Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suierat boiler Ariston

revox

Postări Recomandate

• Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Situatiile astea nu se rezolva de la distanță. Dar defectul de fabricatie presupune ca doar asta fluiera sau ce naiba stie ce face, și restul nu. Nu am informatii despre aspect. Nu am cautat. Dar un defect de fabricatie ar trebui sa se concretizeze in piese defecte sau aiurea montate. Ce piese ai intr-un boiler, care montate greșit sa-l faca sa fluiere? Ca doar nu se fabrica manual, si fiecare e diferit de fiecare. Ar trebui sa fie ca la auto, cand te duci la mecanic si el iti zice ranjind, asa face toate, boss. 

Link spre comentariu

A venit instalatorul, a vazut si verificat una alta.

El a zis ca nu pare nimic neinregula si ca probabil bulele vin din coloana de apa rece sau se produce o reactie chimica in boiler (intre metalele din care’s facute rezervoarele si apa calda) si rezulta emisia de gaz in interior. 

A zis sa incerc sa urc temperatura si eventual sa incerc si cu boilerul oprit. Sa vad cum evolueaza si in conditiile astea. 

A mai zis ca mult mai bine gandit modelul precedent, ala de avea supapa de aerisire sus (ala din paginile anterioare de l-am postat). 

Singura chestie ce nu o inteleg, de ce urca presiunea uneori. L-am gasit si la ~6 bar (a intrat in functiune si supapa de siguranta, era putina apa data afara). Dar 90% din timp sau mai mult, e la 1,75 - 2 bar.

In fine, consider subiectul inchis. Daca mai afla ceva, mai postez aici. Poate-i ajuta pe altii.

Daca stiam lucrurile astea de din inainte, luam Ariston velis evo 80 sau ferroli titano twin 80. Asta e.

Editat de revox
Link spre comentariu
Acum 13 ore, revox a spus:

Singura chestie ce nu o inteleg, de ce urca presiunea uneori. L-am gasit si la ~6 bar (a intrat in functiune si supapa de siguranta, era putina apa data afara). Dar 90% din timp sau mai mult, e la 1,75 - 2 bar.

Cresterea presiunii la 6bar poate fi atunci cand se incalzeste la 60 de grade pentru Legionela.

Link spre comentariu

Am incalzit azi apa la 65*c si s-a dus in 6 bar si picura supapa. Macar am aflat ca supapa e ok. Am zis ca poate e suparat, ca prima data cand a venit nu l-am lasat sa se duca in 65*C. Vedem…

Oricum am dezarmat ca o sa gasesc o solutie reala. :))

1 oră în urmă, adydep a spus:

Apa de a Apa Nova a lui Cucușor Dan are  Legionela?

Nu e ‘apa’ care vine, ci ce se formeaza in boilere. Vezi mai jos.

FUNCŢIE ANTI LEGIONELA
Legionela este un tip de bacterie în formă de bastonaș, care este prezentă în mod natural în apa de izvor. ”Boala legi- onarilor” constă într-un anumit tip de pneumonie cauzat de inhalarea vaporilor de apă ce conțin această bacterie. În acest sens, trebuie să evitați perioade lungi de stagnare a apei în boiler, care ar trebui așadar să fie folosit sau golit cel puțin o dată pe săptămână.
Standardul european CEN/TR 16355 oferă indicații cu privire la buna practică ce trebuie adoptată pentru a preveni proliferarea legionelei în apa potabilă; de asemenea, în cazul în care există norme locale care impun restricții ulterioare privind legionela, acestea ar trebui să fie aplicate.
Acest boiler electronic utilizează un sistem de dezinfectare automat al apei, activat de default. Acest sistem intră în funcțiune de fiecare dată când boilerul este aprins, oricum o dată la 30 de zile, ducând temperatura apei la 60°C.
Atenție: în timp de aparatul efectuează ciclul de dezinfectare termică, temperatura ridicată a apei poate provoca arsuri. Fiți atenți așadar la temperatura apei înainte de baie sau de duș.

Editat de revox
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

,,Procesul ăla chimic,, care producea şuieratul e de fapt pătrunderea apei reci pe sub crusta de calcar formată pe rezistenţa de încălzire.Dacă meşterul a umblat (şi) la rezistenţă, a mai dat din calcarul format jos şi acum a dispărut.

Ce scriu e din experienţa proprie, mi-a şuierat şi mie boilerul, iar când am curăţat rezistenţa de calcar (cam o cană de cafea) a dispărut şi şuieratul.În cazuri extreme acest efect poate cauza explozia rezistenţei şi declanşarea siguranţei diferenţiale, iar lipsa împământării boilerului poate cauza moartea, fiindcă ajunge faza reţelei pe boiler prin intermediul rezistenţei cu izolaţia crăpată...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări