Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema receptie Samsung 32"

Shutter

Postări Recomandate

Am revenit. Azi am schimbat cablul cu unul nou, mufe noi, si spliter nou, si aceasi problema. Am sunat la  operatorul de cablu, a venit si mi-a schimbat cutiuta de intra fibra in ea, si acum merge perfect. Am la calitate semnal si intensitate 10%. Cel mai probabil la instalre, au pus o cutie ieftina care a inceput sa se  strice treptat.

Editat de Shutter
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shutter

10

• iuliantv

5

• valang

3

• Marian C

2

Top autori în acest subiect

Acum 10 ore, valang a spus:

La sute de MHz efectul pelicular chiar se simte. Nu mai inventați. Problemele cablului coaxial țin de dielectricul dintre firul central și tresă. Prin anii 2000 era "vestitul cablu de Tg. Mureș", avea cupru mult, și pe tresă și pe firul central, dar dacă trăgeai de el, se întindea ca guma de mestecat.

atunci tu sa cumperi cablu chinezesc, firul din mijloc pe exterior culoare visinie, iar daca l tai miez de culoare plumburie

Link spre comentariu

Multe cabluri, chiar de uz profesional, au miezul de otel pt rezistenta mecanica și o acoperire de cupru, eventual și argintat dar mai rar, pt rezistenta mica opusa semnalului. 

După cum s-a amintit mai sus, la frecvente de sute de MHz oricum prin mijlocul firului central nu circula curent din cauza efectului pelicular. Deci cablurile care au firul central din otel dar acoperite cu un strat generos de cupru sint ok functional chiar dacă sint chinezești sau turcești. Dacă nu ai o tehnologie de acoperire bună atunci e mai bine firul de Cu plin dar pierzi la rezistenta mecanica. Am intilnit multe cabluri cu fir central din Cu moale la care după citiva ani de utilizare s-a întrerupt mecanic firul central. 

Ps: @Marian C chinezii fac și lucruri de calitate dar costa cam la fel de mult ca cele făcute in Europa, Japonia sau America. La noi, și nu numai aici, lucrurile chinezești sint proaste pt ca se cauta doar lucruri ieftine și lucrurile ieftine sint și de proasta calitate. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 37 minute, sesebe a spus:

Multe cabluri, chiar de uz profesional, au miezul de otel pt rezistenta mecanica și o acoperire de cupru, eventual și argintat dar mai rar, pt rezistenta mica opusa semnalului. 

După cum s-a amintit mai sus, la frecvente de sute de MHz oricum prin mijlocul firului central nu circula curent din cauza efectului pelicular. Deci cablurile care au firul central din otel dar acoperite cu un strat generos de cupru sint ok functional chiar dacă sint chinezești sau turcești. Dacă nu ai o tehnologie de acoperire bună atunci e mai bine firul de Cu plin dar pierzi la rezistenta mecanica. Am intilnit multe cabluri cu fir central din Cu moale la care după citiva ani de utilizare s-a întrerupt mecanic firul central. 

Ps: @Marian C chinezii fac și lucruri de calitate dar costa cam la fel de mult ca cele făcute in Europa, Japonia sau America. La noi, și nu numai aici, lucrurile chinezești sint proaste pt ca se cauta doar lucruri ieftine și lucrurile ieftine sint și de proasta calitate. 

Categoric !!! Eu pana sa schimb cablul, aveam unul de la digi de peste 20 de ani, cu firul principal mai mult otelit, abea ca il indoiai. Acum , am luat si un cablu de 5 m. cu mufa tv turnata la un capat, filul destul de moale, maleabil, fir central din cupru moale, si functioneaza perfect, si a costat 7 lei. Legat de cele ieftine vs. scumpe, este o loterie. Intradevar, chinezii fac produse si ieftine, si scumpe, depinde de piata. Ca Romania importa multe chinezarii ieftine  pentru pretul scazut, asta nu inseamna ca ce este chinezesc este neaparat prost. Si sa nu mai uitam un lucru, si anume ca de multe ori, platim preturi mari doar ca sunt facute de firma x sau y, si sunt de acelas nivel cu cele non name, sau chiar mai proaste in unele cazuri. Aceste lucruri se intampla in orice domeniu. Cum bine zicea cineva, de multe ori platim numele firmei, nu calitatea. Degeaba este facut de o firma cu renume, daca este lafel de prost ca cel non name, sau chiar mai prost. Daca pe mine ma tine cablul asta ieftin in casa  2-3 ani sau mai mult, sunt super multumit. Dupa ce tehnicianul de la cablu mi-a schimbat casuta, mi-a zis ca la un moment dat, trebuie sa schimb si cablul, ca este unu dala ieftin. Cand o sa faca figuri, am sa il schimb, am si o rola de cablu cumparat, dar nu am mai vrut sa pierd timp sa pun si mufa tv, si mufa pentru spliter. Asa cum digi a folosit produse de rahat ieftine de sa defectat in nici doua luni, eu de ce sa nu folosesc cablu ieftin odata la 2-3 ani ? Cablul pe care il aveam era rezistent intradevar, dar prea rigid si cam otelit, dar la interior nu cred ca este o tragedie folosirea unui cablu ieftin care este ferit de orice interperie.

Link spre comentariu

Marian C, eu mă refer la cablu de calitate, nu la chinezării ieftine care au tresa formată din 4 lițe și o folie de aluminiu prin care se vede dielectricul.Firmele serioase de CATV folosesc cablu tri-shields F660 BV pentru interior și F660 BVM pentru exterior(acesta are și șufă portantă pentru ancorare aeriană) , ambele sunt facute din oțel cuprat. Vechiul RG6, făcut doar din cupru, are o atenuare de 11 dBuV pe 100m, F660 are atenuare de 7dBuV pe 100m.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, valang a spus:

Marian C, eu mă refer la cablu de calitate, nu la chinezării ieftine care au tresa formată din 4 lițe și o folie de aluminiu prin care se vede dielectricul.Firmele serioase de CATV folosesc cablu tri-shields F660 BV pentru interior și F660 BVM pentru exterior(acesta are și șufă portantă pentru ancorare aeriană) , ambele sunt facute din oțel cuprat. Vechiul RG6, făcut doar din cupru, are o atenuare de 11 dBuV pe 100m, F660 are atenuare de 7dBuV pe 100m.

asa e ,cele folosite de distribuitori ,vechiul upc,rds,au cablu cu miez otel invelit in cupru,o camasa de aluminiu ce greu o poti curata,ceva tresa de masa din abundentå,

la mine in casa am cablu de 1.5lei,nici cel mai ordinar dar nici de calitate superioarå,am 2 splitere de calitate,si 5 iesiri trase,3 iesiri se folosesc permanent,2 ocazional,si totusi nu am probleme

poate deoarece sånt la casa si nu sant asa multi abonati sa ,,sugå,, din retea ca la bloc

Link spre comentariu
Acum 4 ore, valang a spus:

Firmele serioase de CATV folosesc cablu și F660 BVM pentru exterior(acesta are și șufă portantă pentru ancorare aeriană) , 

Exact dala am avut eu si in casa. Colectat dupa bloc dupa ce au schimbat reteaua. Am tras de cablul otelit de ancorare, si am rupt, si am pastrat restul. Cu mana nu ai nici o sansa sa indoi acel miez(+), doar cu patentul. Prin interior e cam naspa, ca e prea rigid, si sta cam naspa pe sub covoare cand vrei sa traversezi anumite zone.

Acum 3 ore, iuliantv a spus:

la mine in casa am cablu de 1.5lei,nici cel mai ordinar dar nici de calitate superioarå,am 2 splitere de calitate,si 5 iesiri trase,3 iesiri se folosesc permanent,2 ocazional,si totusi nu am probleme

poate deoarece sånt la casa si nu sant asa multi abonati sa ,,sugå,, din retea ca la bloc

Pe fibra nu are relevanta, chiar si la bloc, cu 3 televizoare in fiecare camera, se vede perfect. Nu mai vorbesc de alti abonati din bloc cate televizoare au si ei. Nu am nici cele mai scumpe cabluri si splitere, dar unu il am chiar ieftin, cumparat ieri cu 7 lei 5 metrii, cu mufa tv inclusa turnata la ambele capete. La unul din capete am taiat, si am pus o mufa sa o pot conecta la spliter. La mie cutia celor de la compania de cablu a fost problema. Acum a fost schimbata si merge perfect. Am 100% la intensitatea semnalului, cat si la calitatea acestuia. Rar mai scade la cate un canal la 90%.

Link spre comentariu

Nu știu cât mai costă metrul de cablu. În 2004 lucram la Astral Telecom(nu mai există firma deci nu e reclamă) și mi-am schimbat instalația gratuit(cheltuieli de protocol:rade:). De la stâlp până în casă am pus cabluF 1160 BEF(cablu de linie, se folosește între amplificatoare). În casă F660, splitere de calitate, mufe F pe compresie și mufe FTV. Exceptând situația în care un șoricel a ros un cablu(chiar cablul care ducea la modemul pt internet) nu am avut alte probleme.

Editat de valang
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări