Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dependenta de China

Postări Recomandate

Dependenta de China in materie de panouri solare,

Dependenta in materie de tehnica de calcul, poate de altele ne putem lipsi, dar tehnica de calcul e musai, ne facem jobul cu ea,  oare scoatem banii?, la pachet cu tehnica de calcul vine si sursa de energie pentru ea, adica panourile solare.

In materie de auto cel putin electronica se face tot in China.

Ne aduce avantaje folosirea marfii chinezesti ? sau ne inglodam in datorii, ar putea sa ne aduca avantaje?

Personal in materie auto nu sunt doritor de electronica, am o masina de pe vremuri pe care o conduc eu singur, nu electronica, unii nu mai concep automobilul fara toate gadgeturile electronice.

Nici nu reciclam electronica, contine o sumedenie de elemente rare scumpe.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, ionut120v a spus:

unii nu mai concep automobilul fara toate gadgeturile electronice.

Pai daca electronica nu e ok, ce facem, ne intoarcem la masinile clasice? Si cu alea electrice/hibride ce facem? Le trecem pe contactori?

O parte din noi am crescut si ne-am dezvoltat fara telefoane mobile. Incearca in ziua de azi sa le explici tinerilor sa renunte la telefoane. Sper sa apuc ziua in care cineva o sa si reuseasca.

Nu mai merge fara electronica, fie din China sau de oriunde in lume fabricata.

Link spre comentariu

La inceputul pandemiei eram kkati pe noi că nu mai găseam hârtie igienică și acum facem gât că suntem dependenți de China in domeniul electronicii.

In Romania unii inca nu concep sa ai toaleta in casă așa că ce să mai vorbim de electronică in auto, locomotivele cu abur o sa revină în forță cu o astfel de mentalitate.

Link spre comentariu

Incep sa se faca afaceri si prin alte tari. Dar migrarea dureaza. China fiind mare a fost singuruk candidat bun pt migrarea productiei.

Adica stat autoritar, mare, resurse imense. S a putut trata treaba pe scara larga. Apoi normal ca odată îmbogățiți din slugă sa devina concurenți.

Totuși au limitele lor date de regim si corupție.

Adica sa luam chipurile. Bun jucatorul principal in manufactura de volum e Taiwan. Ca si tara pe langa China e mic. Masinariile sunt facute in Olanda care si ea pe langa China, e mica.

Industria semiconductoare chineza patronata de stat e pe butuci economic. Ca si a noastra comunista.

Suna cunoscut?

Or sa spuna aici cunoscatorii, ca domne americanii au venit si ne fura si alte scuze penibile.

Afacerile sunt dure si cand nu pui oameni competenți si amesteci politicul prea mult asta se întâmplă.

In rest cum sa devina locomotiva cu abur în forță? E mai complicată ca una electrica sau diesel electrica.

Vechiturile vor ramane la putere pama cand generatia de meseriași actual da coltul.

Link spre comentariu

Credeti ca China o sa lase afacerile sa plece de la ei, in plus vrea sa puna mana pe Taiwan, de aia zoresc asa tare cu nuclearele.

Multa electronica auto se face in China, sau cel putin se asambleaza, incepand de la nivel de chip care poate or fi facute in Taiwan.

Apropo de regimurile astea totalitare care ne stau in gat, iesitul in strada nu a dus niciodata la slabirea sau caderea lor, ci pierdrera know how-ului.

In mod sigur daca cei de la I-phone isi dau cu capul de zid in mod corespunzator, are regimul de ce sa tremure,  e greu de gasit peste noapte forta de munca  inalt calificata, si nu mai au nici o scuza sa retina afacerea la ei.

Regimurile astea totalitare sunt in mare parte ale unor neamuri de razboinici care i-si lichideaza opozitia fara nici o scrupula,  au iradiat cam din acelasi loc de unde a venit Kublai Khan, cam de acolo vine si Serghei Șoigu.

Ideologia comunista le vine manusa,  desi stapanesc nu nu-si asuma asta, un patron  is-i asuma falimentul, la astia sunt ale poporului, simplu,  se spala pe maini de nereusite.

Evident Xi Jinping si camarila nu duc viata muritorui de rand, profita din plin, dar i-si asuma doar victoriile.

S-au gasit destui sa-i copieze prin diverse colturi ale lumii, dar lumina calauzitoare a venit intotdeauna din regiunea mai sus pomenita.

Link spre comentariu

Hai sa nu uitam ca chinezii au inventat in urma cu mii de ani, hartia, banii, praful de pusca, porțelenul etc. Acum au ajuns la un stadiu in care au bani de cercetare /dezvoltare, si din peste miliardul de oameni gasesc  oameni  destepti care lucreaza in cercetare, ( asa au si sportivi care castiga destule competitii....) 

Recent au inventat o ceramica flexibila, care este bio - prietenos, rezistent la temperatura, uzură, etc. 

Se prevede o mare dezvoltare pt motoare dar si "piese medicale" pt oameni. 

Link spre comentariu

Din fericire au lasat-o mai moale cu isteria covid, si carantina fortata.

Asta era oful nostru, pe la noi am tot facut covid, nu cred sa fi scapat careva.

Carantina sau altele din astea doar ca asa vrea nu stiu cine, asta ne sta in gat.

Probabil Elon Musk a avut cuvantul decisiv, decenzurarea tuturor documentelor legate de covid.

Informatia insemna putere, se verifica.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări