m3rishor Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Ma gandeam daca as putea modifica o sursa de pc, îs 10 ron in targul duminical una, sa asomez porci, berbeci, țapi sau mai stiu eu ce... asa de distractie cam ce tensiune/amperaj mi-ar trebui ? pot ? Link spre comentariu
m3rishor Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 La 11.12.2022 la 10:45, m3rishor a spus: cam ce tensiune/amperaj mi-ar trebui ? pot ? nici un pic de ajutor? inca mai am timp sa "umblu prin gura" uneia... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Despre asomare animale nu stiu ( si nici nu vreau sa aflu sincer sa fiu ), dar procedura completa de modificare surse ATX este descrisa in detaliu aici: https://www.elforum.info/topic/82737-modificare-sursa-atx-proiect-didactic/ Link spre comentariu
m3rishor Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Acum 20 minute, Marian a spus: Despre asomare animale nu stiu ( si nici nu vreau sa aflu sincer sa fiu ), dar procedura completa de modificare surse ATX este descrisa in detaliu aici: https://www.elforum.info/topic/82737-modificare-sursa-atx-proiect-didactic/ mersi, stiu, am citit, e bun tutorialul, l-am mai recomandat multora in baza lui modific, sau destul de asemanator Imi trebuie sa stiu ce tensiune si ce amperaj am nevoie, in ghidul oficial scrie 250V si 1,3A la 30-60Hz teoretic dintr-o sursa de pc as putea obtine, are un 300W acolo, buba e frecventa... oare are importanta? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Daca ai nevoie de curent alternativ la o frecventa asa mica atunci n-o sa poti face asta cu o sursa ATX, ele sunt facute sa lucreze la frecvente mari. Daca lista de parametri e asa simpla, de ce nu folosesti simplu un traf de retea 1/1? Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Pai traful de retea costa 700 de lei, nu 10 lei din talcioc, aia e problema. https://www.tme.eu/ro/details/tsop250_003m/transformatoare-de-protectie/indel/tsop-250-003m/ https://www.tme.eu/ro/details/pvs301_230_230v/transformatoare-de-protectie/breve-tufvassons/ Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 2 trafuri identice de 12 sau 24Vca ( sau oricare alta tensiune ) puse secundar la secundar fac un traf separator. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Merge si asa, dar nu te costa dublu daca le cumperi noi si nu le iei de la fier vechi ? Link spre comentariu
yokoono Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 La 11.12.2022 la 10:45, m3rishor a spus: sa asomez porci, berbeci, țapi sau mai stiu eu ce... asa de distractie Eu asta am inteles. Sau sa faci din constructia montajului o distractie ?. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Nu poţi să faci asomator din sursă ATX. Renunţă la idee, ştiu că e tentant să faci ceva ce costă uzual peste 300 Lei cu doar 10 Lei, dar eu construiesc şi asomatoare şi nu folosesc decât trafuri de reţea separatoare. Poţi căuta traf de 70-100W cu orice tensiune de ieşire şi îi dai secundarul jos, îl rebobinezi pentru 80-100V/0,5A minimum şi asta e... Ghidul de asomare zice că tensiunea recomandată e de la 150V până la 230Vc.a. dar aia mare se foloseşte doar la asomarea cu electrozi aplicaţi extern.Dacă faci asomator cu electrozi înfipţi în ceafă, tensiunea poate fi şi de doar 60-80Vc.a. la minim 500mA. Am testat personal şi funcţionează cu datele astea... Link spre comentariu
m3rishor Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Conținutul tău va trebui să fie aprobat de un moderator - de ce apare asta? adica stiu dar de ce ar trebui sa astept aprobare pt un raspuns? pt a deschide subiect, mi se pare ok aprobarea - doar intreb multumesc de raspunsuri in primul rand cred ca nu m-am facut bine inteles, poate nu m-am exprimat nici eu bine Marian, vorba lui modoran, este prea scump in ideea ca sambata as avea deja nevoie... si ar putea fi singura ocazie anul asta (mno, nici la anul nu ar fi tarziu sa am asa ceva) yokoono, nu, ideea era sa folosesc asa ceva, sa vad rezultatele, daca esti cu protectia animalelor care urmeaza sa fie sacrificate, te rog nu mai ma urmari validae, nu stiam de electrozi, de regula un grasun se comporta imprevizibil, as evita sa infig chestii in el. ma gandeam la vreo 2 "bastoane" de 1,5 metri (nu stiu ce se foloseste in mod uzual). tensiunea mare mi-ar fi de folos spirica interesanta ideea cu 18650, 4047, mosfeti, trafo... da' nu m-as risca sa infig "chestia" aia in ceafa unui porc o sa citesc mai mult... in fine, intrebam daca are importanta frecventa, 30-60 hz sau 36Khz nu ar avea acelasi rezultat ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Dacă înfigi ,,chestia aia,, în ceafa unui porc, acela nu mai stă în picioare.Probabil nu ai văzut un asomator în acţiune, de aceea încerci să reinventezi roata, dar nu e cazul.Are mare importanţă frecvenţa, deci mergi pe frecvenţă joasă... Link spre comentariu
m3rishor Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 nu reinventez nimic si nu ma refeream la a infige la propriu, si nu, nu am vazut, asa e... de ce ar avea mare importanta frecventa ? nu e acelasi lucru ? in alternativ tensiunea la care te curentezi e mai mica decat in continuu, deci nu vad de ce in frecventa mai mare nu ar avea acelasi efect imi puteti demonstra diferenta ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Nu vrei să reinventezi nimic, dar vrei totuşi o roată pătrată. Frecvenţa joasă perturbă semnalele creierului şi blochează utilizarea muşchilor, de aceea porcul ,,înţepeneşte,,.Dacă foloseşti frecvenţă înaltă, obţii o arsură la nivelul electrozilor. Nu confunda bastonul electric, care e utilizat pentru a ,,mâna,, animalele îndărătnice în ţarcuri, cu asomatorul.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum