manaila dorin Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 (editat) Salut, detin ups-ul din titlu si as vrea sa va cer o parere in privinta bateriilor, practic functioneaza cu 16 baterii de 12v 7.2Ah plumb-acid in serie. Intrebarea ar fii urmatoarea, se poate trece la baterii litiu ion?? Nu as vrea sa modific carcasa pentru baterii plumb-acid de capacitate mai mare, spatiul din interiorul carcasei fiind destul de generos in cazul bateriilor li-ion. Va multumesc! Editat Decembrie 10, 2022 de manaila dorin Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 În principiu da, dar faţă de cei cu Pb, acumulatorii pe bază de Litiu au nevoie de decuplarea precisă a tensiunii de încărcare la atingerea a circa 4,2V per element.Dacă nu se respectă asta, fie presiunea internă cauzează întreruperea ireversibilă a elementului, fie pot chiar exploda.Acumulatorii cu Pb se menţin uzual la o tensiune ceva mai mică decât cea de ,,fierbere,, şi suportă în general supraîncărcări scurte. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 10, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2022 (editat) Ok, multumesc. Nu ar fii problema cei 4,2v pe baterie, as putera folosi ceva BMS-uri, problema mea mare este tensiunea de 200v la terminalele bateriilor. Pot folosi baterii li-ion de 48v la 30Ah ( doar un exemplu) puse in serie ? P.S Cred ca dau foc casei :))) Editat Decembrie 10, 2022 de manaila dorin Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Dacă se respectă cerinţele stricte de încărcare, nu vor fi probleme. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Teoretic sigur e posibil, practic investitia este mare, acumulatori buni pe Litiu sunt scumpi, deci decizia tine mai mult de aspectul financiar, daca merita. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Acum 5 ore, Marian a spus: Teoretic sigur e posibil, practic investitia este mare, acumulatori buni pe Litiu sunt scumpi, deci decizia tine mai mult de aspectul financiar, daca merita. Eu am mai multe ups-uri modificate care merg de ceva vreme cu baterii li-ion, dar cum spune si Marian tine si de costuri. Am folosit celule recuperate si testate la sange ca sa am certitidinea ca nu vor fi probleme. Link spre comentariu
stryx Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Daca vrei sa treci pe litiu cei mai potriviti sunt acumulatorii lifepo4. Genul asta de acumulatori sunt des folositi in sistemele fotovoltaice offgrid si la rulote. Au o chimie mai stabila, de acea riscul de incediu este mai mic si au un numar de incarcari mai mare decat al celor li-ion. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Decembrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Va multumesc pentru raspunsuri. Totusi nu am primit un rasuns concret despre incarcarea bateriilor li-ion, tensiiunea actuala de incarcarcare a bateriilor cu plumb este de aproximativ 200v, este ok sa pun 4 bateriii de 48v cu bms-urile aferente inseriate? Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 12, 2022 Partajează Postat Decembrie 12, 2022 Pentru incarcare asiguri din regulator ( sau regulatoare ) tensiunea bine stabilizata necesara acumulatorilor ( plus BMS-urile de rigoare ). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum