validae Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Poţi lăsa o singură diodă, e o redresare monoalternanţă, dar de preferat ar fi punte cu patru diode. Varianta cu o diodă foloseşte doar jumătate din alternanţe, deci energetic doar jumătate din puterea trafului. De aceea era bine să modifici secundarul dacă era posibil, bobinând încă o înfăşurare de 13V cu aceeaşi grosime de sârmă.Astfel obţii două înfăşurări simetrice şi poţi folosi redresare cu două diode. Dar e utilizabilă şi asta cu o diodă, nu se întâmplă nimic catastrofal, doar aştepţi mai mult să se încarce bateria.. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Deci ea scoate minus spre baterie acum și celalalt fir din traf e pe plusul bateriei '''deci nui prob de încărcare deci se poate lasa asa? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Dacă întorci dioda invers, plusul va apărea pe firul celălalt.Cum vrei aşa o pui...plusul va apărea mereu în sensul săgeţii desenate pe diodă. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Nu domnule validae prinderea o am asa făcută acum ' va întreb o pot lăsa asa 'adică ea scoate acum minus spre baterie și firul celalalt de la traf duce la plus la baterie ' asta întreb ' Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Tu acolo in sat esti certat cu toata lumea? Cauta un sofer sau un tractorist pe care il vezi seara cu faruri aprinse, sa vada ce faci acolo. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Nu-ti trebuie nici dioda de "+", nici de "-". Iti trebuie una de "=" si o pui cum vrei. Acu' pe bune, pana acum a mers? Lasa-l asa. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Ce acumulator vrei sa incarci? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 De 80 AH 12 v Link spre comentariu
vijelie02 Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Ceva date despre transformator ne dai? Dar de dioda ce ne poti spune? Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Florinel,ai pus dioda cu fundul spre baterie,nu-i bine... toți electronii din baterie se întorc în transformator. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Deci nui ok asa domnule trebuie obligatoriu sa scoată plus spre baterie ? Dioda este de alternator de tractor U 650 Deci domnule Adydep 'asa nu mi se poată încarcă acumulatorul ?deci dioda mea da minus către baterie și celalalt fir rămas de la traf da plus 'și nui ok deci asta am tot întrebat dacă se poate încarcă acumulator cu o dioda care scoate minus la baterie și celalalt fir al transformatorul pe plusul bateriei '' am intekes acum trebuie ca dioda chiar dacă este una singura trebuie sa dea plus către baterie nu? Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Am glumit...Ți se încarcă oricum pui dioda. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 23, 2022 Partajează Postat Noiembrie 23, 2022 Am făcut curat. Nu mai scrieţi pe lîngă subiect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum