Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta bujii scanteie ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca vrei si iti permite portofelul poti imperechea bujiile. Cauti 4 bucati de 5.1kohmi si atunci ai scapat. Eu personal n-am auzit inca de imperecherea bujiilor. Se cumpara 4 bujii noi, se inlocuiesc cele vechi si atat. 

Tu vrei sa bricolezi sau ai o problema la masina? 

Editat de merck
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare 'va rog un sfat ''' am buji de wv polo și am măsurat rezistenta și arata 1'3 kilo și la altele buji pe care vreau sa le pun îmi arata rezistenta de 5'4 kilo ohmi '' trebuie sa pun pe mașină cum au fost cele de 1'3 ?   Și încă ceva va rog rezistenta influențează scânteia adică cea cu mai mare rezistenta da scânteie mai bună?? Va rog un sfat 

Link spre comentariu

Practic scânteia cea mai ,,puternică,, o ai la bujii fără rezistenţă încorporată, dar prezenţa rezistenţei e benefică la eliminarea paraziţilor EMI. Nu ar trebui să se cunoască nicio diferenţă între bujii, din cauza diferenţei de rezistenţă.Am mai spus asta, la tensiune înaltă, rezistenţa de ordinul kiloOhmilor e foarte mică pentru a înrăutăţi scânteia.

Link spre comentariu

Nu conteaza. Pune-le si gata. Curentul e foarte mic, si o cadere de tensiune de cativa volti/ zeci de volti nu trea conteaza la tensiuni de valoarea kilovoltilor. 

Pe de alta parte, bujii se scrie cu doi de i, pentru ca este la plural. Daca femeia de serviciu cu care ai facut romana nu ti-a spus, spune-i tu.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 21.12.2022 la 21:52, yo9hrb a spus:

Nu conteaza. Pune-le si gata. Curentul e foarte mic, si o cadere de tensiune de cativa volti/ zeci de volti nu trea conteaza la tensiuni de valoarea kilovoltilor. 

Pe de alta parte, bujii se scrie cu doi de i, pentru ca este la plural. Daca femeia de serviciu cu care ai facut romana nu ti-a spus, spune-i tu.

NU e mic curentul, doar ca e scuta perioada de timp. Daca era mic nu mai puneau rezistenta.

Probabil nu vei vedea nici o diferenta la un motor bun, dar daca consuma ulei, vei vedea mai des pe acel cilindru eroare de misfire.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Deci dacă are rezistenta mare nu influențează scânteia aducă bobina sa se solicite sa treacă curentul ''pai uni spun ca 'contează rezistenta '''dacă e mai mica rezistenta da scânteia mai bine pe un forum era

Si dvs spuneati ca dacă nu are rezistenta acelea da scânteia cea mai puternica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări