Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor

Florin berdila

Postări Recomandate

Salutare 'o întrebare '''am un transformator de 13 v și iam pus pe ieșire doar diode care trece minusul adică diode de minus pe un fir iar celalalt de la traf lam lăsat fără ' pot încarcă acumulator asa?? Nu am avut diode de plus

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

8

• vijelie02

6

• validae

3

• dumitrumy

2

Top autori în acest subiect

Acum 33 minute, Florin berdila a spus:

Salutare 'o întrebare '''am un transformator de 13 v și iam pus pe ieșire doar diode care trece minusul adică diode de minus pe un fir iar celalalt de la traf lam lăsat fără ' pot încarcă acumulator asa?? Nu am avut diode de plus

Am pus la donatii 1kg de diode...

Link spre comentariu

Se poate incarca si cu o singura dioda. Traful trebuie sa asigure puterea necesara, tensiunea la iesire trebuie sa fie intre 14.4 si 14.7 V. 

Traful de 13 V e putin, pe dioda se "pierde" inca 0.7V.

Deci acumulatorul nu se va incarca 100%....

Link spre comentariu

Pune de probă un condensator de 100uF/25V după diodă şi măsoară tensiunea obţinută.Aceeaşi tensiune o va avea şi acumulatorul în final...deci 13Vc.a. în secundar nu e prea puţin.

Ar trebui să dai amănunte despre ce traf ai, cu o singură înfăşurare ? Dacă aveai cu priză mediană (2 x 13V) era simplu, puneai doar două diode cu plusurile sau minusurile unite şi obţineai redresor bialternanţă.Dacă pui o poză cu el, mi-aş da seama dacă poate fi modificat..

Link spre comentariu

Confirm ce spune userul mai sus. 

Am găsit vreo doua redresoare "de fabrica" prin targ bazar ce aveau o singura dioda de vreo 6A , transformator ce măsura la iesire în secundar circa 17,5 volt după care siguranță, dioda și ampermetru cu ac măsurare directa. Transformatorul era micuț nu avea decât vreo 7 centimetri patrati la miez. 

Link spre comentariu
2 hours ago, Florin berdila said:

Am montat asa și nu mai qm acces acum ''eu întreb pot lasa asa poate incarca acumulatorul cu o dioda de minus 

Da, lasa-l asa ca merge, tocmai bun pentru nivelul tau.

1 hour ago, Усилитель said:

Traful de 13 V e putin, pe dioda se "pierde" inca 0.7V.

Pe Florin il inteleg, atat stie el, de atat e capabil si n-ai cum sa-l corectezi, e o cauza pierduta demult.

Dar tu ce scuza ai?

Pai cum sa fie putin traf de 13V?

13Vca inseamna 18,38Vv, minus pana spre 1V cadere pe dioda ( functie de dioda si de curentul de sarcina ) tot raman peste 17Vcc, mult peste ce e necesar...

1 hour ago, Barbaro said:

Am găsit vreo doua redresoare "de fabrica" prin targ bazar ce aveau o singura dioda de vreo 6A

Da, redresare monoalternanta.

E zgarcenia maxima si se incarca foarte urat traful, dar ce sa-i faci, asta e...

Link spre comentariu

Domnule Validae '''am traf cu un secundar o simpla înfășurare care iam pus dioda de minus adică întra în ea tensiunea din traf și ea da minus pt ca asa am legat-o eu iar celalalt fir din traf e liber  am doar o singura dioda care da minus spre baterie și celalalt for al trafui e pe plusul bateriei     '''eu întreb pot lasa asa acest redresor 

Link spre comentariu

Diodele din puntea redresoare montate pe alternatoarle vechi aveau punct rosu si  trebuiau montate cu punctul spre radiatorul la care se conecta plus ,de aici vine vorba diode de plus si diode de minus

Era un model de diode cu fir si corpul diodei intra in radiator   la un radiator  era +si   - pe celalalt radiator (3 aveau catodul la fir si 3 anodul)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări