Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nu suna inaltele cum ar trebui Ajutor!

porman

Postări Recomandate

Vezi ca nu e bine ce faci.Alea sunt mai varza ca orice tweeter.Nu sunt liniare,nu tin la putere,nu au impedanta(canci bobina),deci nu stiu cum rez cu filtrele.Nici nu se pot numi tw,mai bine zis scartzaitori.O dai din lac in.. :toimonster: :weedman:Incearca poate faci ceva cu alea existente,daca nu ia tot niste drivere mai bune.Cu piezo nu ai cum sa faci sonorizari ce vrei tu,cat despre auditii nici nu se pune pb-ma,atata timp cat ele redau doar anumite frecvente.NU te lua dupa ce zic vanzatorii sau ce scrie pe ele.Daca nu dispui de fonduri mai bine mai astepti,sau incerci ceva sh.Chiar daca nu ai experienta,nu te mai grabi asa sa scapi de bani.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex tm

10

• ionescu liviu

9

• CBI

6

• porman

5

Top autori în acest subiect

Chiar daca a trecut ceva vreme de cand am deschis subiectul asta, nu vrea sa ramana asa in aer fara raspuns la problema pe ca l-am avut. Deci in final am schimbat acele drivere banale de rahat, cu comp B34 recomandat de Adi si domnu Vasile, in orice caz au avut perfecta dreptate. Acuma suna cum trebuie sa sune un dif de sonorizare.Multumesc mult pentru ajutor si va doresc multa sanatate!

Link spre comentariu

scz ca ma bag si eu asa..dar ca sa nu mai deschid alt topic..ce se intampla daca pun un difuzor de 100 watt pentru bass la fitru de 70watt??ms mult si scz pentru offtopic!

Link spre comentariu

scz ca ma bag si eu asa..dar ca sa nu mai deschid alt topic..ce se intampla daca pun un difuzor de 100 watt pentru bass la fitru de 70watt??ms mult si scz pentru offtopic!

si mai ceva daca nu am in boxa vatelina...e mai bine sa bag??se schimba sunetul in bine?sau nu are rost??ms mult!!!!
Link spre comentariu

Trebuie vatelina in boxe pt a opri ecourile ce apar in boxa.Daca nu dai mai mult de 70 de w pe boxa nu sunt probleme.Ce amplificator folosesti si ce filtru e ala de 70 de w?

Link spre comentariu

Trebuie vatelina in boxe pt a opri ecourile ce apar in boxa.Daca nu dai mai mult de 70 de w pe boxa nu sunt probleme.Ce amplificator folosesti si ce filtru e ala de 70 de w?

Amplificatorul e Yamaha ax700 si filtrul e de la 2 boxe pe 3 cai...apropo daca de exemplu scot difuzorul de bass de la boxele pe 3 cai intra mai multa putere in inalte si medii sau tot atata ca si cu difuzorul de bass?ca vreau sa le pun fara difuzorul de bass ca e cam dus si mai am doua boxe de 150 watt care sunr are inaltele si ca sa-i pot da mai tare...merge ?ms
Link spre comentariu

Cu filtrul nu ai de ce sa iti faci probleme si poti sa pui difuzor oricat de mare la el.Da, poti desfiinta difuzoarele de bas, dar medii si inalte vei avea tot la acelasi nivel sonor.Ce boxe ai acolo? Nu stiu ce sunet o sa obtii, incearca. Si legi 4 boxe la amplificator cum?

Link spre comentariu

Cu filtrul nu ai de ce sa iti faci probleme si poti sa pui difuzor oricat de mare la el.Da, poti desfiinta difuzoarele de bas, dar medii si inalte vei avea tot la acelasi nivel sonor.Ce boxe ai acolo? Nu stiu ce sunet o sa obtii, incearca. Si legi 4 boxe la amplificator cum?

deci am doua boxe raveland pe bass suna ff bine....numai sau dus tw..si acuma am 2 boxe si vreau sa sune doar mediile si inaltele deoarece difu de bass nu rezista ca cele raveland e si normal ala e de 15" si de la boxele astea mici e de 6,5..in fine cred ca o sa sune bine..si mai ceva are rost sa pun burete cofrat??vata sticlata nu merge??din aceea pentru izolatia la casa??ca de aceea cred ca am ceva...ms!!!
Link spre comentariu

Nu cred ca e buna cea sticlata, stiu ca e periculoasa pentru plamani si piele, e iritanta.Nu mai pune aceeasi intrebare pe 2 topicuri in forum ca ti se raspunde la fel oricum :rade: .Revin cu intrebarea: cum legi toate boxele la amplificator?

Link spre comentariu

Nu cred ca e buna cea sticlata, stiu ca e periculoasa pentru plamani si piele, e iritanta.Nu mai pune aceeasi intrebare pe 2 topicuri in forum ca ti se raspunde la fel oricum :rade: .Revin cu intrebarea: cum legi toate boxele la amplificator?

ok stai ca am meditat azi nopate!din boxa cea mica cu medii si inalte trag un fir la difude bass de la raveland si atat tot o sa fie o singura boxa din 2!stii cum zic nu??
Link spre comentariu

In primul rand intereseaza-te daca amplificatorul tau poate suporta si impedante de 4 ohmi sau numai de 8. Poate scrie pe spate. Apoi, daca ai un aparat de masura ar fi bine, sa masori impedanta la care ajung boxele impreuna, poate poti sa faci rost de unul de la cineva. In ultimul rand, daca nu poti "indeplini" nici una din cerintele de mai sus, poti risca, deci nu e o solutie chiar buna, si legi boxele cum vrei (nu chiar cum vrei, cum poti) si dai un piv de volum, un sfert sa zicem, si lasi asa un sfert de ora si vezi daca se incalzeste amplificatorul/radiatorul amplificatorului, daca e ok poti sa dai si mai tare, daca se incalzeste rau inseamna ca nu ii place :rade: . La maxim se incalzeste el dar daca incepe sa se incalzeasca de la volum relativ mic atunci nu e bine. Bine, solutia asta ar fi ultima la care ai apela, dar tot e o mica masura de siguranta decat sa legi boxele orbeste.Daca si boxele mici si cele mari sunt de aceeasi impedanta poti lega boxele mari la filtrul boxelor mici, la joase, in locul basului. Deci, probabil cum ai zis si tu, iei firele de la wooferul boxelor mici si il legi la boxele mari direct. Si ca idee: nu e bine sa pui la un amplificator boxe cu impedanta mai mica decat minimul pe care il cere amplificatorul/fabricantul. Impedantele trebuie sa scrie atat pe boxe cat si pe amplificator, daca nu scrie atunci trebuie sa cercetezi singur, boxele le poti masura cu aparatul de masura. Cele mai multe amplificatoare de casa (hi-fi) nu lucreaza in mod conditii normale sub 8 ohmi, cel putin eu asa am observat. Unele merg pana la 6 ohmi, sunt si amplifuri care merg ok si pe 4 ohmi, depinde de amplificator. Pot fi fortate si pe impedante mai mici dar nu e sanatos, poti cel mult sa nu dai la amxim sau tare la volum. Am explicat si eu cum am putut dar cam asa e principiul.Mai zi cum se comporta si ce ai facut, afla ce impedante au bxoele, daca nu stii deja. Trebuie sa scrie pe ele, sa speram ca-s de 8 amandoua.

Link spre comentariu

pe boxe scrie pe amndoua 4-8 ohm..nu e o problema impedanta pe ea scrie de la 8-16 ohm....problema e sa nu se arda inalta si media...o sa incerc!mai o intrebare amplificatorul se incalzeste tare si daca nu ascult muzica daca e la minim da si cand dau la 65-70% si las si 5- 6 ore tot asa ramane nu se incalzeste mai tare...si am vz asta si la alte amplificatoare hi-fi tot fierbinti sunt!nu cred ca e o problema tehnica.sper sa nu se arda difu de medii si inalte..daca chiar se arde...e nasol...o sa incerc sa dau numai la 35-40% sa vad cum se comporta!uite speificatiile la Yamaha ax 700 http://images.google.ro/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1

Link spre comentariu

Eu nu am inteles care e ideea cu boxele pe care scrie 4-8 ohmi, probabil ca ele sunt de 8 si scrie 4-8 indicandu-ti ca le poti pune si pe amplificaator de 4 si pe amplif de 8, ele fiind de 8.Probabil ca e ok.

Link spre comentariu

Eu nu am inteles care e ideea cu boxele pe care scrie 4-8 ohmi, probabil ca ele sunt de 8 si scrie 4-8 indicandu-ti ca le poti pune si pe amplificaator de 4 si pe amplif de 8, ele fiind de 8.Probabil ca e ok.

si totusi de ce se incalzeste amplificatoru ltare si cand nu canta?? :nas:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări