ALEKS Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Cum zice si-n titlu caut schema de radioreceptor Bucur 7. Am nevoie de schema etajului final deoarece contine niste tranzistori cu germaniu foarte interesanti (pentru mine, amator de lucruri ciudate) si m-ar interesa sa construiesc un amplificator cu ei.Pentru referinte, tranzistorii de putere se numesc P202 in capsula metalica de culoare neagra. Aceiasi tranzistori i-am gasit intr-un pick-up NOCTIORN sovietic datand din anii '60.Multumesc,ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 De ce oare aveam eu impresia ca in Bucur 6/7 finalii erau AD-uri?!Ai aici P202, include si configuratia terminalelor, informatie care eventual iti poate fi de folos pentru a ridica schema dupa cablaj/montaj. Da, bineinteles, sunt tranzistori pnp cu Ge, si ce este interesant, include si unii parametri si caracteristici care de multi ani nu prea se mai dau in foile de catalog.Succes! Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Multumesc!Este exact ce-mi trebuia! Schema de amplificator de Bucur nu e greu de ridicat. Seamana a fi un etaj clasic de amplificare cu AC184/185 sau ceva in genul, folositi ca etaje de preamplificare si probabil ceva defazor cu tranzistor cu siliciu din cate vad pe placa.Daca in unele versiuni de Bucur 7 sunt AD-uri... deduc faptul ca acesti P202 sunt "echivalenti" apropiati ai AD-urilor.Multam fain,ALEKS Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 11, 2007 Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Bucur 7 are finali AD152 ,prefinali AC184-185 , am schema , dar acum nu am cum s-o scanez. Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2007 Uite ce am gasit in Bucur 7: Deci P202 = AD152. Cred ca e o informatie foarte utila. Intr-adevar prefinalii sunt cei amintiti mai sus. ALEKS Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 12, 2007 Partajează Postat Decembrie 12, 2007 Salut !Stiti cumva ce curent poate furniza transfotmatorul pe fiecare tensiune? Pt ca este un trafo destul de maricel. :smt006 Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2008 Chiar nu are nimeni posibilitatea de a ma ajuta cu o schema de radioreceptor Bucur 7 ? Am ridicat pe foaie 80% din schema dar sunt vreo 2 piese care habar nu am ce sunt, iar uneia i-am rupt cracii din greseala (seamana cu niste termistoare). M-ar ajuta mult schema, pentru a-mi putea duce la bun sfarsit amplificatorul cu tranzistori Ge. Editare ulterioara: Am scos eu schema (de pe placa de circuit imprimat si de pe o poza cu schema originala) si am desenat-o in CadSoft EAGLE: Multumesc, ALEKS Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 24, 2008 Partajează Postat Decembrie 24, 2008 P202 ,Uc-22v,Pc 10w,Ic 2A,Ft10(Khz)pnp Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Daca nu este (mult) prea tarziu... http://w20.easy-share.com/1903238417.html Link spre comentariu
Laurentiu Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Multumesc dar schema difera mult. Nu are decodarea cu 758 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Aprilie 2, 2009 Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Pai cat de mult poate sa difere ? Banuiesc ca in afara de decodorul stereo e la fel . The same Maria. Link spre comentariu
suat Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 intervin... un pic... Vreau eu sa construiesc, de dragul constructiei, un amplificator... mono.... cu tranzistori.Am gasit o pereche de AD 152, fac parte din amplificarea unui aparat de radio auto LIRA. [ TEHNOTON - LIRA ]. Cablajul e foarte intortocheat. Radioul nu funcvtioneaz, in schimb tranz finali sunt OK. M-ar interesa sa recuperez tot ce prind din radio, apoi sa incep sa construiesc un amplificator... mono pe tranzistori...Siin speranta ca il voi putea astfel ajuta si pe ALEKS, cu un pont, am postat aici. Link spre comentariu
Vizitator flion Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Are cineva scanata schema unui Bucur 7? Nu ma descurc in partea de RF si AFI. V-as fi foarte recunoscator!Multe multumiri anticipate. Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Aceasta este schema aparatelor Bucur 6 si 7. Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) buna seara am un bucur 7 cu finalii de pe un canal in scurt CE rezistenta 653 arsa nichelina prefinall au jonctiunile bune dar AC 185 are pe CE intr-un sens infinit iar in celalalt sens pleaca de la 190 ohmi si scade pana la 118 la AC184 aceeasi jonctiune infinit intr-un sens si de la 850 pana la 760 in celalalt sens stie cineva daca acesti prefinali mai sunt buni? va multumesc mult Editat Ianuarie 5, 2017 de tepeleacatalin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum