Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot invata repede programare pt PROFIBUS ???

Vizitator sab0tag3

Postări Recomandate

Vizitator sab0tag3

Asa cum suna si titlul topicului as dori sa invat programare pt. retelele PROFIBUS. Problema mare e ca nu stiu de unde sa incep, ce fel de protocol e, cu ce se mananca etc. Mi-ar fi de ajutor un tutorial sau ceva documentatie daca are cineva. Multumiri anticipate! :smt006

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian Luben

1

• dekor

1

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator gobolino

Programare pentru plc... poti sa incerci la siemens pe pagina. Acolo gasesti tone de manuale pentru Step7, Simatic Manager, pcs 7, etc ++ WinCC,(&) Flexible .. astea din urma sant pentru programarea deviceurilor HMI. Manualele sant available in 3-4 limbi, desigur si engleza. Mai poti incerca pe pagina Mitsubishi Automation, pentru plc.urile lor evident. Eu am lucrat cu ambele si pot sa spun ca manuale gasesti din belsug. Daca tot nu gasesti posteaza si o sa-ti trimit pdf.urile.Faza e ca daca vrei sa inveti o sa iti trebuiasca pe langa manuale, softurile. O versiune student pentru simatic circula acum cativa ani pe net. Pe langa soft ar fi recomandat si un simulator bun in cazul in care nu posezi din intamplare si vreun plc p-acasa cu module de AI/AO, DI/DO, sau ce iti mai trebuie tie pentru experimentari :rock: .Iti urez succes !

Link spre comentariu
Vizitator mpintilie

Intrebare

a. programare pentru a face noi dispozitive pe Profibus?

sau b. cunostinte pentru a configura retele Profibus?

pentru a iti doresc succes., te duci la siteul http://www.profibus.com, te dai student si te rogi sa iti dea si tie specs-urile pentru protocol.mai departe depinde cit cap ai.

La b e mai simplu, cum au zis si altii te duci la plc.net.ru sau la siemens si descarci tutoriale cite vrei. rusii au si in engleza.

Mie mi s-a parut cel mai simplu sa citesc manualul ptr echipamentul cu care trebuie sa lucrez plus un programel sample si gata, pentru ca sint mii de informatii pe care le citesti degeaba.

Pe ce echipament trebuie sa lucrezi?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator dmitridr1548

Anybus-CommunicatorO serie de gateway-uri pentru a v? conecta la re?ele industriale standard (Profibus, Fieldbus & Industrial Ethernet) orice dispozitiv cu interfa?? serial? RS-232/422/485.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări