Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Wv polo 9n 1,2 benzina

Florin berdila

Postări Recomandate

La un motor uzat 90%,nu sunt valabile recomandarile pt.un motor tanar,cu ce i-am spus eu mai merge 10-20 mii Km,pana strange bani de reparatie.

Editat de QQme
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

17

• string

16

• adydep

6

• merck

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

On 1/27/2023 at 10:20 AM, Florin berdila said:

... nu înțeleg 'recunosc cum nasture

Simplu.

Un nasture (ca eclator) permite tensiunii produse de secundarul bobinei de inducție să atingă valori ceva mai mari înainte de producerea scânteii, cu efect de creștere a energiei acumulate în aceasta, la amorsare.

Ca și la lovitura de baros, dacă îl ridici ceva mai sus ai un impuls ceva mai puternic.

”Șmecheria” permite producerea unei scântei viabile și la o bujie ceva mai obosită.

Bingo?

Însă dacă mărești prea mult ”eclatorul” (grosimea acelui nasture) riști să se străpungă izolația bobinei de inducție.

Link spre comentariu

@string  Cred că exagerezi rigiditatea dielectrică a aerului, eu ştiam de circa 1kV/mm iar tensiunea necesară străpungerii creşte pe măsura creşterii presiunii.În cilindrul unui motor sunt condiţii grele...

Are mare importanţă forma electrozilor şi umiditatea. Am lucrat ceva timp cu bobine de inducţie şi cea mai apropiată valoare testată şi confirmată de aparate e pe la 1kV/mm la presiune atmosferică normală. Unul din aparatele utilizate a fost un tester german de rigiditate dielectrică, de obicei utilizat în laborator la testarea izolaţiei uleiului de transformator.Depanându-l cu diverse ocazii, am testat de curiozitate şi în aer la 1cm între electrozi.Ghici ce valoare avea tensiunea la care a apărut descărcarea...

Link spre comentariu
28 minutes ago, validae said:

Ghici ce valoare avea tensiunea la care a apărut descărcarea...

10 kV?

(aer, 1 cm)

Eu mă uitam la conectarea pantografului pe linia de alimentare la locomotive electrice (27.000 V) și ”ochiometric” am văzut flamă de conectare pe la 1 ~ 2 cm.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări