Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie punte LCR

florinmarinoiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinmarinoiu

2

• djvas

1

• BRANCA

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Din cate vad are acelasi chipset Cyrustek ES51919-51920 ca si DEREE-5000, UT612 si multe altele la un sfert de pret. De ce ai cumpara de la astia ?

Editat de modoran
Link spre comentariu

florinmarinoiu.Care este scopul achiziţionării unui aparat LCR de precizie?Cred că de aici trebuie plecat...

În practica curentă unul gen Miron sau chiar mai slab poate fi suficient.

Sunt puţine ocazii când ai nevoie de precizie mare la măsurători LCR...

Link spre comentariu

Imi pare rau, dar sunt situatii unde nici pe departe nu te descurci cu altceva...

Cum masori rezistenta interna a unei baterii, cu precizie suficienta fara ceva cu conexiune Kelvin?

Cum masori cu precizie rezistente de ordinul miliohmului?

Cum masori unghiul de defazaj?

Cum apreciezi performanta in frecventa a unei componente reactive, fara sa o testezi la diverse frecvente?

Desigur ca te poti descurca si fara... asta depinde de ce constructii faci si cat de performante.

Cat despre ce ai ales:

- ce ti s-a sugerat UT612 mi se pare ca nu are variatia frecventei, deci inutil.

- DEREE-5000, da, este cam la fel.

- cu parere de rau, dar exista ceva similar sub jumatate de pret pe Bangood, acum pretul s-a marit... dar totusi este mai ieftin semnificativ:

https://www.banggood.com/Hantek-Digital-LCR-Meter-Portable-Handeld-Inductance-Capacitance-Resistance-Measurement-Tester-Tools-p-1957907.html?cur_warehouse=CN&ID=6320931&rmmds=CategoryToolsPop

In plus, fata de PeakTech are acumulatori inclusi in pret.

Defapt varianta disponibila este cea cu 100kHz, cea mult mai ieftina era si cea mai proasta, deci pana la urma cred ca pretul este foarte bun (si eu caut asa-ceva).

Link spre comentariu
Acum 13 ore, florinmarinoiu a spus:

Buna dimineata.

In ultima vreme ma tot bate gandul sa imi cumpar o punte LCR.

M-am orientat catre PeakTech 2170.Raport calitate-pret pare Ok.

Voi ce parere aveti?

Depinde ce  :repari/construiesti....

Nu s-a specificat/amintit. 

Nici in postarile mai vechi nu am gasit.... 

Poate ca nu e nevoie, si ajunge ceva mai " uzual" si din restul de bani sa cumperi si alte scule folositoare. Apoi pe parcurs pe cel care e important schimbi pe mai performant. Deci in loc de 1, iei 3-4....

De ex multimetrul meu care masoara destul de multe inclusiv inductante, ma satisface la nevoile mele. 

Maxwell25304... Nici 300 lei... 

Link spre comentariu

Salut,

Eu am un ESR metru de la userul @elman, si are Lmetru , capacimetru, frecventmetru si evident ESRmetru ( e varianta Miron 3).

Am urcat un fisier cu descrierea si perfomantele:

https://www.transferxl.com/download/08CSCwkpRK3nt?utm_source=downloadmail&utm_medium=e-mail

A costat 150 lei.

Similar are si userul @taxdoru un ESRmetru.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu

De la @taxdoru am eu de ceva ani, și se comporta bine. Chiar îl folosesc mai des decât am crezut inițial ca îl voi folosi. E mai accesibil decât o punte stabila, de banc. Poate nu la fel de precis, dar cui ii pasă? Nu totdeauna avem nevoie de 4 zecimale la o măsurare. 

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Dxxx a spus:

Imi pare rau, dar sunt situatii unde nici pe departe nu te descurci cu altceva...

Cum masori rezistenta interna a unei baterii, cu precizie suficienta fara ceva cu conexiune Kelvin?

Cum masori cu precizie rezistente de ordinul miliohmului?

Cum masori unghiul de defazaj?

Cum apreciezi performanta in frecventa a unei componente reactive, fara sa o testezi la diverse frecvente?

Desigur ca te poti descurca si fara... asta depinde de ce constructii faci si cat de performante.

Cat despre ce ai ales:

- ce ti s-a sugerat UT612 mi se pare ca nu are variatia frecventei, deci inutil.

- DEREE-5000, da, este cam la fel.

- cu parere de rau, dar exista ceva similar sub jumatate de pret pe Bangood, acum pretul s-a marit... dar totusi este mai ieftin semnificativ:

https://www.banggood.com/Hantek-Digital-LCR-Meter-Portable-Handeld-Inductance-Capacitance-Resistance-Measurement-Tester-Tools-p-1957907.html?cur_warehouse=CN&ID=6320931&rmmds=CategoryToolsPop

In plus, fata de PeakTech are acumulatori inclusi in pret.

Defapt varianta disponibila este cea cu 100kHz, cea mult mai ieftina era si cea mai proasta, deci pana la urma cred ca pretul este foarte bun (si eu caut asa-ceva).

Si eu il recomand pe acesta. Il am de aproximativ 2 ani si isi face treaba, are acumulator intern, USB C, conexiune Kelvin...

Nu vine in pachet cu cabluri si adaptor Kelvin, dar le poti confectiona destul de usor acasa, cred ca mai am cateva cablaje adaptotoare cu proiectul pentru printare 3d a carcasei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări