Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta bujii scanteie ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Rezistența aia nu e doar pt. deparazitare, ajută enorm de mult ca scanteia "să dureze mai mult". In acest scop sunt și fișe de bujii rezistive.

Am avut o experiență cu un IMS, cumpărat din stocurile armatei. Motor pe benzină, funcționa dar nu reușeam să-l fac să meargă "rotund". La relanti parcă era motor în doi timpi iar peste 2000 rpm. apăreau întreruperi atât de nasoale că practic nu puteam accelera. Cu greu am parcurs 18Km, distanța Humor- Ilișesti, unde am abandonat mașina in curtea unei rude, a doua zi am venit cu tatăl meu, eu eram ferm convins ca e vorba benzină proastă/ sistem de alimentare, că doar verificasem aprinderea, bujiile erau curate, aveau scânteie... Tatăl meu a improvizat rapid niște eclatori, dintr-o bucată de piele de 2cm lungime, cu două găuri la capete, intr-o  gaură a băgat bujia și in cealaltă gaură sârma care venea de la delco, a "reglat" o distanța de 2mm intre sârmă șu bujie și motorul a inceput să funcționeze impecabil, chiar reusisem să "prind suta". Menționez că era IMS motorizat cu "jumătate Carpați", nu cu motorul ăla cu supape laterale. A doua zi am procurat de la Intreprinderea De Reparații Auto, 4 "pipe" pt. bujii, care aveau fișe rezistive, iar apoi cotețul ăla de IMS mergea accelerat de prindea 120 la oră, da' numai in linie dreaptă...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Florin berdila a spus:

Si va întreb acum rezistenta este mai buna sa fie mare sau mica la o bujie când o majoritate ' care da scânteia mai bine cea cu rezistenta mai mare sau mica asta nu înțeleg eu

depinde de cum au gandit-o aia care au facut-o (pe ea masina) - mai precis coil pack-ul.(bobinele de inductie, fisele etc.)

unii aveau rezistentele aste in fise (pe vremuri) acum sunt integrate in bujii, fiecare fabricant cu ideilie lui.

Cel mai bun lucru e sa faci ce recomanda fabricantul ca stie probabil cel mai mult despre masina respectiva.

RR

Link spre comentariu
1 hour ago, Florin berdila said:

care ar da scanteie mai puternica cea cu rezistenta mare sau mica ''asta vreau sa știu 

Nu ai nevoie de "putere", căci nu este bujie cu incandescență.
Important este ca bujia să fie conformă specificațiior sistemului de "aprindere" al mașinii.
Scânteia se produce de către o sursă care are si ea 1-10k, intre doi electrozi izolați de aer ! Prea puțin contează că mai pui acolo încă o resistență de 1-10k in serie.

Editat de cloudy
Link spre comentariu

Treaba nu-i asa de simpla cum crezi domnia-ta. Am un coleg expert în domeniul asta. Sunt în concediu dar, dupa ce ma întorc la munca, o sa-l întreb. Ma tem însa ca va fi ca în bancul cu Einstein: el o sa aiba timp sa explice, dar domnia-ta o sa ai nevoie de o vesnicie ca sa pricepi.

Link spre comentariu

Dupa dezbaterea asta,nu ar fi rau sa trecem la viteza cimpului de foc si variabilele acestuia functie de starea ansamblului  mecanic,eventual niste notiuni de termodinamica,poate dispar erorile ...Bujiile sint calde si reci,restul reprezinta examenul de capacitate la compunere libera...O schimbare de bujii dureaza 8 minute,cronometrat de mine,ieri dimineata,motor FSI.

Link spre comentariu

Eu am întrebat ce vreau sa știu pt mine nu sa schimb bujiile  dacă o bujie cu rezistenta mare da scanteie mai bine sau nu 'cei asa de complicat să-mi răspundă care știe dacă da sau nu 'nu să ia la mișto ''caracter de român sa facem mișto 

Link spre comentariu

Nu stie nimeni care sunt conditiile reale din cilindru (presiune, temperatura, mediu ionizat etc.) scanteia nu se amorseaza la fel de fiecare data. Ce inseamna 1kohm, o zecime intre electrozi?

Editat de daniels
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări