Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire globala

Postări Recomandate

• Răspunsuri 202
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 29 minute, AlpHs00 a spus:

Cele mai bune recolte se obtin bio dar din pacate noi habar nu avem care este diferenta dintre un complex NPK + oligominerale la sac si rizobacterii,ciuperci, aminoacizi, dolomita s.a.m.d.  In mintea taranului roman bio se rezuma doar la gunoi de grajd.

Ardeii aia cat dovlecii cel mai probabil sunt hibrizi, tine mai mult de genetica si mai putin de hrana lor.

Mie imi plac merele si cumpar doar din piata (de la tarani, vorba vine). In octombrie am luat vreo 7 mere, am incercat sa halesc unul , l-am aruncat si ma uit la celelalte 6 cum stau pe post de bibelouri pe raft, nu dau viermii in ele, nu se pateaza, nu se stafidesc, daca vrei sa cureti coaja la unul vezi urmele rosiatice de-a lungul marului. Is curios daca tin asa pana la anul. pot face si poze pentru exemplificare. Deci fuck npk, oligofrenominerale and shit ca s-o zic pe occidentala.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Cineva dadea vina pe   neanderthalieni, ca au mâncat toti mamutii!) si nu au murit, ba din contra! 

Mă gândeam, la faptul că, întotdeauna soluțiile cele mai simple, sunt cele corecte. 

Apoi era cât pe aci să dispară și bizonii, de ce!? 

Ia uite ce zice Nostradamus

Dispariția mamuților

De ce au dispărut mamuții

Mamuții s-au extinct în urma unui proces complex de evoluție și au dispărut din cauza unor factori cum ar fi schimbările climatice, perioadele de frig și secetă, precum și conflictele cu oamenii. S-a considerat că unul dintre cele mai importante motive ale dispariției mamuților a fost acela că au fost uciși de către oameni pentru carnea lor, pielea și blana, precum și pentru a face loc pentru creșterea pădurilor și pentru a deschide noi terenuri pentru agricultură. De asemenea, au fost afectați de schimbările de mediu care au avut loc în ultima parte a perioadei glaciare și în timpul Holocenei.

Mamuții au fost animale mari care au trăit în timpul ultimelor epoci glaciare, în ultimii 2,6 milioane de ani. Au fost răspândiți pe întregul glob, inclusiv în Europa, Asia, America de Nord și America de Sud. Au avut o varietate de specii care s-au adaptat la diverse tipuri de mediu, de la păduri la tundre și deșerturi. Însă, în cele din urmă, au dispărut din cauza schimbărilor climatice și a presiunilor exercitate de către oameni.

În prezent, mamuții nu mai există în natură și sunt considerați complet extincti. Cu toate acestea, există o serie de inițiative care încearcă să înțeleagă mai bine motivul pentru care au dispărut mamuții și să învețe mai multe despre modul lor de viață în trecut, prin intermediul studiului fosilelor și a altor surse istorice.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

DSCN3010.jpg

Acum 18 ore, AlpHs00 a spus:

Fluffy se pare ca nu prea ai inteles ce am vrut sa zic.

Lasand NPK-ul deoparte uite aici agricultura Bio la nivel inalt:

Micorrizas y bacterias de Asfertglobal mejoran el cultivo de lamuyo en El Ejido | agroautentico.com

Trebuie moderatie in toate, sa hranesti atita lume nu te poti rezuma la gunoiul de grajdi, e stiinta si in astea dar e complicata, gandesc ca cei care se ocupa umfla buzunarele  bine, altfel nu si-ar bate capul, cel putin eu nu ma as complica.

Problema principala nu este hranirea plantelor si animalelor, gasesti solutii care functioneaza mult timp, problema sunt parazitii, aici treburile evolueaza rapid si produc mari dureri de cap.

Sunt curios ce solutii sunt la moda, genetica sau chimicalele.

Personal am renuntat la lupta asta, da prea multe dureri de cap, chimicale nu folosesc, genetica, doar daca gasesc ceva mai rezistent in natura.

Solutia folosita de mine este uscarea, asta impedica parazitii sa consume substanta organica, desi nu arata bine e foarte eficienta si simpla, sunt unii paraziti care cresc si in mediu mai uscat dar nu foarte uscat sau complet uscat.

uscarea in 2 etape uscare in aer si uscare in vid e suficinta de obicei, n-a crescut nimic in mancarea uscata in vid, chiar daca nu a fost preparata termic.

Fara preparare termica nutrientii sunt pastati aproape integral.

Metoda poate fi aplicata si pentru carne, de fapt ea a fost aplicata de mii de ani, doar ca lumea n-o prea mai foloseste.

Mancarurile uscate pot fi pastrate in congelator fara nici o problema, rezista mai mult, dar rezista cativa ani si nerefrigerate.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu

Cred ca temperaturile astea din Europa sunt parte a razbouilui climatic,interesul americanilor, rusii sa nu vanda gaz.

cam asta e incalzirea globala pe liber, am cautat-o am gasit-o.

poate sa ne bage si noua o furtuna de zapada ca la americani, dar in timpul asta sunt temperaturi cu plus la pol, si nu tine mult, in 2-3 saptamani se topeste.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări