Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza care afiseaza consumul

Postări Recomandate

Salut !

Imi puteti recomanda o priza buna cu afisarea consumului in Wati ?

Am cautat si eu pe google dar sint numai chinezarii la care, cei care au cumparat, se plang in comentarii ca nu functioneaza cum trebuie.

Una singura am gasit care imi place, dar nu se mai gaseste la nici un magazin, decat pe emag la pret dublu.

M-am uitat si la d-alea inteligente cu wireless, dar tot asa, se plange lumea ba ca pierde conexiunea, ba ca nu masoara corect...

Nu as vrea neaparat inteligenta, poate sa fie si mai "proasta", dar sa-mi afiseza consumul curent in Wati. Daca ar putea sa afiseze si tensiunea si curentul si sa faca un total de kWh ar fi ideal.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

EL-EPM02HQ  cumpărată acu ceva ani de la Mivarom, dar sigur se găseşte şi pe la alţii. De exemplu la Sogest. Afişează succesiv la alegere consumul instant în W, tensiunea, curentul, frecvenţa, factorul de putere, consumul cumulat în timp, costul total, are ceas intern.Are baterie internă de memorie. Cu ea mi-am calculat estimatul de consum la electrocasnicele din casă, face toţi banii...

jFxzUgf.jpg

efRJA5V.jpg

zzvr16W.jpg

Link spre comentariu

Calculele se fac la nivel digital iar precizia lor este greu de verificat, mai ales in cazul sarcinilor cu un consum neliniar, de exemplu cu un variator cu triac. Depinde foarte mult si de frecventa de citire a ADC-urilor. Multe au o rata de refresh la ADC-uri destul de scazuta si atunci pt a pastra o precizie rezonabila ar trebui facute multe calcule complexe in spate si ma cam indoiesc ca le fac cum trebuie.

La sarcini liniare toate (cu foarte mici exceptii) masoara corect.

Link spre comentariu

Dar despre asta ce parere aveti: https://www.aliexpress.com/item/1005003201836405.html

Vad ca masoara toate alea....

screenshot-1.jpg

Il are un prieten si mi-a aratat poza asta cu el in functiune. E pus la o sursa in comutatie.

Daca e sa facem un simplu calcul: 238V x 0.17A = 40W. Si totusi el afiseaza 16W !

Dar daca inmultim acei 40W cu PF-ul ala de 0.39, obtinem exact acei 16W. 

Asta inseamna ca acest watmetru afiseaza doar puterea rezistiva ? Si daca da, o fi bine ?

Oare in totalul de KWh de jos o fi inclusa si partea reactiva ?

Si pana la urma, noi pentru ce platim la Enel, pentru puterea totala sau doar aia rezistiva ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări