Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conserva in care au crescut bacterii

Postări Recomandate

Conserva cu pricina era etansa, presiunea s-a acumulat in interior, dar nu era evident umflata, cutia nu avea safety feature, ceva in genul capacelor de borcan.

Este vorba de fasole batuta.

Probabilitatea de a intalni o asemnea cutie este mai mica de 1/10k, probabilitatea sa fei bacterii anaerobe este aproape 100%, probabilitatea sa fie Clostridium botulinium este cam 10% di cele contaminate, dar n-ai vrea sa incerci asta pe pielea ta.

Posibil ca cele din Republica Moldova sa fie mai des contaminate, acolo e saracie lucie, nu-si mai bate nimeni capul cu sterilizarea corecta a conservelor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 6 minute, ionut120v a spus:

Posibil ca cele din Republica Moldova sa fie mai des contaminate, acolo e saracie lucie, nu-si mai bate nimeni capul cu sterilizarea corecta a conservelor

Eu ma întreb cine mai are curaj sa cumpere conserve?

Cu 0,5 kg de fasole boabe, ceapa, bulion și alte câteva mărunțișuri,  faci o mâncare de fasole de te lingi pe degete. Eu înainte vreme eram fan conserve de peste în ulei, mai ales cele făcute la noi. Acum ma uit la ele în raft, ma minunez ce preturi au (ca nu ma uit la ieftineli), dar știind ce zoaie conțin, trec repede mai departe. 

Link spre comentariu

La peste in ultima vreme la noi este pescuit de la gura tevii, bine garnisit cu mercur, vremurile alea bune cand aveam flota de pescuit sunt demult trecute.

In afara de asta e plin de histamina( resturi cam vechi bagate in cutii si date la autoclav), unii au intoleranta, pe mine nu ma deranjaza.

Cu mersul asta la servici, nu prea gatesc, cand sunt ciuperci la padure ma urc pe scooter, si iau de la magazin de acolo, e cam aceeasi pierdere de vreme ori la magazin ori la padure, le trag la tigaie, in 15 min e gata, alte chestii mai time consuming nu ma bag sa fac.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări