Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect de panel sau T-Con?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

aveti ceva ani pe forum,nu a.ti invatat ca trebuie sa postati modelul display cod t.con.....?

daca nu are t.con detasabil ,greu de reparat

la o prima vedere e defect de display,fiind un vestel singurile displayuri intalnite de mine ce mai pot fi pacalite,sant cele de lg cu t.con detasabil,peste 32" sau daca e 4k ,mai sant si altele

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Citeva detalii după ce m-am uitat prin el. 

Este cu T-CON neseparabil de display. Tehnologie Vestel cu plăcile interne identice cu cele dintr-un alt TV cu nume complet diferit. Ieftinituri pt fraieri. Placa digitala este 17MB211 iar placa sursa este 17IPS12, pe panel scrie VES400UNDS-2D- 12. 

În urma testelor am constatat ca se modifica liniile dacă ating cu degetul pe lingă o sursa de pe T-CON. Tensiunile marcate pe T-CON erau toate corecte. T-Con-ul conținea doua cip-uri sursa multipla și un cip de prelucrare digitala/microprocesor mai mic. 

Proprietarul (prieten de-al meu) m-a sunat să-mi spună ca acum liniile tot apar și dispar treptat la intervale de minute/zeci de minute. 

Ceva sfaturi? 

Link spre comentariu
Acum 29 minute, sesebe a spus:

Citeva detalii după ce m-am uitat prin el. 

Este cu T-CON neseparabil de display. Tehnologie Vestel cu plăcile interne identice cu cele dintr-un alt TV cu nume complet diferit. Ieftinituri pt fraieri. Placa digitala este 17MB211 iar placa sursa este 17IPS12, pe panel scrie VES400UNDS-2D- 12. 

În urma testelor am constatat ca se modifica liniile dacă ating cu degetul pe lingă o sursa de pe T-CON. Tensiunile marcate pe T-CON erau toate corecte. T-Con-ul conținea doua cip-uri sursa multipla și un cip de prelucrare digitala/microprocesor mai mic. 

Proprietarul (prieten de-al meu) m-a sunat să-mi spună ca acum liniile tot apar și dispar treptat la intervale de minute/zeci de minute. 

Ceva sfaturi? 

VES400UNDS-2D- 12. e codul de backlight la vestel, vezi ce cod ecran ai pe eticheta mica de la pcb-ul ecranului (core=sticla) si posteaza aici ca sa te ajut, posteaza si codul la pcb/pcburile  care fac legatura cu sticla si cof-urii.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări