Stefan Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Acum 10 ore, doru3160 a spus: O fi de la prea multa democrație...prea multa libertate prost înțeleasă. Acum 4 ore, doru3160 a spus: Daca crezi ca e normal sa te compari cu China când vorbești de democrație și libertate, atunci nu mai e nimic de zis. Atunci sa ne comparam cu cine? Exista o tara in care nu apar derapaje? Nu spune Japonia ca nici acolo nu curge lapte si miere, daca aplici modelul Japonez in Romania o sa fie jale si haos. Daca este democrație deja te duci spre prea multa libertate prost înțeleasa (Franța, Suedia...) Daca nu te duci spre democrație atunci dai in extrema cealaltă cu China, Rusia... Democrația din SUA e democrație pana când nu mai e, acolo e un amestec de democrație prost înțeleasa si totalitarism al serviciilor. Sigur știți ca in orice sistem menținerea unui echilibru este ceva complicat, fragil si necesita corecții periodice. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 (editat) Acum 6 ore, yo2mhj a spus: Din păcate, orice fel de dictatura este mai proasta decât "democrația" actuala. Presupunem ca tu nu vrei decât dreptate, sa muncești cinstit, e.t.c.,dar o sa fie mulți oportuniști (ca în orice dictatura) care vor pricopseala rapid, se vor face excese în care tot "prostul", omul cinstit suferă. Ma refeream la o societate IDEALA, in care orice "derapaj" sa fie taxat. A, muncesti cit 10, ok, cistigi cit 10, desi nu ar fi nevoie sa muncesti cit 10 in acea societate. Nu stiu citi dintre voi cunosc piesa asta, dar mie mi-a placut din primele secunde in care am ascultat-o, versurile sint asa cum ar trebui sa fie. Editat Decembrie 6, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 @DjLeco2021, societate ideala nu există au visat-o unii. Oamenii nu sunt roboti, suntem o diversitate de firi și caractere. Unii se mulțumesc cu puțin, alții nu se satură, unii sunt cinstiți până la prostie, alții ar fura și ouăle de sub cloșcă. Viața merge înainte, noi trecem prin ea.... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Da, este foarte adevarat (din pacate), dar astea se intimpla nu numai datorita firii umane ci si a prostului management general. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 Acum 58 minute, yo2mhj a spus: unii sunt cinstiți până la prostie Viața merge înainte, noi trecem prin ea.... Cind cinstea este egal cu prostia ne mai miram ca se fura ca-n codru? Iti e si rusine pina la urma sa fii cinstit ca este considerat prost! Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 (editat) Eu nu mă rușinez sa fiu cinstit, dar, în aproape 48 de ani am fost etichetat ca prost din acest motiv de nenumărate ori. Chiar ieri la serviciu, ma vede un coleg ca am cumpărat un top de hârtie de la magazinul din apropiere-pai, spune el, avem la birou, de ce nu iei de acolo, de ce ești prost? Hârtia o cumpărasem pentru băiatul meu. Editat Decembrie 6, 2022 de yo2mhj Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 7, 2022 Partajează Postat Decembrie 7, 2022 Cand tragi linie nu ramai cu nimic daca nu faci parte dintr-un clan de interese, n-ai ce lasa urmasilor, ajungi sa mori in mizerie. Nu uitati sa rulati optiunea, nu-i tot una daca vine sfarsitul in 100 de ani sau 1 miliard+. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 9, 2022 Partajează Postat Decembrie 9, 2022 Nu e nevoie de taxa. S a gasit solutia la criza energetică. https://youtube.com/shorts/30w2cjE8d18?feature=share Link spre comentariu
eos Postat Decembrie 9, 2022 Partajează Postat Decembrie 9, 2022 Imi place de cocoshu ala ce bine canta in batatura Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 La 07.12.2022 la 19:58, antemir a spus: Adevărul este că o moarte cu milioane de euro la cap este dătătoare de sperante. De viitor Oamenii bogati chiar ajung sa-si cumpere ani de viata cu bani. Uita-te la actori, desi duc o viata plina de abuzuri (beau, se drogheaza, etc.) reusesc sa prinda un 90 de ani (unii chiar sa treaca de 100 - Kirk Douglas (born Issur Danielovitch; December 9, 1916 – February 5, 2020) ). Sa mai aduc in discutie pe soros sau ilici? Iti stric ziua! Deja Jeff Bezos are de gand sa impinga viata pana la 115-125 de ani (baga bani in asa ceva si cauta si alti investitori) ... pentru bogati. Omul sarac nu se duce la medic decat cand are o problema, cei bogati au medici personali care descopera din fasa orice inceput de boala si evita agravarea acesteia. In vest s-a observat ca aceasta abordare este chiar mai ieftina daca se extinde in masa si peste tot auzi ca medicina curativa trebuie inlocuita de medicina preventiva. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Pai na. La noi toata lumea isi da cu părerea, inclusiv pârliții despre cum isi cheltuie bogatii banii. Pârlitu isi inchipuie ca tatuca musk sta la coada la medic sa ii vina randu la programare .. Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Problema e mai complicata de atit, sunt medic si stiu asta. Admitand ca respectivii nu fac nici o intervente genetica, desi acum este diusponibila (CRISPR-CAS-9) si pot prelungi viata idefinit, nu indura ce indura omul de rand chiar daca fac unele abuzuri. Personal n-am mai mancat carne de la varsta de 25 de ani deoarece analizele nu aratau prea bine, dar am fost expus la tot felul de agresiuni biologice (virusuri, bacterii, paraziti) care au uzat organismul si au dereglat imunitatea. Am o eczema de vreo 22 de ani pentru care nici sefi de sectii de dermatologie din centre universitare, prieteni si cunostinte n-au putut pune un diagnostic definitiv, in ultima vreme am facut o baterie de teste de anticorpi anti viermi intestinali, deoarece au devenit disponibile, multe din ele au iesit pozitive, inclusiv trichinella, toxocara, e.t.c. ar putea fi o legatura intre eczema respectiva si rezultatele astea, dar nu poate dovedi nimeni. Cat priveste cancerul prima care defineste riscul e gena, dar a doua e mancarea, si nu e departe de gena, contributia e cam egala, in exemplu tipic al infectiei cronice cu helicobacter pylori, din care am avut decese premature in familie, transformarea maligna e strans legata de consumul de carne. De helicobacter e greu, practic imposibil de scapat, cei care au norocul de la Dumnezeu sa nu faca infectia asta sunt privilegiati. Sa zicem ca pentru bolile metabolice exista solutii, regimuri alimentare, dar pentru cele autoimune nu prea,din pacate sunt la fel de frecvente ca cele metabolice,si sunt invalidante multe din ele afecteaza tesuturile nervoase si le distrug, nu doar clasica scleroza in placi, mai toate afecteaza tesutul nervos si vasele de sange care il hranesc, multe accidente vasculare cerebrale apar pe vase compromise imunolologic. In afara de problemele astea unele profesii, inclusiv munca la birou dau spondiloza, mai ales cervicala, la care practic n-ai ce-i face, asta duce la neuropatii progresive care nu pot fi oprite sau rezolvate. Link spre comentariu
draku Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 (editat) Acum 3 ore, merck a spus: Oamenii bogati chiar ajung sa-si cumpere ani de viata cu bani. Uita-te la actori, desi duc o viata plina de abuzuri (beau, se drogheaza, etc.) reusesc sa prinda un 90 de ani (unii chiar sa treaca de 100 - Kirk Douglas (born Issur Danielovitch; December 9, 1916 – February 5, 2020) ). Sa mai aduc in discutie pe soros sau ilici? Iti stric ziua! Deja Jeff Bezos are de gand sa impinga viata pana la 115-125 de ani (baga bani in asa ceva si cauta si alti investitori) ... pentru bogati. Omul sarac nu se duce la medic decat cand are o problema, cei bogati au medici personali care descopera din fasa orice inceput de boala si evita agravarea acesteia. In vest s-a observat ca aceasta abordare este chiar mai ieftina daca se extinde in masa si peste tot auzi ca medicina curativa trebuie inlocuita de medicina preventiva. Exista exemple de oamneni pe care bogatia nu i-a ajutat cu nimic, vezi Steve Jobs. Insa sunt si oameni simpli care au ajuns la varste venerabile, fara a fi bogati, din aceeasi generatie si nascuti cam in aceeasi perioada cu exemplul dat de tine: https://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_centenari_români Bunicii nostri au trait cate 80 de ani... Probabil ca generatiile nascute (mult) dupa, nu vor mai avea acelasi "succes" in viata... Cati dintre noi avem sperante ca ajungem la 70 de ani in stare buna? In rest, cu medicii personali, ai dreptate.... Editat Decembrie 10, 2022 de draku Link spre comentariu
ionut120v Postat Decembrie 10, 2022 Partajează Postat Decembrie 10, 2022 Desigur sunt si altii in afara de cei citati, deorece n-au stiut la ce usi sa bata si pe cine sa intrebe, Vezi Voiculescu la noi. In principiu se pot face multe cu bani la acest capitol, dar trebuie sa ai o minima cultura in domeniu, si sa cultivi relatii cu cei care se ocupa. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 12, 2022 Partajează Postat Decembrie 12, 2022 La 10.12.2022 la 10:58, draku a spus: Bunicii nostri au trait cate 80 de ani... Cei care au trait, da! ceilalti, care au murit la 50 de ani, nu prea! La 10.12.2022 la 10:58, draku a spus: Exista exemple de oamneni pe care bogatia nu i-a ajutat cu nimic, vezi Steve Jobs. ala a fost un idiot! Link spre comentariu
Postări Recomandate