Vizitator Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Am un teren in panta pe care am pus vreo 70 de pomi fructiferi, insa mi-e teama ca daca mai vine o seceta ca in august se vor usca toti. E greu sa mergi cu 10 litri de apa la fiecare pom si apoi sa urci panta.... Intentionez sa construiesc un sistem automat de udare pe principiul telefericului. Am curent in varful dealului, o padurice mica cu salcami grosi in vale, pomii fructiferi sunt plantati la 4m distanta unul de altul si pe vertical si pe orizontal, am atasat o schita cu planul terenului, daca aveti idei, sunt deschis sa le primesc....ce as avea nevoie, etc. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Greu,,foarte greu , la asemenea pantă.Cît sunt tineri la 1 an doi e mai ușor , dar cînd vor fi rădăcini la adîncime e imposibil de udat .O soluție de început ar fi fost să construiți terase pe care ar fi stat apa din ploaie. Posibil și cu pomii plantați ar fi posibil să terasați terenul . Vă doresc succes ! Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Ca idee, ar trebui un rezervor in varful pantei, pe care il poti umple intr-o perioada de timp mai lunga. Din acel bazin ar trebui sa uzi. Nu este nevoie sa fie un bazin mare cat pomii sunt mici. Pe masura ce cresc mai poti adauga un bazin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 (editat) Apa este la discretie in varful pantei si rezervor se poate face, eu vreau sa plimb cumva rezervorul (sa zicem de 60-80litri) de-a lungul sagetii verzi din poza cu opriri temporizate la fiecare pom. Poate fi de domeniul sf dar m-ar tenta. Prietena mea zice ca la batranete o sa fie bun si pentru mine(noi) Editat Noiembrie 17, 2022 de fluffy37 Link spre comentariu
peternan Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 De ce nu folositi furtun cu picurare ? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 E prea simplu si fiabil, de aia! Omu' vrea ceva complicat, hi-end! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Acum 10 minute, peternan a spus: De ce nu folositi furtun cu picurare ? La legume în mod special .cu rădăcini mai la suprafață. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 (editat) @peternan M-am gandit initial la varianta asta, insa am multa iarba intre pomi care trebuie cosita si folosesc un tractoras mic pentru asta. @Nostalgic Nu e cazul de legume acolo. Acum 3 minute, merck a spus: E prea simplu si fiabil, de aia! Omu' vrea ceva complicat, hi-end! Amice vezi ca rubrica discutii diverse e mai jos pe forum. Editat Noiembrie 17, 2022 de fluffy37 Link spre comentariu
peternan Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Furtunul se poate plasa la inaltime asa se procedeaza si la marile plantatii Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 17, 2022 Partajează Postat Noiembrie 17, 2022 Am vazut cum udau pomii . Zona sapata de la radacina era un pic adancita si avea marginile inaltate. Inunundau acea cavitate. Fiecare pom cu furtun si robinet propriu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2022 Partajează Postat Noiembrie 26, 2022 Am ramas la varianta cu udare prin picurare insa mi-a venit o alta idee, daca tot am paduricea asta sa construiesc o casuta mica (4x4) intre copaci, undeva la 4m inaltime. Asta e terenul M-am gandit la un suport din piloni facuti din cauciucuri uzate de masini (pot lua gratuit cate vreau), stivuite si legate in 4 locuri cu sarma zincata groasa, apoi pilonii legati de copaci cu chingi ca sa nu gauresc copacii. Ecologistii sa ignore topicul. Accept orice idei ieftine. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 26, 2022 Partajează Postat Noiembrie 26, 2022 Ar merge profil patrat 80x80mm, 4 bucati la 6m. 4m inaltimea, 2m inalrimea camerei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2022 Partajează Postat Noiembrie 26, 2022 Pai alea costa, cauciucurile sunt gratis....incerc sa cheltui cat mai putin, nu vreau sa fac ceva hi-end. In plus scara as face-o tot din cauciucuri acoperite cu ceva rotund ca sa prinda forma de treapta si prinse intre ele cu suruburi. Scara o vad in jurul unui copac mai gros. Poate scheletul casutei ar merge din profil de fier. Link spre comentariu
saptemari Postat Noiembrie 26, 2022 Partajează Postat Noiembrie 26, 2022 (editat) Acum 34 minute, fluffy37 a spus: Am ramas la varianta cu udare prin picurare insa mi-a venit o alta idee, daca tot am paduricea asta sa construiesc o casuta mica (4x4) intre copaci, undeva la 4m inaltime. Asta e terenul M-am gandit la un suport din piloni facuti din cauciucuri uzate de masini (pot lua gratuit cate vreau), stivuite si legate in 4 locuri cu sarma zincata groasa, apoi pilonii legati de copaci cu chingi ca sa nu gauresc copacii. Ecologistii sa ignore topicul. Accept orice idei ieftine. Foarte frumos! Nu stiam ca aveti dealuri/munti atat de aproape Editat Noiembrie 26, 2022 de saptemari Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2022 Partajează Postat Noiembrie 26, 2022 Multumesc, in departare se vad muntii Poiana Rusca, asta e un delusor mic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum