Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare UPS Legrand WHAD 6000

Postări Recomandate

Salut, detin ups-ul din titlu si as vrea sa va cer o parere in privinta bateriilor, practic functioneaza cu 16 baterii de 12v 7.2Ah plumb-acid in serie. Intrebarea ar fii urmatoarea, se poate trece la baterii litiu ion?? 

Nu as vrea sa modific carcasa pentru baterii plumb-acid de capacitate mai mare, spatiul din interiorul carcasei fiind destul de generos in cazul bateriilor li-ion. 

Va multumesc! 

Editat de manaila dorin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

În principiu da, dar faţă de cei cu Pb, acumulatorii pe bază de Litiu au nevoie de decuplarea precisă a tensiunii de încărcare la atingerea a circa 4,2V per element.Dacă nu se respectă asta, fie presiunea internă cauzează întreruperea ireversibilă a elementului, fie pot chiar exploda.Acumulatorii cu Pb se menţin uzual la o tensiune ceva mai mică decât cea de ,,fierbere,, şi suportă în general supraîncărcări scurte.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Marian a spus:

Teoretic sigur e posibil, practic investitia este mare, acumulatori buni pe Litiu sunt scumpi, deci decizia tine mai mult de aspectul financiar, daca merita.

Eu am mai multe ups-uri modificate care merg de ceva vreme cu baterii li-ion, dar cum spune si Marian tine si de costuri.

Am folosit celule recuperate si testate la sange ca sa am certitidinea ca nu vor fi probleme.

Link spre comentariu

Daca vrei sa treci pe litiu cei mai potriviti sunt acumulatorii lifepo4. Genul asta de acumulatori sunt des folositi in sistemele fotovoltaice offgrid si la rulote.

Au o chimie mai stabila, de acea riscul de incediu este mai mic si au un numar de incarcari mai mare decat al celor li-ion.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări