Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Casetofon auto in casă

Postări Recomandate

Salut vreau sa îmi montez un casetofon auto in casă de cat îmi trebuie alimentarea că sa se audă cât de cât tare? Alimentarea asta e ok sau e prea slabă?https://www.emag.ro/sursa-de-alimentare-12v-5a-metalica-pentru-camere-de-supraveghere-si-banda-led-s-60-12/pd/D464VFBBM/?X-Search-Id=8fcb8b9242a56b851588&X-Product-Id=32622197&X-Search-Page=1&X-Search-Position=8&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Depinde cate difuzoare folosesti , ce impedanta au, cat de tare asculti. In mod normal trebuie ceva peste 10A. Daca asculti la putere mica e ok daca vrei sa asculti la putere mare/maxima eu as pune ceva de 15A. Asa ca fapt divers pentru un thd 1% ai cam 20w la iesire pe o impedanta de 4ohmi x 4. Asta fara sa iau in calcul ramdamentul.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Dj_Dog a spus:

Eu am in bucatarie un player auto legat la 4 boxe satelit ( de sistem 5.1) si alimentat de 2 surse 12V5A fiecare, suna bine si suficient de tare

Boxele mele sunt pe 6 ohmi 

@Jucatorul daca vrei am eu o sursa buna , vorbim pe privat

Mulțumesc dar mi-am comandat una de pe net cu 12v 15A de aia pentru camerele de supraveghere

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Mihai85 a spus:

Depinde cate difuzoare folosesti , ce impedanta au, cat de tare asculti. In mod normal trebuie ceva peste 10A. Daca asculti la putere mica e ok daca vrei sa asculti la putere mare/maxima eu as pune ceva de 15A. Asa ca fapt divers pentru un thd 1% ai cam 20w la iesire pe o impedanta de 4ohmi x 4. Asta fara sa iau in calcul ramdamentul.

Mi-am comandat asta e ok?https://www.spy-shop.ro/sursa-de-alimentare-acvil-12v-15ah-ps-led7.html?gclid=Cj0KCQiAwJWdBhCYARIsAJc4idAEp6DeYoaQy--sxETlBO63gPsBo18snbDLMPZAimKLU6z62mWz5uUaAiSQEALw_wcB

Link spre comentariu

Stiu ca sunt offtopic si prezint scuze pentru asta, insa intr-o lume plina de amplitunere si sisteme audio de tot felul, de ce ti-ai bate capul cu utilizarea unui player auto in casa? Ca n-ai sa obtii niciodata de la el in casa acelasi sunet ca in masina.

E limitat sever de cei 12V pe alimentare, iar majoritatea boxelor "de casa" ieftine nu au suficient SPL pentru el.

Chiar si cel mai ieftin amplituner o sa se auda mult peste un player auto, e normal, puterile sunt mult diferite.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Marian a spus:

Stiu ca sunt offtopic si prezint scuze pentru asta, insa intr-o lume plina de amplitunere si sisteme audio de tot felul, de ce ti-ai bate capul cu utilizarea unui player auto in casa? Ca n-ai sa obtii niciodata de la el in casa acelasi sunet ca in masina.

E limitat sever de cei 12V pe alimentare, iar majoritatea boxelor "de casa" ieftine nu au suficient SPL pentru el.

Chiar si cel mai ieftin amplituner o sa se auda mult peste un player auto, e normal, puterile sunt mult diferite.

Este o nisa de pasionati de car audio care isi monteaza scule audio dedicate pt masina si in casa, am intalnit si eu cativa

Link spre comentariu
La 24.12.2022 la 7:33, Marian a spus:

D.p.m.d.v., cel mai bun sfat.

La 24.12.2022 la 9:05, validae a spus:

E foarte bună sursa aia, dacă vrei să obţii ceva putere în plus, poţi să reglezi tensiunea la circa 14,5V cât poate ea maxim.Asta fiindcă pe maşină asta e tensiunea maximă, nu 12V.

Sunt mașini care au încărcări mai "șmechere" și ca să protejeze bateria mașinii încarcă ceva mai puțin. (Ajungi la 13.7V în mod normal nu la 14 și ceva...)

La 24.12.2022 la 9:37, Dj_Dog a spus:

Este o nisa de pasionati de car audio care isi monteaza scule audio dedicate pt masina si in casa, am intalnit si eu cativa

Chiar nu cred să fie cazul aici... Vrea doar să se audă "cât de cât tare"

Link spre comentariu

Majoritatea surselor SMPS au protectie la suprasolicitare (putere / curent). Cu cat este mai buna sursa, cu atat pragul de protectie este mai apropiat de valoarea nominala.

Adica o sursa buna de 15A se poate sa intre in protectie la 16A, una proasta se poate sa intre in protectie la 20A sau la 25A.

Aici se vede ca este preferabil pe undeva sa iei sursa proasta...

De aia este mai bine sa-ti faci o sursa analogica, fara zgomote de inalta frecventa si fara nici o protectie.

Principial iesirea este probabil in lasa B deci curentul instantaneu poate sa fie destul de mare, eventual si peste 15A si efectul sonor al protectiei va fi ... covarsitor.

IN REST - niciodata sa nu cumperi ceva de la un magazin de SEMIDOCTI - vezi ca de nu stiu cate ori spun Ah in loc de A ... se tot repeta prostia.

Toate sansele ca sa comercializeze prostii si sa constati ca eticheta spune 15Ah sau poate spune corect 15A - dar in fapt sa-ti intre protectia la 2A sa zicem si sa devina inutilizabila...

Link spre comentariu
45 minutes ago, Dxxx said:

Principial iesirea este probabil in lasa B deci curentul instantaneu poate sa fie destul de mare, eventual si peste 15A

Nu e B, fie e AB fie la unele mai simandicoase e D. 

Peste 15A curent tras din sursa la 12V e foarte putin probabil.

Chiar presupunand saturatie etaj final zero, totusi este nevoie de o sarcina semnificativ sub 1R.

Dar nu exista saturatie zero, in fapt fiind vorba de punte, in ciuda etajului final MOS, chiar si la sursa comuna se pierd minim cateva sute de mV varf, apoi impedanta firelor de la boxe nu-i niciodata zero, ba din contra, in AC sunt probabil minim cateva sute de mOhm ( caracterul inductiv o fi el mic, dar exista ). 

Unde mai pui ca orice player auto are atat electrolitic cat si decuplari MLCC pe alimentare, varfurile de curent din alea se iau, nu din sursa. 

Stiu, pare un soi de despicare a firului in 4, dar nu asta e scopul, ci o analiza a ceea ce trebuie sursa sa faca.

Eu insa imi pastrez ideea ca-i pierdere de vreme sa folosesti asa ceva in casa, nu e facut pentru asta, dar na, fiecare cu damblaua lui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări