Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut casete audio pentru HC/CIP/Cobra/ZX Spectrum pentru conversie

badrianiulian

Postări Recomandate

Bună ziua!

Nu am găsit unde să postez treaba asta așa că am ales să postez aici unde am mai găsit ceva discuții legate de sistemele cu procesoare Z80. 

Întreb pe oricine ar putea ști despre ce vorbesc.

Caut casete audio cu softuri românești pentru HC/CIP/Cobra/ZX Spectrum pentru conversia din formatul analogic în digital (format TZX/TAP). Nu țin neapărat să am casetele și accept și înregistrări (stereo) efectuate de proprietar cât timp au o calitate rezonabilă. Chiar dacă găsesc casete cu probleme (de redare și nu de înregistrare), există o șansă de a recupera acele softuri (efectuez repararea secțiunilor defecte pe PC).

Încă mai există softuri care nu au fost convertite și sunt disponibile doar pe acele casete.

Scopul acestei acțiuni este mai mult istoric și ceea ce fac este un fel de voluntariat (nebunesc dar plăcut). Menționez că fac parte și din grupul Romanian Home Computer.

Tot ceea ce recuperez de pe aceste casete le pun la dispoziție pentru oricine le dorește.

Sper doar că mă puteți ajuta în procesul ăsta.

Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• badrianiulian

2

• wally_gatter

1

Top autori în acest subiect

12 hours ago, wally_gatter said:

Neaparat casete? Softul de pe ele banuiesc ca te intereeaza. Ar fi util in orice format si pe urma il 'tragi' pe casete cu un deck 

Casete, benzi de magnetofon și poate chiar și dischete (încă lucrez în a pregăti un sistem pentru asta)... important este să fie înregistrări din perioada anilor lor de glorie. Caut în mod special acele softuri dezvoltate în România pentru că dacă e să ținem cont de cele din import, deja există multe softuri convertite în format digital.

Din punctul meu de vedere, nu e nevoie să fie re-înregistrate pe alte casete (pe un deck) dar oricine intră în posesia lor poate face oricum dorește pentru a le folosi.

Ele pot fi redate din formatul convertit direct de pe telefon (ZX Tape Player/PlayZX pe android), de pe PC/MacOS(playtzx) sau chiar folosind un TZXDuino. Pentru softurile de pe dischete există și acolo soluții: transfer pe dischete (de 3,5 sau 5,25) sau emulator de floppy drive.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări