Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor

Florin berdila

Postări Recomandate

Poţi lăsa o singură diodă, e o redresare monoalternanţă, dar de preferat ar fi punte cu patru diode.

Varianta cu o diodă foloseşte doar jumătate din alternanţe, deci energetic doar jumătate din puterea trafului. De aceea era bine să modifici secundarul dacă era posibil, bobinând încă o înfăşurare de 13V cu aceeaşi grosime de sârmă.Astfel obţii două înfăşurări simetrice şi poţi folosi redresare cu două diode.

Dar e utilizabilă şi asta cu o diodă, nu se întâmplă nimic catastrofal, doar aştepţi mai mult să se încarce bateria..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• vijelie02

6

• validae

3

• dumitrumy

2

Top autori în acest subiect

Nu domnule validae prinderea o am asa făcută acum ' va întreb o pot lăsa asa 'adică ea scoate acum minus spre baterie și firul celalalt de la traf duce la plus la baterie ' asta întreb '

Link spre comentariu

Deci nui ok asa domnule trebuie obligatoriu sa scoată plus spre baterie ?

Dioda este de alternator de tractor U 650

Deci domnule Adydep 'asa nu mi se poată încarcă acumulatorul ?deci dioda mea da minus către baterie și celalalt fir rămas de la traf da plus 'și nui ok  deci asta am tot întrebat dacă se poate încarcă acumulator cu o dioda care scoate minus la baterie și celalalt fir al transformatorul pe plusul bateriei ''   am intekes acum trebuie ca dioda chiar dacă este una singura trebuie sa dea plus către baterie nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări