Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chestie stranie

Postări Recomandate

Validae.Şi eu m-am gândit la o etanşare mai bună,dar se poate realiza numai la partea de tablă,dacă pui şi silicon între corpuri n-o mai desfaci!

Tavanul e de rigips şi are izolaţie termică...Nu se văd pete de apă şi nu apar niciodată picuri de condens.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Da,e bună sugestia,dar mă gândesc să se facă numai după asamblarea corpurilor,deci nu între ele.Oricum şi demontarea s-a făcut f greu,se cam înţepenise în "filet"...

Şi ceva de hlizeală..Meseriaşul care a demontat-o a luat unul din becuri,care era plin de apă,să-l arate amicilor!Zicea că de când lucrează n-a întãlnit aşa ceva.Mă mir că n-au pocnit findcă  acolo putea avea loc electroliza apei!

Link spre comentariu

Curentul este redresat el pe undeva pe PCB... dar sa faca electroliza???

Eu zic sa deveniti TOTI seriosi.

Etansare (buna) nu are ce cauta la un corp in care sunt leduri.

Ele traiesc prin convectie.

Opresti convectia = zero racire = moarte.

Solutia este gresita de la inceput si fie se munceste (mult) ca sa se dreaga corect / fie mai bine se schimba corpul cu unul care sa nu fie inchis deloc, nici vorba de etans. Sunt destule.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Dxxx a spus:

Eu zic sa deveniti TOTI seriosi.

Lasa ca si prea multa seriozitate nu face bine la ten, mai ales la un asemenea subiect.

De aplica aerisita deja i s-a spus. Daca vrea sa folosească aplica pe mai departe, schimba modelul de bec. Nu moare nimeni daca in baie foloseste un bec obișnuit. Nici stratul de ozon nu are de suferit, nici nu mor balenele din asta, nici la factura nu se aduna sume semnificative. Eu as face asta poate numai de proba, sa vad cata apa se strânge, daca se mai strange, si nu as umbla la nici o etanșare. 

Link spre comentariu

doru3160.Clar becul e mai ieftin...Acu dacă stau şi mă gândesc plafoniera deschisă fără etanşare,de la bloc, era cu bec clasic!

Totuşi fenomenul ăsta cu circulaţie vapori datorită încălzirii-răcirii,relativ serioasă,nu mi-e clar,că doar nu e burete absorbant plafoniera!

Link spre comentariu
La 21.12.2022 la 15:38, BRANCA a spus:

doru3160.Clar becul e mai ieftin...Acu dacă stau şi mă gândesc plafoniera deschisă fără etanşare,de la bloc, era cu bec clasic!

Totuşi fenomenul ăsta cu circulaţie vapori datorită încălzirii-răcirii,relativ serioasă,nu mi-e clar,că doar nu e burete absorbant plafoniera!

Am intalnit de prea multe ori ca sa mai dubii.

Se poate etansa convectia se refera la aerul din interiorul aplicii, o solutie de genul folosesc la un invertor, l-am bagat intr-un dulap de tabla IP65, inauntru este un ventilator, dulapul de destul de mare ca aerul din interiror sa fie racit in contact cu peretii de tabla.

Becul e solutia, acum este si halogen cu glob exterior ce seamana cu cu bec obisnuit.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La soacra toate sunt stranii...S-au schimbat furtunele cu inserţie pe apa caldă şi rece la chiuveta baie,deoarece curgeau la racordurile cu piuliţă.Totul ok cca 2 săptâmâni,după care curge la piuliţa apa rece!Desfac racordul,verific suprafeţele de contact, strâng eu piuliţa şi scapă totuşi f puţin.Închid şi las peste noapte.A doua zi dă drumul soţia şi,culmea,nu mai scapă!Ţine iar vreo 2 săptămâni şi picură din nou!!

Curgerea are loc deasupra piuliţei...Racord nou,"extra".Buza robinetului,e perfectă,fără bavuri.Acu,vorba ardeleanului,"no,cum dracu"??

Dacă curgea de la început ziceam că furtunul e insertizat prost,da' aşa?...Aţi întâlnit o chestie ca asta?

Probabil vom schimba racordul,că altceva n-am ce încerca.

Apropo de lustră,nu a mai intrat apă!O fi ceva legat de duşurile dese de vară?...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări