Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setare parametrii convertizor de frecvență YL600

Postări Recomandate

IMG_20221212_145719.thumb.jpg.c499fa703eb0ac71ea0f14b9435c32a9.jpg

IMG_20221212_140058.jpg

Am conectat motorul 

trifazat al unui circular pentru debitat metal, prin convertizorul de frecvență YL600, la rețeaua monofazata, (vă rog să vedeți pozele pt specificațiile motorului și a convertizorului). Motorul funcționează, dar rotația este prea lentă. Aș avea nevoie de o creștere de turație cu 30-50%. Parametrii convertizorului sunt cei presetati din fabrică. Vă rog să îmi spuneți dacă prin modificarea parametrilor de funcționare pot obține creșterea de turație necesară. Ce parametru ar trebui modificat și dacă există riscul de a deteriora motorul prin această operațiune? 

Editat de dorinromeo
Corectare
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici eu nu stiu germana dar este intuitiv filmul. Studiati si cartea tehnica,probabil o aveti. Va mai pun o adresa cu un filmulet in engleza. Intrati in parametri (ca in filmulet) P00.00 unde probabil o sa gasiti setat la 50 . Modificati acest parametru la 100. Asta inseamna ca limita maxima a frecventei va fi 100 Hz (se poate duce pana la 400Hz dar nu recomand) ceea ce duce la dublarea turatiei motorului . Nu mai intrati momentan in alti parametri decat dupa un studiu mai aprofundat al instructiunilor. In adresa de mai jos veti gasi cateva poze dupa care apare un titlu ,,video''. 

Succes

https://www.amazon.com/Variable-Frequency-Drive,MYSWEETY-Converter-VFD-2-2KW/dp/B07D76365G?th=1

Daca aveti manualul original orientativa dupa el.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Asa este, turatia este mai redusa dar masina trebuie testata in sarcina sa vezi daca momentul de torsiune este suficient si ca motorul nu se incalzeste exagerat, spun asta deoarece motorul montat pe masina nu se preteaza  la o functionare cu o tensiune trifazata  la borne de 230 VAC ( asta scoate invertorul ), un motor trifazat cu tensiunea de alimentare in configuratie stea de 380 VAC iar in configuratie triunghi de 230 VAC poate sa functioneze corect alimentat prin invertor cu conditia ca motorul sa fie configurat pentru functionarea in triunghi.

Editat de Barbu Paul
Link spre comentariu

Mda, in fapt la ora asta e 400Vac, daca merge, merge, daca nu luati un VFD 230Vac/400Vac trifazic, sint si din acelea.

Problema mare este ca aveti motor Dahlander si ala nu mai poate fi legat in triunghi, daca era normal il legati in triunghi si cu asta basta.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări