Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VFO cu scala retro tip LCD

hpavictor

Postări Recomandate

Aveti dreptate, ma simt aiurea, sigur ca o postam, dar nu m-am grabit din motivul scris mai sus! oricum rezolvarea a gasit-o fiul meu, eu am incercat cu 2-3 versiuni mai vechi, dar se pare ca trebuia mai mult, la 2.0.5 de la 2.0.11! El a avut ideea sa cautam un pachet anterior datei la care am facut ultima compilare reusita!  Nu ma pricep la programare, m-a derut faptul ca alte aplicatii cu esp32 putea fi compilate, acesta a fost singurul unde a aparut eroare. Se pare ca la update-ul la 2.0.6 au rezolvat ceva, dar au stricat altceva. 

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

13

• roadrunner

3

• hpavictor

2

• telefunken

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am vrut pentru ca sa spun ca nu am modificat nimic, dar se pare ca s-a modificat si fara sa-mi ceara parerea si exact update-ul a fost cauza!! eu credeam ca doar bibliotecile pot crea probleme in functie de versiuni, nu si pachetele cu board-uri!

Altfel, din diverse motive care tin de nepriceperea mea, folosesc mai multe versiuni de IDE, am si pe ultima, cu diferite versiuni de biblioteci!

Sigur ca daca puneam o poza cu un condensator explodat si intrebam ''ce valoare are dioda asta'' primeam rapid 2-3 pagini de raspunsuri.

A nu se intelege ca sint de parere ca cineva e obligat ca sa imi raspunda!  dar asa cum s-a vazut, a fost un coleg caruioa ii multumesc inca o data care a oferit solutia!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, antemir a spus:

Nu asta am înteles.
Dar această problema s-a mai discutat si aici si pe alte forumuri.
Sigura explicatie este versiunea de Arduino.
Dacă ai spus că nu ai făcut update, nu prea avea nimeni ce sfaturi să mai dea.

Da, am cautat doar pe topicul unde s-a discutat despre aplicatia respectiva. Nu update-ul de IDE (prin update la Arduino, eu ma gindeam doar la IDE si biblioteci) a fost de vina ci pachetul pentru ESP32, care s-a updatat fara sa ma prind eu. ESP32 si ESP8266 nu vin in Arduino ci provin de la un tert, Espressif Systems.

Din nou, multumiri tuturor!

Link spre comentariu

Am aruncat intrebarea pentru ca m-am uitat in trecut la o componenta din familia SI5351 (si570) pentru un proiect SDR mai diferit (mai mult harware defined radio) si avea niste dezavantaje pentru ce-mi trebuia mie (limita de 156MHz si un mod foarte complicat de programare) - intre timp am gasit altceva de la TI l-am pus pe placi si nu mai am timp liber sa-l testez.

Eram curios cat bun/rau e jitter-ul (phase noise-ul) ca in foaia de catalog toate sunt perfecte ca n-au nimic in jur cand le testeaza.

RR

Link spre comentariu

In principiu, am un trx sdr cu SI5351, si cel putin la ureche se aude bine, atit in SSB cit si in CW. am si alt trx pentru digitale tot cu 5351 care pare sa functioneze corect si el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări