bobomarc Postat Decembrie 5, 2022 Partajează Postat Decembrie 5, 2022 Salut,am o problema cu banda led din imagine si nu gasesc nimic asemanator pe net,astia imi spun s-o trimit in garantie dar la cat de firava este mai bine ii schimb eu banda.https://ibb.co/F7DLT2j https://ibb.co/jvLmVXd.Si altceva superior calitativ este binevenit,banda asta nu a mers 2 ore adunate. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 5, 2022 Partajează Postat Decembrie 5, 2022 Daca nu dai detalii complete nici nu poti primi ajutor. Crezi ca din ce ne-ai spus putem sa intelegem ceva? Crezi ca poza este suficienta? ... ba chiar as zice ca mai rau incurca, acolo pe silk scrie ca ledurile sunt albe ... si galbene. Sansa ca cineva sa fi avut in mana exact acelas lucru este redusa, deci lamureste detaliile. Nu dai detalii despre driver, despre ce face, despre regimul de lucru, despre cum se raceste banda etc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 5, 2022 Partajează Postat Decembrie 5, 2022 Aceea e o bandă dublă, are două rânduri de leduri, unele ,,alb rece,, şi altele ,,alb cald,, şi se pot comuta după dorinţă. Corpurile de iluminat cu aceste benzi au des probleme de răcire a benzii, fiindcă ea nu se lipeşte ferm de suportul metalic şi se supraîncălzeşte în zonele rămase în aer. Trimite-o la garanţie, că nu găseşti banda aia pe toate drumurile.... Link spre comentariu
bobomarc Postat Decembrie 6, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Ca si montaj am gasit-o in aer,are adeziv pe spate dar e montata pe vapor,de ce imi era frica nu am scapat mai ales ca am cumparat pentru toata casa,validae a descris cum nu se putea mai bine aceasta lustra,nu cred ca pot da alte detalii si din pacate are si mare dreptate cu gasitul benzii led,dar totusi exista vreo banda led cu cri bun,lustra are inelul unde se monteaza banda de aluminiu si mai ales ma intereseaza culoarea,sa fie aceea data de alb rece si cald impreuna,deci daca as schimba si banda si driverul cu unul normal nu am nevoie de telecomanda Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 O poza - doua cu interiorul cutiei de alimentare se poate? Un prieten am luat o teapa similara si la el s-a dovedit ca defapt era defecta sura de alimentare. LED-urile nu stiu cum sint pt ca au un capac transparent mat pt dispersare dar par sa fie tot benzi LED cu doua temperaturi de culoare reglaile din telecomanda. I-m spus sa nu cumpere prostii de alea dar n-a vrut sa ma asculte. A trebuie sa mai investeasca si in reparatie apoi. Pune poze cu placile placa din interior si iti spun ce solutie am plicat la el daca este similara. La el era si telecomanda radio din care aprindeai/stingeai si reglai temperatura de culoare. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Daca nu poti sa obiectivezi "lustra" cum vrei sa primesti sugestii? 1. dimensiuni fizice 2. modul de functionare / documentatie pentru utilizator ... de unde sa deduc eu ce face lampa cu culoarea alba si cea galbena? 3. solutia de alimentare: schema, mod de comanda, curenti la iesire, mod de conectare a ledurilor, variere curent - tip semnal. 4. caracteristici led (electrice si optice... toate inclusiv temperatura de culoare, CRI, eficienta cel putin) 5. mecanica... in special pe partea de racire Daca eu iti fac o poza la un surub si te intreb cu ce sa-l inlocuiesc... nu crezi ca trebuie sa-mi spui macar ca este M5 si are 50mm lungime? Daca ar fi pus intr-o aplicatie pretentioasa ar trebui sa-mi spui si caracteristicile de rezistenta sau macar tipul materialului si tratamentul termic... O lustra este un ansamblu mecanic+ electronic mult mai complex decat un surub. Citeste topicul sticky "inainte de a posta aici" - pentru ca topicul tau este momentan fara noima si polueaza zona. Link spre comentariu
bobomarc Postat Decembrie 6, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Revin cu poze maine cand ajung la casa cu interiorul la driver,lustra este asta https://www.logiclight.ro/shop/1703-wh-lustra-led-circle-impression-alba-cu-3-brate-si-telecomanda-intensitate-reglabila-3000k-4000k-6500k-174w-7655?gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr-8FAhxyibJN-N2jtFFm-umI6j6EO2LEhAlcXKy0fB8O1WhdCzJS4QoaAibEEALw_wcB#attr= ,Daca tu crezi in ce spune chinezul ia de bun caracteristicile care le da in descriere si scuza-l ca nu a pus si cri-ul,banda trebuia lipita si nu era,asa ar trebui facuta racirea,dar este de o calitate de 2 bani nu reflecta pretul.Eu am cumparat-o in ideea de a folosi normal cu intrerupator nu telecomanda sau dimabil si mi se pare greu sa creezi o lustra de la 0,aici ma refer la partea metalica fara leduri si sa ajunga sa semene cu ce face chinezul,chiar daca este de calitate proasta,vizual nu e rau.Temperatura aia de culoare data de led rece si cald impreuna este mai placuta si mai tolerata de ochi daca sta aprinsa mai mult timp,cel putin pentru mine,dar face si sa se incinga banda foarte tare.Acum daca am poluat topicul imi cer scuze poti sterge ce am scris si pentru sesebe fac maine poze cu interiorul, eventual si lustra si le trimit sau postez aici daca mai am unde.Tot pentru sesebe,este neinteresant pentru mine driverul si banda ,pentru ca nici driverul nu cred ca are zile multe,as fi vrut sa schimb si una si alta cu ceva de calitate,desi ma indoiesc ca in inelul ala ar sta altceva in afara de o banda led Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Dacă e în garanție trimite-o înapoi,nu te mai chinuii să o repari.La urma urmei garanția e dreptul tău ce-ți profită exclusiv. Probabil nu o vor putea repara și o să-ți trimită alta. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 @bobomarc uita-te putin pe aici ca am facut lustre de la zero si nu arata chiar asa nasol. Banda aia LED nu ai sa o gasesti prea usor dar chiar si daca o schimbi tot va crapa din nou in scurt timp. Vrei lustre de mofturi atunci scoti banu din buzunar odata la citeva luni sa schimbi lustra ca poate te-ai si plictisit de ea. Vrei ceva de care sa te plictisesti cu adevarat si sa o schimbi/modifici atunci cind ai tu chef atunci bricolezi singur, platesti pe cineva sa-ti bricoleze sau cumperi ceva de firma serioasa (nu de bazar) cu garantie de minim 5ani. Cea din link rezista garantat minim 10 ani, estimat undeva pe la 30-40 ani daca se mai schimba condesatorii prin sursa. Mai vrei alte detalii sau ai intrebari sint aici. PS: vad ca esti interesat sa devii prosumator. Un sfat, chiar daca stiu ca nu-ti va pasa de el, schimba instalatia in casa astfel incit sa ai circuit complet independent pt lumini iar acel circuit alimenteaza-l direct de pe linia de 48V-56V de la baterii. Din 48-56 volti poti alimenta direct LED-uri COB de 32V-40V folosind doar sursa SMPS cu iesire in curent. Astfel obtii cel mai ridicat randament de utilizare a energiei luata de la soare. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Eu am recomandat din start apelarea la garanţie, ăia foarte probabil vor trimite alta, fiindcă ştiu ce ,,bine,, sunt făcute...şi nu-şi bat capul să le repare, e prea multă muncă şi nu merită. Chiar de ai găsi benzi, nu le poţi lipi fiindcă din start lipirea pe suprafeţe curbe eşuează lamentabil.Poate doar cu vreun adeziv termorezistent şi bun conductor termic să reuşeşti o asemenea lipire, dar transferul de căldură e oricum prost la benzi flxibile şi inevitabil vor ceda ledurile....cele mai bune benzi sunt cele pe substrat de aluminiu, dar nu pot fi îndoite. Link spre comentariu
flomar60 Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Acum 2 ore, sesebe a spus: @bobomarc PS: vad ca esti interesat sa devii prosumator. Cu scuze de off-topic! Prosumator presupune sistem on-grid fără acumulatori de stocare... există invertoare care pot lucra si on-grid și off-grid dar nu în același timp.... sunt și mai scumpe comparativ cu cele obișnuite.... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Acum 1 oră, flomar60 a spus: Cu scuze de off-topic! Prosumator presupune sistem on-grid fără acumulatori de stocare... există invertoare care pot lucra si on-grid și off-grid dar nu în același timp.... sunt și mai scumpe comparativ cu cele obișnuite.... Ai dreptate. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 7, 2022 Partajează Postat Decembrie 7, 2022 1. pai trebuia doar sa ma "revolt" eu ca sa pui ce detalii ai ... la a treia postare - nu era bine sa faci asa de la inceput? 2. vad ca iti dai seama ca ce ai luat este de proasta calitate, desi nu a costat putin. Apreciez ca nu doresti sa refolosesti mare lucru de acolo, din punct de vedere led/sursa alimentare. Problema este ca iti va fi greu sa imbunatatesti lustra respectiva - mai ales datorita stilului cu suprafete curbe. DACA postai aici de la inceput probabil ca primeai sfatul corect pentru o astfel de situatie. adica: Alege o lustra care sa-ti placa la espect, dar care sa fie usor upgradabila... adica sa poti pune probabil COBuri de buna calitate si sa schimbi sursa cu una tot de buna calitate. "care sa fie usor upgradabila.." aia este esential, adica sa ai metal care sa poata functiona ca radiator si sa fie plan incat sa poti usor fixa COBuri. In plus sa aiba spatiu pentru SMPS-CC (sursa de curent constant, denumita si driver) daca nu poti sa faci fizic instalatia corect, incat sursa sa fie intr-un spatiu tehnic special. In plus daca initial este banda led si treci la COB, lustra trebuie sa permita dispersarea luminii pentru ca de la sute de puncte luminoase treci la numai cateva mult mai puternice. Daca ne uitam la lustra ta... clar ca nu poti face pentru ea mare-lucru. Datele ei tehnice sunt total jalnice 12k lumeni: 174W ajungi la 70 lumeni per W, cel putin pe jumatate fata de ce ar trebui sa cauti. La Tculoare potia care iti place este 3000K, aici nu sunt probleme, gasesti COBuri de 3000K cu CRI si R9 foarte bun. Dar nu vad deloc o solutie de upgrade, decat sa iei banda de calitate mai buna. Sau sa schimbi "prin punctele esentiale" incat sa poti folosi totusi COB. 3. Ce camera ai? este oare peste 100mp??? Daca totusi este o camera "normala" probabil 3000lm ajung, altfel nici nu este confortabil. PS - daca @sesebe zice corect si esti pe energii regenerabile atunci PRIMA si cea mai importanta conditie este eficienta, deci tinta ar fi sigur peste 150lm/W - asta ar trebui sa fi fost prima conditie... cum adica 174W, cand se poate cu 20W????? Link spre comentariu
bobomarc Postat Decembrie 7, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2022 (editat) https://ibb.co/LdyL0hT,https://ibb.co/WspNyJ6,Multumesc pentru raspunsuri,cred ca solutia buna pe termen lung este o banda buna,camera are 9x4m,dar sunt 2 lustre.Chiar are 174w???Pe termen scurt ii dau inca o data dreptate lui validae.Sesebe,aplica ta este ok,dar am cheltuit undeva peste 2500 ron cu astea,toata casa, si acum cred ca e mai usor sa le upgradez cumva,despre prosumator raman cu convingerea este mai rentabil decat sa cumperi baterii,pana in momentul cand astia ne lasa fara curent de tot,cred ca nu mai dureaza mult dar inca mai sper sa gresesc Editat Decembrie 7, 2022 de bobomarc Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2022 Partajează Postat Decembrie 7, 2022 Probabil KiloLumenii aia sint chinezesti. La lustra facuta de mine si la care am pus link mai sus folosesc 3 COB-uri cu un flux maxim total de circa 9000Lumeni (COB-urile sint alimentate la maxim 35% din puterea pe care ar putea sa o duca) iar senzatia cind dau la maxim lumina este de lumina prea puternica la care te dor in primul moment ochii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum