ionut120v Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Iata o clasa D mai cu pretentii, dar si la buzunar e cu pretentii. https://gansystems.com/newsroom/class-d-audio-gen2/ Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 17, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2022 (editat) Pentru 200W pe 8 ohmi, nu vad sensul unei clase D. Eu as folosi clasa D doar la puteri mari de ordinul 2-10kW, doar pentru bass. O clasa D la 80-100kHz, cu un inductor serios de 50-80uH (chiar cite 2 in serie), este mega suficienta sa poti reda 10Hz-330Hz. Editat Decembrie 17, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 Cam asa functioneaza un invertor sinus pur, ideea ta e optima, la 10khz n-o sa ai 1 kw nici macar pentru un setup de 10 kw. n-are nici un sens sa pocesti inaltele prinr-o clasa d pentru puteri relativ mici. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Eu am saptamanal doua-trei cereri sa repar asemenea amplificatoare dar am invatat ca majoritatea trebuie sa lerefuz. Antepenultimul intrat in service a fost un Kenwood de vreo 20 ani vechime, ultimii 10 ani a stat defect pe un raft...Probabil are un canal defect, trebuie curatat impecabil, pe canalul defect schimbati finalii, pentru siguranta si prefinalii, plus cativa rezistori si cativa electrolitici de valoare mica. Sa nu mai spun de potentiometre si putina igienizare. La cererea clientului am estimat un pret intre 200 si 400 lei, asta fiindca se vedea clar ca a incercat cineva sa-l repare acu' 10 ani, eram putin ingrijorat. A refuzat, la 400 lei poate sa-si ia un second functional. Penultimul a fost un amplituner Delia, negru, impecabil, in cutia originala. A fost folosit o singura data, in vara lui 1990, cateva ore, in teste, apoi a stat nefolosit pe un dulap... Mai ca m-as fi bagat sa-i schimb condensatori intr-o veselie dar clientul dorea ca la sfarsitul reparatiei amplitunerul sa fie perfect functional pe toate gamele, adica UL, UM, US1 US2 si UUS norma est. I-am explicat clientului ca pot-l "trag in banda" (convertor CCIRT/OIRT ) dar fiindca locuieste la bloc, pe UM va prinde doua-trei posturi, dar pe UL si US nu va prinde nimic, nici cu antena externa. Mi-a zis ca asta nu-i reparatie, ca el a auzit amplitunerul functionand impecabil pe toate gamele. Ce sa-i mai spun? Ultimul acceptat in service este un Technics V620M2 cu potentiometrul de volum distrus si celelalte potentiometre cu probleme mari, probabil reparabile. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Mda, trist si adevarat totodata. Tocmai de aia nu repar decit chestii care simt ca merita reparate si totodata ii explic proprietarului despre costuri si ce ii fac eu acolo. Conditiile, eu le pun. Vrea, bine, nu vrea, sa fie sanatos! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 2 ore, Ovidanie a spus: dar pe UL si US nu va prinde nimic, nici cu antena externa. de ce? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Din cauza sutelor de surse in comutatie care functioneaza in proximitate, din cauza iluminatului stradal care e criminal cu spectrul RF, din cauza armaturii din blocul de prefabricate, etc. Link spre comentariu
overdrive Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 La 17.12.2022 la 13:24, DjLeco2021 a spus: Pentru 200W pe 8 ohmi, nu vad sensul unei clase D. Eu as folosi clasa D doar la puteri mari de ordinul 2-10kW, doar pentru bass. O clasa D la 80-100kHz, cu un inductor serios de 50-80uH (chiar cite 2 in serie), este mega suficienta sa poti reda 10Hz-330Hz. Total de acord cu Clasa D,la frecvente peste 1khz sunt praf....Dar ptr PA de putere,unele "clase D" se achita binisor de sarcini...Nu toate... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Da, e adevarat, insa nu vad nevoie de putere mare la peste 10kHz, sub nicio forma. O simpla clasa AB de 3-400W rms, cu un limiter foarte bun, poate ataca si cel mai gurmand driver de inalte, in aplicatii PRO. Link spre comentariu
overdrive Postat Ianuarie 28, 2023 Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 3 ore, DjLeco2021 a spus: Da, e adevarat, insa nu vad nevoie de putere mare la peste 10kHz, sub nicio forma. O simpla clasa AB de 3-400W rms, cu un limiter foarte bun, poate ataca si cel mai gurmand driver de inalte, in aplicatii PRO. Total de acord cu tine!Eu am un EV Q66 pe inaltele din sistemul Turbosound (F880-difuri Precision Device),si este ultra mega suficient... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 28, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2023 Acum 3 ore, overdrive a spus: Total de acord cu tine!Eu am un EV Q66 pe inaltele din sistemul Turbosound (F880-difuri Precision Device),si este ultra mega suficient... Exceptional amplificator, simplu ca constructie si cu un sunet neutru dar bine conturat. Este identic daca nu ma insel cu Powermate 1000, la schema si PCB. Link spre comentariu
Postări Recomandate