bercenaru Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Buna ziua, Ce valori de rezistenta electrica ar trebui sa aibe o bujie cu scanteie uzuala noua / uzata ? Am cumparat niste bujii Bosch cu 4 catozi si am valori de rezistenta diferite la ele, de la 5.1 pana la 6.4 kohmi. Multumesc. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Daca in indicativ are un R => are rezistor si poti avea valori de la 4K pana la 8K (dar se poate sa fie si in afara acestui interval). Daca nu are R => este fara rezistor si atunci are valoarea rezistentei mai mica. Link spre comentariu
bercenaru Postat Decembrie 10, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Multumesc pt clarificari. Oare afecteaza cu ceva diferenta de rezistenta electrica dintre bujii ? Ma gandesc ca unele dau o scanteie mai puternica ca altele. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 (editat) Daca vrei si iti permite portofelul poti imperechea bujiile. Cauti 4 bucati de 5.1kohmi si atunci ai scapat. Eu personal n-am auzit inca de imperecherea bujiilor. Se cumpara 4 bujii noi, se inlocuiesc cele vechi si atat. Tu vrei sa bricolezi sau ai o problema la masina? Editat Decembrie 10, 2022 de merck Link spre comentariu
bercenaru Postat Decembrie 10, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Nu am nici o problema, doar le-am masurat din curiozitate si am vazut ca au valori diferite, si m-am gandit ca o fi vreun defect de fabricatie sau calitate proasta. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Daca ai fi avut 3 care sa fi avut cam aceeasi valoare si a 4-a care era diferita puteai sa te gandesti ca are o buba, dar cand ai 4 diferite nu ai de ce sa intrii la banuiala. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Crede-mă, la 10kV diferenţa dintre 5k şi 7k nu e aşa critică.....dacă scânteia apare, arderea vaporilor se propagă de la sine. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Salutare 'va rog un sfat ''' am buji de wv polo și am măsurat rezistenta și arata 1'3 kilo și la altele buji pe care vreau sa le pun îmi arata rezistenta de 5'4 kilo ohmi '' trebuie sa pun pe mașină cum au fost cele de 1'3 ? Și încă ceva va rog rezistenta influențează scânteia adică cea cu mai mare rezistenta da scânteie mai bună?? Va rog un sfat Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Practic scânteia cea mai ,,puternică,, o ai la bujii fără rezistenţă încorporată, dar prezenţa rezistenţei e benefică la eliminarea paraziţilor EMI. Nu ar trebui să se cunoască nicio diferenţă între bujii, din cauza diferenţei de rezistenţă.Am mai spus asta, la tensiune înaltă, rezistenţa de ordinul kiloOhmilor e foarte mică pentru a înrăutăţi scânteia. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Domnule Validae la doua buji aveam 5'4 pe fiecare și la a treia aveam 1'2 deci ceva era defect la ea ??? Și normal domnule Validae cind da o bujie scanteie puternica cind aparatul arata valoare mică a rezistentei sau la valoare mare ? Va mulțumesc aștept în răspuns va rog Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Nu conteaza. Pune-le si gata. Curentul e foarte mic, si o cadere de tensiune de cativa volti/ zeci de volti nu trea conteaza la tensiuni de valoarea kilovoltilor. Pe de alta parte, bujii se scrie cu doi de i, pentru ca este la plural. Daca femeia de serviciu cu care ai facut romana nu ti-a spus, spune-i tu. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 La 21.12.2022 la 21:52, yo9hrb a spus: Nu conteaza. Pune-le si gata. Curentul e foarte mic, si o cadere de tensiune de cativa volti/ zeci de volti nu trea conteaza la tensiuni de valoarea kilovoltilor. Pe de alta parte, bujii se scrie cu doi de i, pentru ca este la plural. Daca femeia de serviciu cu care ai facut romana nu ti-a spus, spune-i tu. NU e mic curentul, doar ca e scuta perioada de timp. Daca era mic nu mai puneau rezistenta. Probabil nu vei vedea nici o diferenta la un motor bun, dar daca consuma ulei, vei vedea mai des pe acel cilindru eroare de misfire. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Am buji iridium noi și cineva îmi spunea sa nu ke pun ca are o rezistenta mai mare fata de cele ale mașinii Bosch și vir da scanteie mau putina ''va întreb pot pune iridium astea au 4'5komi și Bosch are 1'4 komi Link spre comentariu
validae Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Pune bujiile și convinge-te că merg și alea.Rezistențele au rol de antiparazitare, nu influențează semnificativ scânteia. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 7 Partajează Postat Mai 7 Deci dacă are rezistenta mare nu influențează scânteia aducă bobina sa se solicite sa treacă curentul ''pai uni spun ca 'contează rezistenta '''dacă e mai mica rezistenta da scânteia mai bine pe un forum era Si dvs spuneati ca dacă nu are rezistenta acelea da scânteia cea mai puternica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum