Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS de putere mica si tensiune 12V si 5V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 377
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1 oră în urmă, user72514 a spus:

@Bandi Szasz Imi adusei aminte de ce ai zis tu, ca aceste module mici de convertor DC-DC au o rezistenta mica intre masa de intrare si cea de iesire. Daca eu alimentez Raspberry-ul printr-un convertor din asta, din 12V, iar hardurile direct la tensiunea principala de 12V, oare curentul consumat de Pi nu s-o scurge la masa principala prin cablurile USB, pentru ca intampina rezistenta mai mica ?

Nu or exista si convertoare din astea cu masa directa ?

Plan-NAS-2.jpg

Din ce zic "baietii" de aici poti alimenta la limita un hdd intre 10.8V si 13.2V:

https://archive.techarp.com/showarticle1de1.html?artno=796

In poza vad ca vrei sa alimentezi hdd-urile direct din acumulator, chiar merita riscul sa arzi hdd-urile? Un hdd este mult mai scump decat un buck boost, in plus mai risti sa dai peste cap si RP-ul cu chinezaria aia :aplauze.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, user72514 a spus:

Nu alimentez direct din baterie, la iesire va fi un convertor DC-DC serios, care scoate fix 12V.

Scuze, greseala mea, nu am vazut convertorul in poza si am presupus gresit.

Acum 29 minute, user72514 a spus:

Pai si din ce sa alimentez RPi-ul ? Da-mi tu o varianta buna...

Asa ceva foloseste un prieten in masina:

https://www.tme.eu/Document/2351cf65f7c1d141ca7009fffef61a50/psd-15-spec.pdf

Nu e la 1-2dolari, dar are diverse protectii, componente mai bune si garantie.

PS: in cazul tau cred ca se poate folosi un convertor cu doua iesiri, una de 12V pentru hdd si una de 5V pentru RP.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Pentru protectie se poate implementa si un crowbar cu un TVS. O siguranta de 4A dupa iesirea convertorului buck urmat de o dioda TVS de 5.6V intre + si -. RPI4 rezista la un absolut maxim de 6V, in cazul in care buck-ul intra in balarii si se depaseste tensiunea de 5.6V dioda TVS intra in conductie facand scurt intre + si - iar siguranta se va arde protejand PI-ul.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, stryx a spus:

Asa ceva foloseste un prieten in masina:

https://www.tme.eu/Document/2351cf65f7c1d141ca7009fffef61a50/psd-15-spec.pdf

Nu e la 1-2dolari, dar are diverse protectii, componente mai bune si garantie.

Interesant convertorul... Acum o sa am 3 convertoare de la Mean Well in UPS-ul meu ! : ))

Va spun sincer ca nici nu mai stiu ce sa aleg... L-as lua si pe asta de la Mean Well, chiar daca e cativa lei in plus, daca as sti ca nu am probleme cu buclele alea de masa. Asta pare ca are iesirea izolata, pe transformator... Nu ma pricep daca o fi bine sau nu...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări