Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune

Postări Recomandate

Cel cu servo e potrivit numai în cazul variaţiilor lente de tensiune, la fluctuaţii dese şi rapide se duc tranzistorii din puntea de comandă a servomotorului.Am reparat cel puţin două din astea cu acelaşi defect.Cele cu relee au aceeaşi soartă în cazul variaţiilor rapide, uzură rapidă a releelor.De zgomot nu vorbesc, e mai puţin relevant. Despre cele cu triace vă poate povesti mai bine dl. Toni Mărginean, el vindea radiatori, ventilatoare şi plăci cu triace recuperate din asemenea stabilizatoare...şi am găsit grămadă de triaci explodaţi prin ele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

La modul cum pui lucrurile nici un stabilizator nu merge, deci nu pricep de ce au mai fost inventate, si nici de ce nu sunt scoase de pe piata.

Zau asa, cunosc personal oameni care au stabilizatoare fie cu servo fie cu relee, si le merg binemersi de ani si ani.

Hai sa nu mai fim atat de negativisti, orice tip de stabilizator este mult mai bun decat deloc. 

Variatii foarte rapide si in valori mari nu pot fi pe retea decat daca cineva dintre vecini sudeaza. 

Cunosc personal pe cineva in situatia asta, datorita unui aparat de sudura foarte puternic ( pe traf ), reteaua varia in draci, a folosit mult timp cu succes un stabilizator pe servo de la Mivarom, singurul defect aparut in timp a fost intreruperea firului de legatura catre bratul servo, partea de comanda nu avea nici un fel de uzura ( nici macar termica ).

Adica nu-i dracul chiar atat de negru, folosesti stabilizator daca nu ai incotro, si folosesti ceea ce iti este mai la indemana.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări