Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alt tip de intalaţie de pom, cum rezolv aceasta problema, sa rămână în permanenta aprinsa!

Bogdan23

Postări Recomandate

Va salut, cu ajutorul vostru am reușit sa fac 3 instalații sa meargă continuu, fără a mai avea acel joc! Dar la 2 instalații cutiuta difera, (placa de baza) atasez poza, menționez ca am încercat sa lipesc cei 2 tranzistori cu o liță dar, nu are efect, druncitoneaza tot cu acele jocuri! Va mulțumesc 

https://linksharing.samsungcloud.com/7MccPMnm7Ee1 

Aceasta este instalația cu pricina, la celelalte aveam 7 puncte, dar la asta doar 5!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• validae

2

• Bogdan23

2

• AdR!@N

1

Top autori în acest subiect

Am numerotat bornele de la 1 la 5 iar cifrele sunt mici, dar se poate mări imaginea.

Dai jos firele de la bornele 3 şi 4 şi le lipeşti împreună pe oricare din cele două borne marcate cu pătrat galben.Se putea face şi altfel, dar metoda asta permite revenirea mai uşoară la jocul de lumini.Îndepărtează scurtul făcut între cele două tiristoare, e inutil.

Ca regulă generală, aceste instalaţii au un plus comun, pe ultima bornă de obicei.Din el se întorc şirurile de leduri şi sunt cuplate la minus prin tiristori.Ce trebuie să faci la orice tip de astfel de instalaţie, e să dai jos firele dinspre leduri ce intră în anozii tiristorilor (chestiile alea mici şi negre cu trei craci) şi să le lipeşti direct la o bornă unde ai minus. Bornele de plus şi minus sunt marcate foarte clar şi pe punte şi pe placă, trebuie doar să urmăreşti traseele ce pleacă din punte...

g5Dl9S4.jpg

Link spre comentariu

Multumesc, revin mâine cu informații, la celelalte am reușit sa le fac cum mi-ati spus, oricum, e foarte complicat, placa e mica. Migaleala multă dar iese treaba într-un final! Mulțumesc încă odată de ajutor!!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu tine figura, va garantez! LED-urile alea nu doar ca sunt alimentate doar cu o singura alternanta din tiristori, dar cipul este un PWM care micsoreaza si mai mult timpul in care stau aprinse, daca le alimentati direct la puntea redresoare se defecteaza in cateva minute.

Link spre comentariu

Cum să fie alimentate cu o singură alternanţă ? Are punte redresoare....iar faptul că cipul are şi mod de lucru PWM nu îneamnă că nu pot sta aprinse continuu.Unul din modurile setabile e ,,steady on,,....

Link spre comentariu

Mie imi functioneaza cu tiristoarele strapate de ani de zile vreo 7-8 instalatii.  Singurele elemente care sufera putin la temperatura sunt acele rezistente de pe primele leduri din fiecare string. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări