Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VFO cu scala retro tip LCD

hpavictor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

13

• roadrunner

3

• hpavictor

2

• telefunken

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da ceva de felul de mai jos:

FO_CTRL_V5:250:33: error: 'PCNT_UNIT_0' was not declared in this scope
          pcnt_get_counter_value(PCNT_UNIT_0, &RE_Count);
                                 ^~~~~~~~~~~
VFO_CTRL_V5:250:10: error: 'pcnt_get_counter_value' was not declared in this scope
          pcnt_get_counter_value(PCNT_UNIT_0, &RE_Count);
          ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
VFO_CTRL_V5:252:10: error: 'pcnt_counter_clear' was not declared in this scope
          pcnt_counter_clear(PCNT_UNIT_0);
          ^~~~~~~~~~~~~~~~~~
C:\Users\emil\Downloads\vfo-test\VFO_CTRL_V5\VFO_CTRL_V5.ino:252:10: note: suggested alternative: 'bintime_clear'
          pcnt_counter_clear(PCNT_UNIT_0);
          ^~~~~~~~~~~~~~~~~~
          bintime_clear
C:\Users\emil\Downloads\vfo-test\VFO_CTRL_V5\VFO_CTRL_V5.ino: In function 'void setup()':
VFO_CTRL_V5:322:5: error: 'pcnt_config_t' was not declared in this scope
     pcnt_config_t pcnt_config_A;// structure for A
     ^~~~~~~~~~~~~
C:\Users\emil\Downloads\vfo-test\VFO_CTRL_V5\VFO_CTRL_V5.ino:322:5: note: suggested alternative: 'gpio_config_t'
     pcnt_config_t pcnt_config_A;// structure for A
     ^~~~~~~~~~~~~
     gpio_config_t
VFO_CTRL_V5:323:18: error: expected ';' before 'pcnt_config_B'
     pcnt_config_t pcnt_config_B;// structure for B
                  ^~~~~~~~~~~~~~
                  ;
VFO_CTRL_V5:325:5: error: 'pcnt_config_A' was not declared in this scope
     pcnt_config_A.pulse_gpio_num = PULSE_INPUT_PIN;
     ^~~~~~~~~~~~~
C:\Users\emil\Downloads\vfo-test\VFO_CTRL_V5\VFO_CTRL_V5.ino:325:5: note: suggested alternative: 'gpio_config_t'
     pcnt_config_A.pulse_gpio_num = PULSE_INPUT_PIN;
     ^~~~~~~~~~~~~
     gpio_config_t
VFO_CTRL_V5:327:32: error: 'PCNT_MODE_REVERSE' was not declared in this scope
     pcnt_config_A.lctrl_mode = PCNT_MODE_REVERSE;

Link spre comentariu

Asa cum am spus, cu un .ino asemanator, dar o versiune mai nou, functioneaza! Compilat cu aceleasi biblioteci! dar da, eroarea este in jurul encoderului, asa ca voi instala si versiune specifica pentru esp32.

in rest, afisarea si butoanele functioneaza, am sa-i pun si un modul cu si5351 poate chiar in seara asta.

multumesc

edit: facea tot la fel! pina la urma se pare ca atunci cind m-am uitat prin sursa am adaugat/sters un caracter sau ceva asemanator prin cod, pentru ca dupa ce am incercat pe o copie noua a fisierului, a functionat! il voi incarca in modul sa vad daca sint diferente fata de cel gasit in alta parte.

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Salutari!

iar nu vrea sa se compileze fisierul .ino

nu imi este deloc clar ce s-a intimplat, ultima data, anul trecut cred a mers, acuma nu mai merge nici pe PC nici pe laptop. Nu am facu update-uri la IDE, doar cele facute de SO. Nu ma pricep la programare, poate are cineva timp sa-mi dea o idee. Erorile sint:

c:/users/emil/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: C:\Users\emil\AppData\Local\Temp\arduino-sketch-6B10E530E490639BE5B9D624D5F0D509/VFO_CTRL_V5.ino.elf section `.dram0.bss' will not fit in region `dram0_0_seg'

c:/users/emil/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: DRAM segment data does not fit.

c:/users/emil/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: DRAM segment data does not fit.

c:/users/emil/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: region `dram0_0_seg' overflowed by 3536 bytes

collect2.exe: error: ld returned 1 exit status

exit status 1

Compilation error: exit status 1

Link spre comentariu

Pachetele ESP32 2.0.6 și 2.0.7 provoacă erori în timpul compilării. Trebuie utilizată versiunea 2.0.5 sau anterioară.
Am testat cu versiunea 2.0.5 si se compileaza fara probleme pentru board  ESP32 Dev Module si ESP32 Wrover Module.

Link spre comentariu

Am observat, dar nu am mai apucat sa scriu aici pentru ca am avut impresia ca subiectul nu prezinta interes. 

oricum, multumesc mult pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări