dorinromeo Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) Am conectat motorul trifazat al unui circular pentru debitat metal, prin convertizorul de frecvență YL600, la rețeaua monofazata, (vă rog să vedeți pozele pt specificațiile motorului și a convertizorului). Motorul funcționează, dar rotația este prea lentă. Aș avea nevoie de o creștere de turație cu 30-50%. Parametrii convertizorului sunt cei presetati din fabrică. Vă rog să îmi spuneți dacă prin modificarea parametrilor de funcționare pot obține creșterea de turație necesară. Ce parametru ar trebui modificat și dacă există riscul de a deteriora motorul prin această operațiune? Editat Decembrie 14, 2022 de dorinromeo Corectare Link spre comentariu
bentanioan Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) YL620-A-Inverter-Manual.pdf Motorul este cu 2 turatii,schema de legaturi trebuie sa fie pe capacul cutiei de legaturi , in interior. Editat Decembrie 14, 2022 de bentanioan Link spre comentariu
dorinromeo Postat Decembrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Mulțumesc pentru răspuns dar îmi pare rău, nu mă descurc in germană. Vă rog să fiți binevoitor și să îmi explicați ce trebuie să fac. Link spre comentariu
bentanioan Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) Nici eu nu stiu germana dar este intuitiv filmul. Studiati si cartea tehnica,probabil o aveti. Va mai pun o adresa cu un filmulet in engleza. Intrati in parametri (ca in filmulet) P00.00 unde probabil o sa gasiti setat la 50 . Modificati acest parametru la 100. Asta inseamna ca limita maxima a frecventei va fi 100 Hz (se poate duce pana la 400Hz dar nu recomand) ceea ce duce la dublarea turatiei motorului . Nu mai intrati momentan in alti parametri decat dupa un studiu mai aprofundat al instructiunilor. In adresa de mai jos veti gasi cateva poze dupa care apare un titlu ,,video''. Succes https://www.amazon.com/Variable-Frequency-Drive,MYSWEETY-Converter-VFD-2-2KW/dp/B07D76365G?th=1 Daca aveti manualul original orientativa dupa el. Editat Decembrie 14, 2022 de bentanioan Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Motorul utilajului se alimenteaza la o tensiune trifazata de 380 VAC in ambele configuratii (cu referire la turatie), stau si ma gandesc cat de bine functioneaza el la o tensiune trifazata de 230 VAC. Link spre comentariu
bentanioan Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Sigur nu va avea putere. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Decembrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Probabil că puterea o dă reductorul mașinii. Voi incerca sa modific parametrul de frecvență, am nevoie doar de putina viteză în plus. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Puterea la iesire din reductor scade deoarece sistemul are si frecari, parametrul care creste este momentul de torsiune. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Decembrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2022 pt. comparatie Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Pune un film cu utilajul tau in sarcina. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Decembrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Am comandat un disc de debitat, va veni zilele următoare și voi putea incerca puterea de debitare, la propriu. Dar, vizibil turația este mai redusă comparativ cu sculele din videoclipurile postate. Asta aș dori să rezolv cu prioritate. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) Ala este pentru disc HSS, daca ai turatie prea mare se distrug. Turatia pare cmparabila cu altul, la disc de 275mm normal ca e mai mica decit la 250mm. Eu zic ca este bine. Aveti unu apropiat de 275mm si vitezele : https://www.imetsaws.com/en/005301 Deci 42rpm. Editat Decembrie 14, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) Asa este, turatia este mai redusa dar masina trebuie testata in sarcina sa vezi daca momentul de torsiune este suficient si ca motorul nu se incalzeste exagerat, spun asta deoarece motorul montat pe masina nu se preteaza la o functionare cu o tensiune trifazata la borne de 230 VAC ( asta scoate invertorul ), un motor trifazat cu tensiunea de alimentare in configuratie stea de 380 VAC iar in configuratie triunghi de 230 VAC poate sa functioneze corect alimentat prin invertor cu conditia ca motorul sa fie configurat pentru functionarea in triunghi. Editat Decembrie 14, 2022 de Barbu Paul Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 (editat) Mda, in fapt la ora asta e 400Vac, daca merge, merge, daca nu luati un VFD 230Vac/400Vac trifazic, sint si din acelea. Problema mare este ca aveti motor Dahlander si ala nu mai poate fi legat in triunghi, daca era normal il legati in triunghi si cu asta basta. Editat Decembrie 14, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dorinromeo Postat Decembrie 15, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2022 Vă rog să îmi răspundeți la o întrebare oarecum off-topic. Se poate reascuti discul hss Dmo5 care are o anumită formă a danturii? E greșit să mă gândesc la faptul că prin reascutire se distruge forma dintelui și pelicula specială cu care este acoperit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum