Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UPS de putere mica si tensiune 12V si 5V

Postări Recomandate

• Răspunsuri 377
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnule Blacksmith nu pot să nu îmi exprim admirația și aprecierea pentru lipiturile efectuate de d-voastră! Mi se par incredibil de bine realizate pentru o execuție manuală! Nu știu ce stație de lipit aveți, dar se vede că sunteți un adevărat maestru! Vă doresc mult succes în proiectele d-voastră! 

Link spre comentariu

Multumesc !

Acum 1 oră, Elservius a spus:

Nu știu ce stație de lipit aveți,

Aceasta este statia mea de lipit pe care o am de 20 de ani... !  :rade:

la mine nu tine nici de statie, nici de fludor (aici am lipit cu 0.7 mm), pentru ca iau pe ansa cat fludor imi trebuie si apoi lipesc. Pot sa reglez temperatura ansei prin PWM cu degetul pe intrerupator... in asa fel incat doar sa se topeasca un pic cat sa pot sa-l iau, fara sa se arda fluxul decapant de pe el. Cu nimic altceva nu cred ca as lipi mai bine decat cu instrumentul asta pe care l-am folosit de o viata si ii stiu toate secretele. Practic a devenit o extensie a corpului meu. Cand il iau in mana e ca si cand s-ar conecta printr-o interfata neuronala la creier, cum erau borgii din Star Trek.

IMG-20230217-120755-1.jpg

IMG-20230217-145403-1.jpg

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Vorba unuia dintr-un vechi film ,,nu contează arma, ci contează mâna care trage...,,. Bravo Dudi !

Am făcut cu pistolul de lipit RadioProgres pe care îl am din clasa a VI-a lipituri care sfidează logica unor utilizatori de staţii performante.Inclusiv lipituri în ceasuri electronice de mână.Şi nici n-am schimbat neapărat ansa, uneori doar ataşez la ea un ,,accesoriu,, dintr-un pin de rezistenţă de putere, cu care o transform într-un vârf fin. Mie mi se pare mai stabil pistolul în mână decât ,,creionul,, unei staţii, poate chiar datorită greutăţii...

Link spre comentariu

Pistolul de lipit a fost bun la vremea lui.
Sa-l mai folosesti azi este un chin nejustificat.

Mi-am construit statia asta si nu mai pot sa folosesc altceva.
E ca si cum ai desena cand o folosesti:

https://www.facebook.com/servicelaptopcaracal/photos/a.2803126306471067/2803126396471058/

Un mic film in actiune aici:
https://ga29.iot.romanati.ro/cloud/f/5340fcc6307b42dc9e94/

Iti fac cadou un cablaj daca renunti la pistol :)

Link spre comentariu

N-am văzut lipituri făcute la smd-uri cu pistol decãt cu ansă modificată.

Practic ansa era din două fire prinse la traf şi la "vârf" un fir era răsucit peste celălalt.Firul pe care se răsucea era puţin mai lung şi uşor teşit ca un vârf de letcon normal.

Imaginaţi-vă un fir de cupru pe care s-ar răsuci alt fir,spiră lângă spiră.

Pe timpurile "străvechi" se folosea o improvizaţie la letconurile cu vârf gros de 6-10 mm.Se bobina sãrmă de 2-4 mm pe vãrf şi capul liber era folosit ca vârf!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări