Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire in utiliazarea unui thermal pad

stryx

Postări Recomandate

Salutare.

Am dat comanda acu' cateva zile de un thermal pad pentru al schimba pe cel de la placa video, faza e ca cei de la magazin in loc sa-mi trimita ce am comandat mi-au trimis cu totul alt ceva, mai exact laird a17752-10 (varianta cu 2.5mm grosime).

Aveti idee daca acest thermal pad este izolator sau are doar rezistenta mare (mai simplu daca pot se poate folosi la tensiuni mai mari fara alt izolator electric)? Am acum un petec de 22x22cm si daca banuiala mea se adevereste ar fi perfect si la alte aplicatii...

Multumesc anticipat!

Editat de stryx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stryx

2

• sesebe

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Padurile alea sint o soluție de compromis pt ca nu pot transfera prea multa căldură sau altfel spus au o rezistenta termica prea mare pt majoritatea aplicațiilor de forță/disipatie mai mare. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

@dan cod Undeva la 100-150V ar fi perfect pentru nevoile mele.

@sesebe Placa video inca este in garantie si nu vreau sa modific racirea VRM-ului de acea am comandat un pad, doar ca am primit cu totul altceva :rade:.

Sincer chiar daca e trecut ca "pad" are consistenta unei paste termice vechi uscate in tub. Conductivitatea termica declarata de 7.5W/mK (dublu fata de ce pasta am avut) m-a facut sa o folosesc si pentru altceva.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări