Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Horn pt difuzor de medii

Vizitator CIPRIANIO

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• WOOFERS

5

• radue

3

• adircf

2

• Sandu_alex_999

1

Top autori în acest subiect

Uita-te pe http://www.forumpoweraudio.ro la sectiunea difuzoare selenium unde vei gasi oferta de la selenium.Acolo in lista sunt niste drivere fenolice de medii de 1" si 2" impreuna cu hornurile cu care pot fi folosite.Unul dintre ele este chiar cel postat de mine mai sus si anume driverul d250-x impreuna cu hornul hl14-25,care au un raport pret/calitate foarte bun.Eu am deschis postul mai sus pentru ca nu stiu cum suna aceste drivere fenolice pentru medii de la selenium impreuna cu hornurile aferente.Apropo stie cineva?

Link spre comentariu

Radue eu zic sa te uiti mai atent la grafice si nu numai.Driverele de care am zis eu impreuna cu hornurile aferente(recomandate de cei de la selenium) sunt exclusiv pentru medii,avand o banda de la 400hz la 9khz.Deci eu zic ca nu au cum sa fie de inalte,doar si cei de la selenium spun ca sunt pentru medii.

Link spre comentariu

Radue eu zic sa te uiti mai atent la grafice si nu numai.Driverele de care am zis eu impreuna cu hornurile aferente(recomandate de cei de la selenium) sunt exclusiv pentru medii,avand o banda de la 400hz la 9khz.Deci eu zic ca nu au cum sa fie de inalte,doar si cei de la selenium spun ca sunt pentru medii.

Omule nu mai vorbi prostii! :axe: Ai auzit vreodata un driver de 1" sau de 2" taiat la 400hz? :toimonster: Deocamdata mediile raman pt difuri (daca vrei sa sune bine) :supz:Radu , lasa-l in pace sa se ia dupa grafice , si sa'l taie el la 400hz...vede el dupa aia ce a gresit :weedman:Cipriano...nu cred ca gasesti de vanzare asa ceva , nu stiu daca face cineva asa ceva , dar in schimb poti incerca sa faci :weedman:
Link spre comentariu

woofers. exista drievere pentru medii. dar banda de medii aste reprodusa mai bine (claritate, finete) de o mambrana de hartie decat una phenolica sau de titan.p.s. nu stiu daca exista driver care sa obtina eficienta unei medii in horn. ma refer la 109 db la 1 w la 1 m incepand de la 400 de hz si sa reziste la o putere mare. si daca este sigur ai prefera sa-ti cumperi juma de VW polo :smt003

Link spre comentariu

Dar cine a zis ca trebuie taiate de la 400hz sandu_alex_999 ?Am zis ca au banda de la 400hz pana la 9khz,deci nu stiu de unde ai inteles tu ca trebuie sa le tai la 400hz(sau sa le folosesti de la 400hz)?Le tai mai sus,undeva la aproape 1khz.Si adircf sa stii ca au 109db/1watt si nu costa cat o jumatate de vw polo.

Link spre comentariu

poi un driver de medii cam acolo s-ar taia. pe la 400 dar trebuie sa scoti bani grei din buzunare pentru unul puternic. am vazut modele pe net cu magnet alnico ce poti sa-l tai la 400 Hz, 113 db la 1 w si numia 30 e w rms. si apoi trebuia sa-i mai pui si un supertweeter, ca nu urca sus. nu prea vad aplicatii la asa ceva si te complici numai.eu unul chiar nu vad unde vrei sa bati cu "driverul de medii".Cumpara-ti un paudio wnd72, taie-l la 1,2 Khz si ala urca bine si destul de liniar.

Link spre comentariu

Woofers daca ele au banda de la 400 Hz la 9 kHz atunci de ce nu le tai la 400 Hz, ca doar vorba ta, e minimum de banda. Din partea mea poti sa-l iei si sa-l tai la orice frecventa vrei tu si daca iti iese, dupa ce l-ai testat pe muzica cu un amplificator la puterea rms a driverului, la care ledul de clip sa se apinda foarte sensibil la percutie ( ca sa sti ca ajungi la varf maxim de putere ) minim 4 ore atunci sa recomani si la alti. Dar daca vorbesti din ceea ce vezi pe hartie atunci mai bine te abti ca poate te faci casier, de la un forumist nefericit care a ascultat de tine.Acuma sa lasam mistoruile deoparte, dar daca difuzorul ala de care zici tu e difuzor de medii atunci un difuzor de 8" pus intr-un horn de medii pt tine ce este ? Subwoofer ?

Link spre comentariu

Nu fii ironic Cipriano ca nu are rost. Daca dorest o sa sterg tot ce este offtopic si o sa las numai ce este ontopic ( adica numai primul post al tau ).Ca sa-ti raspund la intrebarea ta spune-mi ce difuzor de medii vrei sa foloseti . Nu stiu de unde ai putea sa-ti cumperi un horn, dar sunt doar curios ceea ce vrei sa folosesti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări