Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vlliodor DS-2025 Amplificator

Postări Recomandate

Salutare! Caut schema sau service manual la acest amplificator cu boxa incorporata. In urma unei furtuni de asta-vara a curs apa in ea, intr-un foisor.

Se aude slab. Inca nu am probat care parte este defecta, este partea de mixer, sau amplificarea (puterea). Astazi vrea sa le probez, separat.

Editat de sorintv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorintv

2

• Marian

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Greu de crezut ca gasesti asa ceva, dar nici nu vad de ce ai cauta schemele inca dinainte de diagnostic.

Schema ar avea sens doar daca sunt componente lipsa ori suficient de avariate incat sa nu li se poata identifica valorile.

Altfel cu ceva cunostinte teoretice in spate chiar n-ai nevoie de schema, am reparat o multime de boxe active, si din modelul asta si din altele ( ieftine sau bune ), niciuna nu reinventeaza electronica.

Verifici intai alimentarile ( regula primordiala a oricarei depanari ), atat de forta cat si auxiliare.

Apoi verifici tranzistorii de putere, si izolezi placa de forta de cea de semnal de sus.

Cu apa intrata in ea, avariile cel mai probabil sunt la placa de semnal de sus...

Link spre comentariu

Trebuie verificat cu atenţie în zona unde a curs apa, unele componente pot avea terminale întrerupte şi pot exista punţi conductive pe cablaj.Speli prima dată cablajul cu alcool izopropilic sau cu alcool tehnic de 98* şi verifici integritatea terminalelor şi lipiturilor.

Link spre comentariu

Salutare! Am rezolvat-o pana la urma. Mixerul si EQ e deasupra. Puterea e pe spate la mijloc, cu toate sursele. Mixerul se alimenteaza cu tensini mici din putere. Puterea ok, mixerul scotea slab. Nu prea a intrat apa multa, nu se vedeau urme de oxidari pe placa, decat pe push-butoane ruginite. Totusi am curatat cu izopropilic. Am luat-o babeste, neavand schema. Avea multe 4558 (era +,- 11 v pe ele), si am pus socluri cu 8 pini (in zona EQ si Volum general), si tot am schimbat. Noroc ca am aveam 4558 prin niste cutii. Dupa vreo 6 socluri, am gasit 2 bucati 4558 defecte. A fost cam greu de lucrat, boxa avand 1 m si ceva, mixerul deasupra. De obicei mai urmaresc semnalul cu casca, sau amplificator separat.

Toate cele bune, si Sarbatori Fericite in continuare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări