Sir john red Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Ce sursă auxiliară folosește acest invertor? Nu am reușit să pricep cum se face tensiunea pentru alimentarea părții de comandă. Cu igbt - urile 60t65pes scoase, două fiind în scurt, nu se aprinde nici un led sau afișajul, lipsindu-i acea tensiune auxiliara de 12 - 15 volți sau cât o fi. Net-ul nu dă nicio documentație despre acest invertor. Un cunoscător al acestei topologi mă poate lumina cu o informație? Mulțumesc. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Avand in vedere ca nu exista nicio documentatie si nici poze cu vreunul desfacut...nu cred ca te poate ajuta cineva. Poate doar daca a reparat cineva asa ceva. Dar daca ai pune niste poze...s-a putea sa existe sansa sa primesti un ajutor. Link spre comentariu
Sir john red Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Circuit board preluare de pe net, inverter welder mcanax mma200dls, identic cu proweld mma-220dls. Documentația lipsește cu desăvârșire sau nu am găsit-o eu. Link spre comentariu
Jhn Postat Decembrie 13, 2022 Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Ce mare "brânză" este sa separi sursa aia,de partea de forță, și să vezi ce defect este ? Cum a zis și colegul mai sus pune o poză clară cu ce ai tu acolo, nu preluate de pe net. Pot fi o sumedenie de defecte în sursa aia, inclusiv transformatorul întrerupt, mosfet, driver, etc... Link spre comentariu
Sir john red Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Postarea cu preluarea este cu titlu orientativ și pentru a informa că, aceiași schema se folosește și în alt invertor- mcanax - lărgind astfel posibilitatea de a găsi o schemă, nu pentru a ghici defectul "mama omida" după poze. Eu vreau să rezolv înțelegând topologia invertorului, nu să fac un artificiu și eventual.... artificii. Link spre comentariu
Sir john red Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Între transformatorul de curent t4 și cele două condensatoare - electrolitic și cel maro - din prima poză se află un integrat (???) cu "spinarea" metalică, are 6 pini pe o parte puși toți la -(310v) și 5 pini pe partea opusă. Cineva care a lucrat la o astfel de sursă, poate să-mi spună ce tip este? Link spre comentariu
Sir john red Postat Decembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2022 Rezolvat. Dioda D27 de tipul rs1m ce aduce tensiune direct de la 310v la traf sursă auxiliară în scurt. Cablajul de la diodă până la +310v întrerupt violent(ars) sub unul din cele trei condensatoare de 680mf/450v,cu inegrirea cablajului si a cond. sub care se afla. Traseul trece pe sub trafo driver, releu și acel condensator și este acoperit cu silicon cauciucat,greu de urmărit. După refacerea traseului, înlocuirea diodei cu un ba159 și a celor patru igbt invertorul funcționează în parametrii. Link spre comentariu
tricru Postat Decembrie 17, 2022 Partajează Postat Decembrie 17, 2022 On 12/13/2022 at 2:21 PM, Sir john red said: Rezolvat. Dioda D27 de tipul rs1m ce aduce tensiune direct de la 310v la traf sursă auxiliară în scurt. Cablajul de la diodă până la +310v întrerupt violent(ars) sub unul din cele trei condensatoare de 680mf/450v,cu inegrirea cablajului si a cond. sub care se afla. Traseul trece pe sub trafo driver, releu și acel condensator și este acoperit cu silicon cauciucat,greu de urmărit. După refacerea traseului, înlocuirea diodei cu un ba159 și a celor patru igbt invertorul funcționează în parametrii. Jos palaria, Sir John! Un prieten are acelasi tip de invertor si a patit fix aceasi problema. Cu ajutorul postarii tale am reusit sa-l ajut sa-si repuna in functiune aparatul ! Esti bun de cinste ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum