icar Postat Noiembrie 20, 2022 Partajează Postat Noiembrie 20, 2022 Acum 1 oră, Atlas nou a spus: Care e explicatia oare? Cât de mari earu... calotele glaciare? Link spre comentariu
ionut120v Postat Noiembrie 20, 2022 Partajează Postat Noiembrie 20, 2022 (editat) Ultima data pana la marile lacuri/ Chicago. Corect, oprirea emisiilor nu are efect imediat, dar in afara de emisii sunt alte probleme mai grave, distrugerea padurii amazoniene pentru carnea de vita, desecarea mlastinilor si a turbariilor, distrgerea ierbii de mare. Zonele umede retin de cateva ori mai mult dioxid de carbon decat padurile, n-ar trebui atinse. Cum se cunoaste concentratia de dioxid de carbon din trecut: cel mai utilizat, carotarea gheturilor polare, studierea si datarea depozitelor de carbonat de calciu, studierea fosilelor. Editat Noiembrie 20, 2022 de ionut120v Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 20, 2022 Partajează Postat Noiembrie 20, 2022 Normal. Sunt metode de masura si pt vremurile trecute, dar omu de rand baga placa cu de unde stim noi ce era pe atunci. Cam asa e treaba si cu guvidu, bil gheiț si altii. Orice coate goale isi da cu părerea... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 21, 2022 Partajează Postat Noiembrie 21, 2022 https://www.zf.ro/cryptobusiness/reportaj-zf-paris-unde-elrond-network-cel-mare-proiect-crypto-fondat-21331738?fbclid=IwAR0LUKbvAUsadK4tn5L2zG8l_bBQjMQ0gv2NvsXYW0LTbw1X2tXzj-uCGbk Ne explica omul ca pacanelele virtuale sunt viitorul si metaversu, acolo nu avem incalzire globala si nu ne mai controleaza bubulii economiile. Zucamberg a capitulat pe metavers pt ca vin romanii puternic din spate! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 21, 2022 Partajează Postat Noiembrie 21, 2022 https://youtu.be/TM3a7iGhysI E in engleza, din motiv xa nu gasesc vreun roman din astia de la tv sa fie asa de concis. Pe scurt uragane au fost si mai demult, atat ca fara sateliti erau mai greu de detectat mai demult. Iar noi ca oameni, putini ne ounem problema ce va fi peste 100 ani cand majoritatea de pe planeta nu stiu ce va aduce ziua de maine. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Sharky.O fi fost uragane da...eu mă întreb dacă am avut situaţii similare cu cele de azi cu topirea gheţarilor. Nu ştiu cât de bine rezistă şi Antarctida,parcă şi de acolo se tot desprind aisberguri... Se topeşte gheaţa şi în multe zone va fi lipsă acută de apă...Nici RO nu stă prea bine la capitolul ăsta,noroc cu barajele făcute pe timpul lui nea Nicu... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Aia am scris deja. Ideea de baza e in ultimele randuri. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 https://m.zf.ro/companii/energie/productia-energie-carbuni-devine-ilegala-romania-10-ani-toate-21340777 Daca nu le oprim din uz plătim 5 procente amenda. Acea amenda o ca plati consumatorul de rand cand de atatia ani n am fost in stare sa facem un reactor nou. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Nea Nicu a vrut sa facem, in tara, trei grupuri cu centrale nucleare cu cite 3 - 5 reactoare fiecare. I s-au bagat bete in roate, cât s-a putut. Dupa 89, am vrut sa finalizam si celelate patru incepute. Ni s-au bagat bete in roate de fiecare data. Branca, mai sus am pus o intrebare legata de calotele polare pe vremea dinozaurilor. In patru mii de ani, crezi ca au ramas la aceeasi dimensiune ca acum? Chestiile astea sunt niste bau-bau menite sa justifice un anumit comportament fata de independenta energetica. Cum spuneam, in perioada exodului, temperatura medie anuala a fost cam o data si jumatate mai mare ca acum. Crezi ca dimensiunea calotelor a fost mai mare sau mai mica ca acum? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 22, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Eu o tin pe a mea si nu e din burta Pamantul a suferit in decursul vietii mai multe ere glaciare si la fel de multe "incalziri glaobale" iar noi oricat ne vom da cu curu de pamant nu putem sa evitam sau sa manipulam aceste lucruri. Totul este o gargara ieftina ca saracii sa devina si mai saraci iar bogatii sa devina si mai bogati si bineinteles pentru a adopta masuri pentru controlul populatiei. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Badman, ai perfecta dreptate! Propaganda, manipulare. Din anul 2500 î.e.n si pâna in prezent, au fost cinci perioade cu "incalzire globala" si patru perioade foarte reci, culminind cu Mica Era Glaciara, 1350 - 1850. Nu mai intru in detalii de când pâna când a tinut fiecare. In aceasta perioada, au fost nu mai putin de 90 eruptii vulcanice majore, cu mult praf, dar si destul codoi! Tot in aceasta perioada, a fost un minim al activitatii Solare, corespunzator ciclului de 250 de ani. Au avut cauze legate de oameni aceste "anomalii climatice"? Poate, doar daca s-ar fi mâncat la greu...fasole! Totusi, raspunsul serios, spre disperarea celor care propovaduiesc "incalzirea globala", e ...NU! Pamântul, trebuie inteles asta, e o planeta vie, cu schimbari majore in multe din aspectele considerate de noi ca "stabile", printre care e si clima. Din 1850, am intrat intr-o perioada de incalzire globala, a sasea, numarat din 2500 î.e.n. oricât ne-am strofoca, mama natura isi face treaba! A, ca am putea fi mai atenti cu mediul, asta e alta treaba, si se poate discuta. Dar, nu ma pune pe mine sa merg pe jos, ca tu sa poti zbura cu avionul, nu ma tine pe mine la lumina chioara a unei lumânari, ca tu sa-ti luminez orasul a giorno, fluturându-mi in fata, bau-baul incalzirii globale!!!! De curând, a fost un congres, sau ce naiba a fost, legat de "schimbarile climatice" (de, s-ar parea ca sintagma "incalzire globala", nu mai prosteste chiar atâta lume!). E, ghici cu ce au venit maharii acolo? Cum cu ce, fiecare cu avionul lui! Adica, voala de vezi...schimbare climatica! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Acum 8 minute, icar a spus: Din 1850, am intrat intr-o perioada de incalzire globala, a sasea, numarat din 2500 î.e.n. oricât ne-am strofoca, mama natura isi face treaba! Pai da, si de fiecare data solutia a fost...treceti pe electrice. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 https://climate.nasa.gov/vital-signs/carbon-dioxide/ Astia zic ca suntem la dublu fata de orice max istoric măsurat sau estimat de ei. Plus ca ne taiem copacii in neștire si poluam tot ce prinde. Astea sunt problemele. Nu ca merg eu cu benzina in loc de electric. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Acum 28 minute, Sharky a spus: Plus ca ne taiem copacii in neștire Mai corect, ne taie copacii, ca noi nici lemn de foc nu avem. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2022 Partajează Postat Noiembrie 22, 2022 Ma refeream la nivel planetar. Unii i au tăiat demult. Noi si altii acum ii taiem. Link spre comentariu
Postări Recomandate