Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema receptie Samsung 32"

Shutter

Postări Recomandate

Va salut. Vin si eu cu o intrebare. Am un LCD Samsung 32" seria 4000, care de cateva zile, pe programele digitale, a inceput sa aiba deficiente de imagine si sunet. Am testat pe analog/cablu, si nu face, doar pe digital la fibra. Am zis ca poate este cablul de vina, am testat in alta camera in locul altui televizor, dar tot asa face. Celalalt televizor nu face,  tot un Samsung de 43" seria 7000. Am incercat sa rescanez programele si nimic, nici o schimbare. Ma gandesc, ca daca era problema pe la retea, facea si celalalt televizor, dar merge perfect, in schimb asta de 32" face. In unele momente este imposibil sa vezi la tv. din cauza  deficientelor majore. Repet, doar la programele HD, la cele care nu sunt HD nu face. A mai patit cineva asa ceva? Nu inteleg unde este problema. Daca cineva are vre-o sugestie pentru remediere, rog sa posteze aici. Multumesc !

Aici aveti clipul incarcat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shutter

10

• iuliantv

5

• valang

3

• Marian C

2

Top autori în acest subiect

cånd vad economie de litere cifre ma apuca toti ,,,,,

ce inseamna seria 4000 seria 7000 ...? nimic e asa de greu de posta modelul ?

avand in vedere ca sant modele c4000 d7000 h4000 b7000 ...............si multe alte exemple,plus ca pot sa difere placile de baza ....la 32h4000 la 40h4000.......

rezolvarea e apelare la un service sau cineva cunoscut in ale electronici depanarilor tv

defectul poate fi soft,hardvare,tunere defecte,lipituri reci, condesatori .........

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 9 minute, iuliantv a spus:

cånd vad economie de litere cifre ma apuca toti ,,,,,

Nu te agita aiurea.. Nu era vorba de nici o economie de litere, doar ca telefizorul era montat pe perete, si aveam acces greu la spatele acestuia. Dar nu mai insist pe subiect. Apropo, televizorul este  model UE32T4302AK  si are putin peste un an vechime.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Shutter a spus:

Nu te agita aiurea.. Nu era vorba de nici o economie de litere, doar ca telefizorul era montat pe perete, si aveam acces greu la spatele acestuia. Dar nu mai insist pe subiect. Apropo, televizorul este  model UE32T4302AK  si are putin peste un an vechime.

ma agit ca toata lumea vrea sa-si repare televizorul pe forum cu un stick usb daca e posibil.dar nu dau minimul necesar de date,si vin cu informatii demne de vånzatori din marile magazine,in care interesul lor e sa-si vånda produsul nou,ridicåndul in slavi,cu toate ca in fond e mult mai prost ca cel de acum 5ani

modelul exact se putea afla din meniul tv,fara a da tv.ul jos din perete

daca are 1 an,inca e pe garantie ,

se apasa tasta info si se tinre apasata cateva secunde 7-10 secunde påna afiseaza nivelul de semnal pe unul din canalele cu problerme,daca nivelul de semnal nu e ok

se testeaza direct din reteaua de cablu ,fara alte splitere....si daca acolo nu merge e suspect,si ar trebui apelat la garantie

daca si pe youtube sau netflix fhd  se manifesta la fel  atunci e buba de prin procesor,daca e ok pe netflix-youtube e posibil buba de tuner,

de verificat sa nu fie ,,scurgeri de curent in reteaua de cablu,, vre.un pc sau alt device conectat la el ce poate da descarcari,la masa tv.ului sau cablu tv

se poate incerca un reset din menu service,si din meniul principal si o reinstalare totala ,atentie la cont netflix ,daca e ,si nu se stie contul,nu se recomanda resetul

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Ok. Ms. de info. Problema este ca nu eram acasa sa am acces la tv. cand am facut postarea. Deci nici vorba de  economie de litere, sau propaganda de marketing. Am stiut ca televizoarele  pe care le am sunt din seria 4000 si 7000. Nu cred ca este o tragedie ca am formulat asa. Scuze daca te-ai simtit ofensat. Apropo. Am verificat pe youtube la clipuri Full Hd 1080 si merge perfect. Am sa incerc sa schimb spliterul ca este cam vechi, si cablul. Dar am verificat pe alt cablu al altui televizor cu acelas spliter, si tot asa face, in schim celalalt televizor nu face. Ramane varianta cablului si a mufei tv. Acum am dat si pe info, la un canal cu probleme, defapt pe toate hd-urile face asa, si imi zice cam asa:

-Niver de eroare de bit(E-6) oscileaza de la 50-60-100 si sare la maxim 2000 BER

- Intensitate semnal este la 20%

- Calitatea semnalului oscileaza de la 73% pana la 81%

Editat de Shutter
Link spre comentariu

Am schimbat si cablurile in spliter, si tot degeaba. La celalalt nu face, la al meu pe programele ce transmit HD face. Deci singura problema ramane tunerul tv. Am sa incerc si resetarea totala ultima varianta. Daca si dupa asta face tot asa, inseamna ca este tunerul de vina. Ca sa merg la garantie, imi trebuie factura si bonul, care nu le gasesc momentan. In cutia televizorului nu am gasit decat manualul acestuia.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan-a2 a spus:

Posibil semnal slab si tunerul e mai pretentios ,incercati sa luati legatura cu operatorul tv.

Pai daca la celalalt televizor merge bine, ce poate sa faca operatorul ? Daca era de la semnal, ma gandesc ca facea si la celalalt tot asa. Logic, nu ? :)

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Shutter a spus:

Pai daca la celalalt televizor merge bine, ce poate sa faca operatorul ? Daca era de la semnal, ma gandesc ca facea si la celalalt tot asa. Logic, nu ? :)

pai nu e logic,tocmai ce va explicat ,e posibil ca tunerul celui cu probleme,sa fie mai sensibil la semnal prost

a.ti facut testul de semnal? din telecomanda tv?

Link spre comentariu

sa nu ai cablu coaxial fake, adica firul din mijloc sa nu fie din cupru, taie l si vezi, eu am luat cablu din mag si nu era din cupru poate doar suflat, am luat in final cablu de calit de la digi

Link spre comentariu
Acum 4 ore, iuliantv a spus:

pai nu e logic,tocmai ce va explicat ,e posibil ca tunerul celui cu probleme,sa fie mai sensibil la semnal prost

a.ti facut testul de semnal? din telecomanda tv?

Daca o sa cititi postarile anterioare, vedeti ce am scris legat de semnal.

Acum 4 ore, Marian C a spus:

sa nu ai cablu coaxial fake, adica firul din mijloc sa nu fie din cupru, taie l si vezi, eu am luat cablu din mag si nu era din cupru poate doar suflat, am luat in final cablu de calit de la digi

Cablul este vechi, si este din cupru firul central. Nu este unul capsat sa nu vad ce fir are. Dar oricum, am concluzionat ca tot de la cablu si mufe este. Maine am sa merg sa cumpar cablu nou, mufe, chiar si mufa tv.

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Shutter a spus:

Daca o sa cititi postarile anterioare, vedeti ce am scris legat de semnal.

Cablul este vechi, si este din cupru firul central. Nu este unul capsat sa nu vad ce fir are. Dar oricum, am concluzionat ca tot de la cablu si mufe este. Maine am sa merg sa cumpar cablu nou, mufe, chiar si mufa tv.

a.ti editat un mesaj anterior ,era si normal sa nu vad ceea ce a.ti editat,deoarece eu am urmarit in ordinea mesajelor,nu am recitit topicul de fiecare datå

Link spre comentariu
Acum 39 minute, iuliantv a spus:

a.ti editat un mesaj anterior ,era si normal sa nu vad ceea ce a.ti editat,deoarece eu am urmarit in ordinea mesajelor,nu am recitit topicul de fiecare datå

Nu am editat nimic din ce am scris. Doar am dat la edited sa mai adaug ceva, si asta la cateva secunde dupa ce postasem initial. Deci am editat aproape instantaneu.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Marian C a spus:

La sute de MHz efectul pelicular chiar se simte. Nu mai inventați. Problemele cablului coaxial țin de dielectricul dintre firul central și tresă. Prin anii 2000 era "vestitul cablu de Tg. Mureș", avea cupru mult, și pe tresă și pe firul central, dar dacă trăgeai de el, se întindea ca guma de mestecat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări