QQme Postat Ianuarie 27, 2023 Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 (editat) La un motor uzat 90%,nu sunt valabile recomandarile pt.un motor tanar,cu ce i-am spus eu mai merge 10-20 mii Km,pana strange bani de reparatie. Editat Ianuarie 27, 2023 de QQme Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 27, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2023 Qme domnule nu înțeleg 'recunosc cum nasture Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 On 1/27/2023 at 10:20 AM, Florin berdila said: ... nu înțeleg 'recunosc cum nasture Simplu. Un nasture (ca eclator) permite tensiunii produse de secundarul bobinei de inducție să atingă valori ceva mai mari înainte de producerea scânteii, cu efect de creștere a energiei acumulate în aceasta, la amorsare. Ca și la lovitura de baros, dacă îl ridici ceva mai sus ai un impuls ceva mai puternic. ”Șmecheria” permite producerea unei scântei viabile și la o bujie ceva mai obosită. Bingo? Însă dacă mărești prea mult ”eclatorul” (grosimea acelui nasture) riști să se străpungă izolația bobinei de inducție. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Aerul (uscat) se străpunge la cca. 3 kV/mm, deci poți estima valoarea tensiunii. Asta la presiunea atmosferică. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Cu mi de scuze domnule dar chiar nu înțeleg nasture de haina și pus cum și unde sau nu știu sa intekeg ma scuzati Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Între fișă și bujie (cea cu ”cântec”). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 @string Cred că exagerezi rigiditatea dielectrică a aerului, eu ştiam de circa 1kV/mm iar tensiunea necesară străpungerii creşte pe măsura creşterii presiunii.În cilindrul unui motor sunt condiţii grele... Are mare importanţă forma electrozilor şi umiditatea. Am lucrat ceva timp cu bobine de inducţie şi cea mai apropiată valoare testată şi confirmată de aparate e pe la 1kV/mm la presiune atmosferică normală. Unul din aparatele utilizate a fost un tester german de rigiditate dielectrică, de obicei utilizat în laborator la testarea izolaţiei uleiului de transformator.Depanându-l cu diverse ocazii, am testat de curiozitate şi în aer la 1cm între electrozi.Ghici ce valoare avea tensiunea la care a apărut descărcarea... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 29, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Deci nu știu sincer cum as putea 'nu ma pricep Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Un drum la un mecanic cu experienţă e prea mult ? Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Acum 4 ore, validae a spus: Cred că exagerezi rigiditatea dielectrică a aerului, eu ştiam de circa 1kV/mm https://physics.stackexchange.com/questions/250040/what-exactly-is-breakdown-voltage-of-air 30kV/cm = 3kV/mm= ... https://strathprints.strath.ac.uk/50857/1/Michael_Hogg_Electrical_Breakdown_of_Short_Non_uniform_Air_Gaps_10072013.pdf Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Figure 4. cam 3 kV, la 1 atm, 1,5mm ”gap” , respectiv cam 2 kV /mm, aici. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 28 minutes ago, validae said: Ghici ce valoare avea tensiunea la care a apărut descărcarea... 10 kV? (aer, 1 cm) Eu mă uitam la conectarea pantografului pe linia de alimentare la locomotive electrice (27.000 V) și ”ochiometric” am văzut flamă de conectare pe la 1 ~ 2 cm. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 29, 2023 Partajează Postat Ianuarie 29, 2023 Nu m-am apropiat să măsor cu șublerul Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 30, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2023 Deci acel nasture îl pun în locașul bobinei unde întra bujia? Ce grosime sa aibă acel nasture sincer nu inteleg Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 31, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2023 Va rog să mă ajutați ''deci acel nasture îl pun inauntru bobinei în capătul bujiei? Ce grosime sa aibă acel nasture ? Link spre comentariu
Postări Recomandate