Blacksmith Postat Noiembrie 27, 2022 Partajează Postat Noiembrie 27, 2022 Salut ! Imi puteti recomanda o priza buna cu afisarea consumului in Wati ? Am cautat si eu pe google dar sint numai chinezarii la care, cei care au cumparat, se plang in comentarii ca nu functioneaza cum trebuie. Una singura am gasit care imi place, dar nu se mai gaseste la nici un magazin, decat pe emag la pret dublu. M-am uitat si la d-alea inteligente cu wireless, dar tot asa, se plange lumea ba ca pierde conexiunea, ba ca nu masoara corect... Nu as vrea neaparat inteligenta, poate sa fie si mai "proasta", dar sa-mi afiseza consumul curent in Wati. Daca ar putea sa afiseze si tensiunea si curentul si sa faca un total de kWh ar fi ideal. Link spre comentariu
stryx Postat Noiembrie 27, 2022 Partajează Postat Noiembrie 27, 2022 Vezi daca HOPI HP-9800 e ok pentru ce ai nevoie. @Nostalgic sunt destule electonice la care este trecut doar consumul maxim sau un consum estimativ. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 27, 2022 Partajează Postat Noiembrie 27, 2022 Eu folosesc unul de acesta. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2022 Partajează Postat Noiembrie 27, 2022 EL-EPM02HQ cumpărată acu ceva ani de la Mivarom, dar sigur se găseşte şi pe la alţii. De exemplu la Sogest. Afişează succesiv la alegere consumul instant în W, tensiunea, curentul, frecvenţa, factorul de putere, consumul cumulat în timp, costul total, are ceas intern.Are baterie internă de memorie. Cu ea mi-am calculat estimatul de consum la electrocasnicele din casă, face toţi banii... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 27, 2022 Partajează Postat Noiembrie 27, 2022 Masoara bine prizele astea sarcinile inductive sau alea trecute prin variatoare cu triac ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Măsoară bine orice consumator.Cum am specificat la exemplul meu, afişează şi factorul de putere... Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Întrebarea lui modoran mi se pare pertinentă.În fond cum măsoară aparatul wattajul? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Nu am disecat aparatul ca să-i scot schema, comparația am făcut-o în principal cu ce indica și contorul distribuitorului. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Eu mă întrebam de principiul de măsurare.Aşa,la o simplă părere,dacă se face produsul valorilor instantanee UI cu o frecvenţă ridicată se poate aproxima puterea... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Calculele se fac la nivel digital iar precizia lor este greu de verificat, mai ales in cazul sarcinilor cu un consum neliniar, de exemplu cu un variator cu triac. Depinde foarte mult si de frecventa de citire a ADC-urilor. Multe au o rata de refresh la ADC-uri destul de scazuta si atunci pt a pastra o precizie rezonabila ar trebui facute multe calcule complexe in spate si ma cam indoiesc ca le fac cum trebuie. La sarcini liniare toate (cu foarte mici exceptii) masoara corect. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Eu folosesc exclusiv Socomec Diris ( multe bucati ) si cu toate ca nu sunt deloc ieftine tot lente sunt. Cele folosite in distributiile de la sunet nu sunt in stare sa vada varfurile de curent. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 28, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Dar despre asta ce parere aveti: https://www.aliexpress.com/item/1005003201836405.html Vad ca masoara toate alea.... Il are un prieten si mi-a aratat poza asta cu el in functiune. E pus la o sursa in comutatie. Daca e sa facem un simplu calcul: 238V x 0.17A = 40W. Si totusi el afiseaza 16W ! Dar daca inmultim acei 40W cu PF-ul ala de 0.39, obtinem exact acei 16W. Asta inseamna ca acest watmetru afiseaza doar puterea rezistiva ? Si daca da, o fi bine ? Oare in totalul de KWh de jos o fi inclusa si partea reactiva ? Si pana la urma, noi pentru ce platim la Enel, pentru puterea totala sau doar aia rezistiva ? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Acum 9 minute, user72514 a spus: Si pana la urma, noi pentru ce platim la Enel, pentru puterea totala sau doar aia rezistiva ? Nu ai contor electronic acasa, nu ai vazut ce afiseaza? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Noiembrie 28, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Ba da, dar nu ma pricep ce scrie acolo... Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 28, 2022 Partajează Postat Noiembrie 28, 2022 Masoara puterea ACTIVA care se calculeaza ca V x I x COS fi. Consumatorii casnici platesc DOAR puterea activa, cea reactiva este doar pentru consumatorii cu instalatie trifazata ( nu stiu daca se aplica si la persoane fizice) Link spre comentariu
Postări Recomandate