Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reducere curent backlight la invertor led echipat cu controlerul MP3398E ( MPS1817 )

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. Am pe masa de lucru un TV led Thomson echipat in invertorul de leduri cu controlerul MP3398E. Datashetul este aici: https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/1039468/MPS/MP3398E.html

Inainte sa fac prostia, intreb: dupa parerea mea, conform datashetului din linkul de mai sus, pentru reducerea curentului prin leduri, as crede ca se mareste rezistorul R1 care vine in sursa mosfetului fata de GND. Ma cam duce in deruta acest controler. Televizorul este un Thomson ( China ) model 40FD5406 si echipat cu sursa - mainboard TPD.NT72563.PB771 si sus mai scrie si indicativul NT63SP. Nu stiu daca am in meniu service reglaj backlight. Sunt duse baretele.

Capsula acestuia arata ca in poza de aici: 51h+f49t4QL._SL1000_.jpg

Ce parere aveti? Micsorarea curentului prin leduri se face marind acest rezistor? Astept raspunsuri.

Multumesc.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

6

• dan cod

6

• Florinel TV

3

• dumitrumy

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 44 minute, dan cod a spus:

În pinul 6 mărești reziatorul. În genera are cam în jur de 10k eu mai pun 6k8.

Deci ar veni cam 16,8K.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Total gresit.

Scrie clar in datasheet la pagina 13

Iled = 20362/RISet Iled in ma si RIset in Kohm

RIset este rezistorul din pinul 6 sau 2 in functie de capsula IC R17 in schema din mesajul anterior.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, gabiz_ro a spus:

Total gresit.

RIset este rezistorul din pinul 6 sau 2 in functie de capsula IC R17 in schema din mesajul anterior.

Deci se mărește rezistența din pinul Iset? Eu am văzut că am și rezistoare puse în paralel între sursa mosfetului față de GND. Care este varianta corectă? 

Link spre comentariu

La pinul de Iset se modifica. 

Acum 4 ore, gabiz_ro a spus:

Total gresit.

Nu știu la ce te referi când zici total greșit. 

Uite ce am văzut eu când am dat click pe link. De aceea am zis pinul 6.

Screenshot-20221214-134908.jpg

Link spre comentariu

Aproape 14 ani pe forum...Chiar dacă nu ai pregătire în electronica dar te ocupi de depanare, ar cam trebui sa înțelegi un montaj nu chiar asa de complicat.

Link spre comentariu
Chiar acum, dumitrumy a spus:

Aproape 14 ani pe forum...Chiar dacă nu ai pregătire în electronica dar te ocupi de depanare, ar cam trebui sa înțelegi un montaj nu chiar asa de complicat.

Pentru cine este mesajul? 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, ROBEERT a spus:

Deci se mărește rezistența din pinul Iset? Eu am văzut că am și rezistoare puse în paralel între sursa mosfetului față de GND. Care este varianta corectă? 

Rezistentele din sursa MOS-fet-ului nu regleaza direct curentul prin LED-uri, intre anumite limite nu se modifica deloc.

Rezistenta din pinul Iset (pinul 6 sau 2 in functie de capsula) seteaza valoarea curentului, curent care este reglat efectiv de tranzistori interni in integrat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 4 ore, dan cod a spus:

Pentru cine este mesajul? 

Salut, chiar nu este evident? Este raspuns la aceasta intrebare:

CITAT:  Eu am văzut că am și rezistoare puse în paralel între sursa mosfetului față de GND. Care este varianta corectă? 

###################

Adica ai si PDF-ul integratului, chiar si indicatie cu pagina si referire la capsula si tot pui intrebarea?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dumitrumy a spus:

Salut, chiar nu este evident? Este raspuns la aceasta intrebare:

CITAT:  Eu am văzut că am și rezistoare puse în paralel între sursa mosfetului față de GND. Care este varianta corectă? 

###################

Adica ai si PDF-ul integratului, chiar si indicatie cu pagina si referire la capsula si tot pui intrebarea?

Multumesc. 

Link spre comentariu
Acum 7 ore, dan cod a spus:

La pinul de Iset se modifica. 

Pana am deschis link pdf si scris mesajul a aparut si mesajul tau.

Nu era referire la mesajul tau. (care de fapt e corect)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări