Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS de putere mica si tensiune 12V si 5V

Blacksmith

Postări Recomandate

• Răspunsuri 377
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

160

• sesebe

31

• dumitrumy

26

• Bandi Szasz

23

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, dumitrumy a spus:

De ce ai pus supracresterea divizorului dependenta de baterie daca aceasta ramane permanent cuplata?

Ramane permanet cuplata... dar mie imi place sa am si posibilitatea de a o decupla. :limb: 

Se pare ca Satana nu ma lasa sa termin acest UPS. Astazi a avut loc un accident si mi-a decedat pistolul meu de lipit cu care lipesc de 25 de ani. Nu stiu ce am sa ma fac fara el... Oare se mai gaseste la fel ca asta ? Aveti idee de unde pot cumpara un pistolas bun ? Ca eu daca e sa folosesc letconul, dau foc la casa... 

IMG-20230316-125805.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Blacksmith a spus:

Ramane permanet cuplata... dar mie imi place sa am si posibilitatea de a o decupla. :limb: 

Se pare ca Satana nu ma lasa sa termin acest UPS. Astazi a avut loc un accident si mi-a decedat pistolul meu de lipit cu care lipesc de 25 de ani. Nu stiu ce am sa ma fac fara el... Oare se mai gaseste la fel ca asta ? Aveti idee de unde pot cumpara un pistolas bun ? Ca eu daca e sa folosesc letconul, dau foc la casa... 

IMG-20230316-125805.jpg

Carcasa v-am spus ca va dau eu dacă restu se mai poate refolosi.

Link spre comentariu

De ce am eu senzatia ca sunt 2 tipuri de pistoale: cu ansa de Cu si cu ansa "rezistiva". Cu 2 spire in secundar merge cu Cu (asa cred ca are Radioprogres) dar cu 4 spire s-ar solicita prea mult primarul. La limita, o ansa foarte subtire de Cu s-ar putea sa reduca solicitarea, dar pana pe 16 martie.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, sonic11 a spus:

Carcasa v-am spus ca va dau eu dacă restu se mai poate refolosi.

S-au rupt firele din primar, niste lițe foarte subtiri, si nu se mai vede decat un capat, pe celalalt nu-l gasesc...

Si nici nu putem sti daca se potriveste carcasa ta cu restul de la mine...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Blacksmith a spus:

S-au rupt firele din primar, niste lițe foarte subtiri, si nu se mai vede decat un capat, pe celalalt nu-l gasesc...

Si nici nu putem sti daca se potriveste carcasa ta cu restul de la mine...

Carcasa este cea de Radio Progres de la pistolul romanesc.

Editat de sonic11
Link spre comentariu

M-am uitat pe OLX de pistol din asta ca al meu, probabil vechiul Radioprogres romanesc, si mai jos de 200 lei nu gasesti. Astia cred ca nu sint sanatosi la cap ! Nu face un kkt de pistol de lipit mai mult de 60-70 lei. Dar sint snobi din aia jegosi care cred ca ce au ei e piesa de muzeu si trebuie vandut scump, ca are valoare de antichitate.  

Genul asta de pistol o fi bun ?

Eu nu inteleg cum se prinde ansa de restul pistolului. E un fel de mandrina acolo sub piulita aia, sau ce ?

Pistol de lipit 100W 230V Vorel 79355 - Bricolaj.ro - BRICOLAJ.RO

Link spre comentariu

Pentru a menține cei mai înalți parametri de funcționare ai dispozitivului, trebuie urmat următorul principiu:

12s de lipire

48 de secunde oprit

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Blacksmith a spus:

M-am uitat pe OLX de pistol din asta ca al meu, probabil vechiul Radioprogres romanesc, si mai jos de 200 lei nu gasesti. Astia cred ca nu sint sanatosi la cap ! Nu face un kkt de pistol de lipit mai mult de 60-70 lei. Dar sint snobi din aia jegosi care cred ca ce au ei e piesa de muzeu si trebuie vandut scump, ca are valoare de antichitate.  

Eu nu inteleg cum se prinde ansa de restul pistolului. E un fel de mandrina acolo sub piulita aia, sau ce ?

Nu se compara acele gunoaie chinezesti cu un pistol "Radioprogres"! 

Folosesc unul din 1984, cred ca merita cu varf si indesat sa cumparati unul nou, daca mai gasiti, sa va tina o viata...daca nu, SH.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Blacksmith a spus:

Nu recomand tipul ala de prindere tip penseta. Poate nu am știu eu sa mă comport cu el dar am lucrat cu o tâmpenia roșie asemănătoare cu ala din link-ul tău si era un chin sa lipești cu el.

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Stefan a spus:

am lucrat cu o tâmpenia roșie asemănătoare cu ala din link-ul tău si era un chin sa lipești cu el.

Ai luat si tu teapa? :d

Acum 27 minute, Blacksmith a spus:

NU! Cica nu se poate schimba ansa cu una din cupru! A trebuit sa o puna inapoi pe aia originala si a juns sa taie polistiren extrudat si alte prostii, nicidecum nu l-a putut folosi in electronica. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Eu doar am copiat, tu iti stii ritmul. Iti imprumut un Weller de pe vremea tovarasilor, cu magnastat, dar nu mai am varfuri subtiri pt SMD. Si acum imi dau pumni in cap ca nu am luat vreo 20-30 buc prin 86 pt ca nu le folosea nimeni in productie. Chiar si la FCE era criza de varfuri, am cerut unul normal si nu mi-au dat. In schimb mi-a dat un pumn din cele subtiri dar am refuzat crezand ca nu sunt utile. Acum am unu' pe care il folosesc de 10 ani.

Asta pt vreo 3 luni sa vezi diferenta fata de pistol.

Link spre comentariu

Acele pistoale caricaturale au ansa din fier, transformatorul e de jucarie, miroase a ars dupa 10 lipituri...

@dumitrumy se mai fabrica si acum Magnastat, sunt excelente...si se gasesc varfuri belsug, toate marimile.

https://www.conexelectronic.ro/ro/ciocane-pistoale-de-lipit/9869-LETCON-WELLER-W61-MAGNASTAT-60W.html

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări