Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas vintage cu afisaj nixie

altuser

Postări Recomandate

https://www.ebay.com/itm/373877859940?hash=item570cdb6664:g:BQIAAOSwvYlichyT&amdata=enc%3AAQAHAAABIGA%2FZG5dE6Fq7oK%2BxwRjK350ee9errdc7gFhs8XBoFFU07H1nFtBlr0WVs%2Fjgipo2236JGTiRewAYpR9jzSbjHKt2JmIg15GJxkeXY1oVyTsa%2FI5CI9aXAKalS%2F6DvmsOD%2F3bfIhlVR5uKFDLdWc7FZ29v6RSfNCdo2KmpJATRwq8lvodqnLsyoP1pBOvgTEP4uCtmDHygiYE1D5mObaAkcD8IqY62zF7j2W4Wmq0HWxgTVPOUCaziZFlgfMSmbnN3dx8gK7nlkw6vq4p0vj4H%2FxLowRX1nu0M5949mh%2FzjLTonhkl2ICmXnN%2BcMjUsim8lS1OXzVO1PBAGgKh3317ib3hr0Ei%2BvlXwGLP2nMuD1SkK3%2F%2BydfgeTVrldw2Nzpw%3D%3D|tkp%3ABFBMlIj6uaRh

Salut, l-am descoperit de luna trecuta, mi-a cazut cu tronc...

Sunt si alte ceasuri cu nixie dar mie modelul acesta, cu clopot imi place in mod deosebit.

E clar ca nu mi-l permit dar imi place. Am gasit si pe la noi oferte de obiecte asemanatoare dar tot la preturi ce nu mi le permit. La o cautare rapida, e varianta cea mai ieftina, preturile pe aliexpress ajung si la peste 1900 lei.

E un kit DIY, o jucarie frumoasa, chiar si pentru un mos ca mine...

Exista cineva pe aici care m-ar putea ajuta pentru procurarea celor necesare la costuri suportabile? Eu mi-a donat de multi ani toate componentele, mi-am pastrat doar letconul, un multimetru ieftin si cateva scule necesare in casa. Dar pentru jucari asta mi-as pune rabdarea si vederea (care au slabit) la munca.   

M-am referit la cele necesare dpdv al componentelor, clopotul, soclul din lemn, le-as cauta separat, nu tin de electronica.

Daca nu voi reusi eu, cred ca e o sugestie pentru cei care au cele necesare si vor fi interesati sa construiasca ceasul. Pentru ei, pentru altii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru raspunsuri.

Vad ca pretul a crescut intre timp, cand am copiat linkul era o reducere, parca 124 sau144$.

Da , pretul e prea mare, nu am de gand sa ma bag. Imi placea forma, aspectul si nu in ultimul rand ideea de a lucra la el.

A lucra, e cam mult spus, nu aveam de gand decat sa asamblez kitul dupa instructiuni, treaba de copil, un fel de puzzle mai evoluat. Probabil conceptul de kit puzzle determina si pretul mare, e pentru cei care au mai multi bani decat mine si vor sa se deconecteze in scurtul timp cand nu sunt preocupati de a castiga bani. Pretul poate fi determinat si de aspectul vintage, recunosc ca si asta m-a atras, aspectul, nu utilizarea lui ca ceas. Ceasuri am destule prin casa. In urma cu vreo 2 ani am luat de pe olx un ceas, tot pentru decor. Si functioneaza perfect, e in poza. 

ceas clopot.jpg

Editat de altuser
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări