Florin berdila Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Bună ziua ''va rog să-mi spuneți și mie vreau sa completez ulei la cutia de viteza la wv polo 1'2 benzina 9n'''si nu știu pe unde ''dacă sunteți drăguți să-mi arătați busonul de golire cel de nivel și cel de umplere '''''nu găsesc pe google vreo informație sau vreo indicație care ar putea fi busoanele Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Uite ce zice mai jos,cred că ai cutie manuală: https://vwforum.ro/topic/39770-ulei-cutie-de-viteza-manuala/ http://www.pimpowski.de/Getriebeoel_wechseln.htm Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2022 Bună seara ''cer un sfat la dvs ''azi am schimbat garnitura chiuloasa la wv polo 9n 1'2 benzina și va întreb după citi km se strânge iar ??va multumesc Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 5, 2022 Partajează Postat Decembrie 5, 2022 (editat) Minim 500 maxim 1000. Editat Decembrie 5, 2022 de adydep Link spre comentariu
ex.escu Postat Decembrie 5, 2022 Partajează Postat Decembrie 5, 2022 Procedura de strangere a garniturii de chiulasa e ceva mai complicata . 1.Garnitura e din tabla din otel ; mai intai se verifica planeitatea chiulasei - daca se face rectificarea (de profesionisti) se inlocuie cu o garnitura corespunzatoare (gasiti pe net). 2.Suruburile de strangere sunt de tip "stretch" - elastice , vw recomanda inlocuirea lor ,altii considera ca se mai poate efectua inca o strangere a chiulasei. 3. Strangerea se face o data si bine, in 4 etape, cu cheie dinamometrica , in ordinea din manual . 4. Inainte de a strange chiulasa se verifica si situatia supapelor si a pieselor aferente, motoarele sunt sensibile la calitatea benzinei si/sau la regimul de turatie. Succes. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Bună ziua ''domnilor colegi îmi puteți spune și mie la ce forță se strânge chiuloasa la wv polo 9n benzina ?? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Va rog am nevoie de sfatul dumneavoastră Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Decembrie 22, 2022 Partajează Postat Decembrie 22, 2022 (editat) Mecanicii din ce mai traiesc?Sfatul meu este sa te duci la un atelier auto sa-ti puna masina la punct.Sa lasam oamenii calificati sa-si faca meseria. Editat Decembrie 22, 2022 de Bercu Giuliano Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 22, 2022 Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Acuma tre´s-o ducă cu platforma... Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Decembrie 22, 2022 Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Uite aici ceva util...imi pare rau,in romana nu era si nici cu poze colorate https://en.volkswagenclub.net/manual_download.php?id=405 Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 22, 2022 Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Acum 9 ore, Florin berdila a spus: Bună ziua ''domnilor colegi îmi puteți spune și mie la ce forță se strânge chiuloasa la wv polo 9n benzina ?? Strangerea garnituri este o treaba destul de simpla daca te uiti la fisa cu care se livreaza garnitura. Se face in 4 pasi odata si gata.(a spus-o si mai sus cineva.) De obicei o fac mereriasi dar daca te tine fa si tu. Schimba toate suruburile ca altfel risti sa le rupi,si pe urma sa vezi distractie. Pune garnitura in functie de alezarile efectuate pe chiuloasa, altfel risti ca supapele sa ajunga in piston.2-3-4-gauri la semn spun cate aleezari a avut chiulasa Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 27, 2022 Partajează Postat Decembrie 27, 2022 (editat) 30 de Nm,90 de grade + 90 de grade.In rest voie buna!Nu e nici un 4 pasi,nici 500 de km ,nici nimic. Editat Decembrie 27, 2022 de tenzen Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 28, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2022 Mulțumesc domnule '''o pot strânge acum la dinamometrica acum '?? Pt ca cel care a făcut-o a strâns-o la mana și am circulat cu ea vreo 700 km '' Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 Pai ce,se mai merita?Trebuie sa desfaci baia,distributia si capacul din nou,daca e in 12 valve,gen BME sau AZQ.Daca e BZG in 6 valve ai acces la prezoane mai simplu,desfaci fiecare prezon in ordine si le stringi pe loc la 30 nm,sa nu intre antigel sau ulei intre suprafete,apoi de 2 ori cite 90 de grade si asta e.Chiar daca ai mers 700 de km nu e lipita garnitura.Sa eliberezi presiunea din vasul de expansiune intii.Asta daca tii mortis sa faci operatiunea.Daca crezi ca sint strinse cit de cit egal,da pace motorului.Daca mai vrei sa stii cupluri de stringere imi scrii pe whatsapp la nr care il trimit pe pm,daca doresti,si iti fac lista acolo.Sint filete multe in aluminiu si e pacat sa le strici.Seara buna! Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 28, 2022 Partajează Postat Decembrie 28, 2022 (editat) Acum 5 ore, Florin berdila a spus: Mulțumesc domnule '''o pot strânge acum la dinamometrica acum '?? Pt ca cel care a făcut-o a strâns-o la mana și am circulat cu ea vreo 700 km '' Nu mai ai cum. Avand in procedura de strangere : de 2 ori cite 90 de grade trebuie sa folosesti asa ceva si dupa cum vezi in poza nu mai folosesti cheia dinamometrica. Deci nu stii cuplul de strangere echivalent cu 90 de grade de la primul pas si nici cuplu de strangere final (adica dupa al doilea pas de 90 de grade). P.S. Cred ca (daca nu ma insel) un inginer s-ar putea sa-ti calculeze cuplul in functie de diametru surub, numar de grade si cine stie ce informatii o mai avea nevoie, dar urmeaza sfatul lui tenzen! Mai pun inca o poza: Editat Decembrie 28, 2022 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate