Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune mică la priza

Ionutskr

Postări Recomandate

Salut, am 2 prize pe 2 circuite diferite la care, când bag un calorifer electric de 2000W tensiunea din priza scade la 70-80V, celelalte prize de pe acele circuite se comporta normal, am băgat un aparat de măsura când nu era băgat nimic in priza și arată 230V, când bag ceva in prizele respective tensiunea scade, când pun o lampa tensiunea scade cu 20-30V iar când bag un calorifer scade la 70-80V, m-am gândit ca o fi un contact slab, am desfăcut ambele prize totul ok, siguranțele la fel, caloriferul merge fără nici o problema la alta priza, păreri ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Ionutskr

2

• validae

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Ai conexiunea oxidată în doza din care vine acea priză.Aparatul de măsură are un consum infim, care nu produce cădere de tensiune.E posibil să detectezi contactul doar prin miros, cu capacul dozei dat jos şi un calorifer conectat în priză, firele cu pricina se vor încinge sesizabil.

Prima dată verifică chiar conexiunile de la bornele prizei, deşi dacă aveau aşa contact prost, trebuia să miroasă încins chiar priza şi să se fi deformat plasticul.

Link spre comentariu

Stiu, iarasi o sa par monstrul cel mare si rau, dar imi asum asta pentru ca atunci cand ai o cadere atat de mare de tensiune la priza in momentul conectarii unei sarcini mari cum e caloriferul singura chestie de bun simt care se face e sa-ti faci cruce si metanii multumind lui D-zeu ca nu ti-a luat casa foc, astupi preventiv priza aia cu ceva scoci/banda si interzici oricui utilizarea ei apoi chemi de urgenta un electrician sa-ti verifice tot ca sa fii sigur ca nu iei foc.

Link spre comentariu

Și treaba asta se întâmplă în București,unde avem pretenții de capitală europeană.

De fapt ce să ne mai mirăm,și instalația din linkurile de mai jos e tot în București (nu electrică,ci căcătoare) și cum a evoluat din 2009 în 2022:

https://www.google.com/maps/@44.3713799,26.1370182,3a,90y,304.01h,97.93t/data=!3m7!1e1!3m5!1sYs07ePWy27uKJgFbp5N1dA!2e0!5s20090701T000000!7i13312!8i6656

https://www.google.com/maps/@44.3713859,26.1370516,3a,75y,295.47h,107.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOF1aeBepcWt9oSUgtQIyDQ!2e0!7i16384!8i8192

Editat de adydep
Link spre comentariu

Da, putea lua foc casa! Asta vine la stiri cu fraza: "a luat foc din cauza unui scurtcircuit!" Bancuri de nepriceputi, daca era scurt, sarea siguranta si scapa omul cu lucrurile nefacute scrum! Problema e, cum se zice si mai sus, in doza, si ar trebui refacute toate legaturile, asa cum scrie la carte, adica cu surub (nu stiu exact cum se numeste piesa aia) si nu prin simpla rasucire!

Link spre comentariu

Cunosc personal pe cineva a carui casa s-a facut scrum tocmai de la problemele unei prize si ale firelor de legatura prost legate si dimensionate. 

Se intelege deci reactia mea de mai sus.

Sa pice mai bine de 150V pe o jonctiune proasta ori fir prost dimensionat, inseamna sa se disipe acolo cateva sute de W, deci riscul de incendiu este cat se poate de real.

De aia spun, la instalatia electrica nu au ce sa caute decat cei care stiu ce fac, riscurile sunt mult, mult prea mari sa merite experimentatul de genul asta. 

Link spre comentariu

Posibil ca instalaţia să fie din aluminiu şi să se fi oxidat contactele...

La instalaţia veche pe care am avut-o am depistat contact slab la panoul cu siguranţe.Mergea maşina de spălat şi am văzut licăriri în cutie.Unul din fire se slăbise la un şurub!Probabil datorită dilatărilor termice şi faptului că nu avea o şaibă de siguranţă gen grower...

Link spre comentariu

Ok am înțeles, mulțumesc pentru răspunsuri, o sa chem electricianul ce a făcut instalația sa se uite, pana atunci o sa interzic celor din casa sa folosească cele 2 prize, mulțumesc încă o data 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări