doru3160 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Si toate astea in numele democrației, binenteles. Acum 3 ore, Badman a spus: Revenind la apocalipsa, vine si la noi in curand, in moldova dna sandu e pe val Mai vreti sa emigrati in minunata lume noua ? Noroc ca pt Rep. Moldova nu sunt prea multe cereri de emigrare... Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Bill Gates şi-a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la Fondul Proprietatea şi iese de pe Bursa de Valori Bucureşti. Deci.... Inca un om care are incredere... In viitorul mioritic.. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Nu ştiu ce căuta Bill Gates în România...Văd că şi valoarea acţiunilor la FP era de abia câteva milioane de dolari. Cât timp e de "supt" din RO nu e cazul dă zicem că n-avem viitor. Mă îngrijorează scăderea populaţiei şi nu ştiu cât de viabile sunt investiţiile făcute.La investiţii vreau să zic că mă refer la faptul că,în timp,s-ar putea să nu fie în pas sau trend cu evoluţia tehnologică şi piaţa de consum. România nu e specializată în ceva,nici în domeniul prelucrării produselor agricole şi nici în cel industrial... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Romania e specializata in "capul plecat, sabia nu-l taie", de aia ne merge "bine" din 1990 incoace. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 29 minute, DjLeco2021 a spus: Romania e specializata in "capul plecat, sabia nu-l taie", de aia ne merge "bine" din 1990 incoace. Ce iti lipseste de pe vremea lui ceasca? Ce aveai atunci si nu mai ai acum? Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 2 minute, merck a spus: Ce aveai atunci si nu mai ai acum? Sincer? Relatiile interumane. Aveam un dusman comun si eram solidari. Legam prietenii mai sincere deca in zilele noastre. De fapt am ramas cu prietenii din acele vremuri. Dupa aia mi-am facut doar cunoștințe. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 (editat) Acum 6 minute, merck a spus: Ce iti lipseste de pe vremea lui ceasca? Ce aveai atunci si nu mai ai acum? Oamenii aia simpli, adevarati, OMENIA, romanul cum era atunci ca OM. Apoi, ce aveam noi in tara, de la A la Z. Editat Decembrie 21, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 2 minute, doru3160 a spus: Sincer? Relatiile interumane. Aveam un dusman comun si eram solidari. Legam prietenii mai sincere deca in zilele noastre. De fapt am ramas cu prietenii din acele vremuri. Dupa aia mi-am facut doar cunoștințe. Lipseste din ecuatia ta ... turnatoru' ! Si erau al nabii de multi! Cum ii evitai si mai ales cum ii recunosteai? Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 (editat) Acum 9 minute, DjLeco2021 a spus: Oamenii aia simplii, adevarati, OMENIA, romanul cum era atunci ca OM. Parca se turnau romanii intre ei la secu' si se fereau unii de altii de frica sa nu fie turnati. Eu cunosc doi profesori de liceu care dupa revolutie au intrat in cancelarie si au cerut raspicat sa ridice mana sus turnatorii! Ca ai scris omenia cu litere mari, imi poti da cateva exemple de omenie vazute de tine sau al carui interlocutor ai fost chiar tu? Daca oamenii erau asa cum ii descrii tu: simpli, adevarati, omenosi cum se explica ca s-au schimbat peste noapte in rau? Editat Decembrie 21, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 42 minute, merck a spus: Lipseste din ecuatia ta ... turnatoru' ! Si erau al nabii de multi! Cum ii evitai si mai ales cum ii recunosteai? Ce plm sa toarne de la mine? Nu am avut treaba cu politica nici inainte nici dupa 90. Turnatorii trebuiau sa aiba ce turna. Cei care cred ca toata lumea era spionata sunt naivi. Asta la modul elegant spus. Ce sa mai zic de acum de mijloacele de supraveghere? Chiar nu am avut o problema cu asta, dupa cum nici acum nu am. Ca sa ai parte de supraveghere sau de un turnator, trebuia sa te faci remarcat de secu. Atunci se puneau cu tunurile pe tine si foloseau toate mijloacele sa afle ce ai in cap. Altfel, chiar sa fi vrut, nu puteau fizic sa supravegheze fiecare roman. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 50 minute, merck a spus: Ce iti lipseste de pe vremea lui ceasca? Ce aveai atunci si nu mai ai acum? poate ca unora le lipseste vremea cind erau singurii de pe scara cu dacie si singurii din bloc cu tv. color! ori acuma, astea le are toata pulimea, nu li se mai vede fasonul! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 1 minut, doru3160 a spus: Ce plm sa toarne de la mine? Nu am avut treaba cu politica nici inainte nici dupa 90. Turnatorii trebuiau sa aiba ce turna. N-ai spus nici macar un banc despre ceasca? Eu am spus se pare mai multe cand eram in gimnaziu si am fost in "vizita" la dom' director care mi-a tras o carte peste fata si mi-a zis: pai tu cu 6 la romana stii sa spui bancuri? (dar nu a precizat bancuri despre ceasca ). Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Ba da, chiar si la telefon. Batrana era ingrozita cand ne auzea vorbind. Probabil trăise vremurile de inainte de 60 cand securitatea si-a format aura de frica a populatiei prin abuzurile comise. In anii 80 se schimbase mult. Pe cine sa deranjeze asta, ca spuneam bancuri politice? Trebuia un securist sa stea geana pe mine, sau sa asculte convorbirile 24/24/7 ca sa adune date. Nu eram chiar asa important. Imi traiam viața, cu prieteni care asa cum am mai spus, chiar erau prieteni. Acum nu vezi decat rautate si multa prostie. Se vede asta din unele postari. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Eu stiu caz concret, un om simplu (era muncitor, deci nici macar maistru') care a fost "umflat" de secu' si batut destul de rau pentru ca a discutat in "cercul de prieteni" despre ce spuneau aia pe la Vocea Americii sau Europa Libera. Sigur si tu ai ascultat cele doua posturi , ca le-am ascultat inclusiv eu, dar fiind junior, am ramas doar la nivelul de spus bancuri politice. Nu mai zic de ce se intampla la un pahar de bere sau de vin (peste limita), cand lumea isi mai dadea drumu' la gura . Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Ai vazut prea multe filme. In viata reala, lucrurile erau mult mai simple. Da, am crescut cu Europa Libera la cap. In 75 ascultam cu Gloria pe US2 fara probleme. Dar e drept ca nu cu geamul deschis si sonorul la maxim. Ascultam pt mine, si imi era suficient. Nu trebuia sa stie toata lumea. Iar de comentat o faceam in grupul nostru de prieteni. Aia care se turnau sigur nu erau prieteni. Ca si acum, trebuia sa stii sa ti-i alegi, doar ca acum nu prea mai ai de unde. Lumea s-a schimbat. Prieteniile sunt pe bani. Link spre comentariu
Postări Recomandate