Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema radioreceptor Bucur 6 si 7

Postări Recomandate

Cum zice si-n titlu caut schema de radioreceptor Bucur 7. Am nevoie de schema etajului final deoarece contine niste tranzistori cu germaniu foarte interesanti (pentru mine, amator de lucruri ciudate) si m-ar interesa sa construiesc un amplificator cu ei.Pentru referinte, tranzistorii de putere se numesc P202 in capsula metalica de culoare neagra. Aceiasi tranzistori i-am gasit intr-un pick-up NOCTIORN sovietic datand din anii '60.Multumesc,ALEKS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

De ce oare aveam eu impresia ca in Bucur 6/7 finalii erau AD-uri?!Ai aici P202, include si configuratia terminalelor, informatie care eventual iti poate fi de folos pentru a ridica schema dupa cablaj/montaj. Da, bineinteles, sunt tranzistori pnp cu Ge, si ce este interesant, include si unii parametri si caracteristici care de multi ani nu prea se mai dau in foile de catalog.Succes!

Link spre comentariu

Multumesc!Este exact ce-mi trebuia! Schema de amplificator de Bucur nu e greu de ridicat. Seamana a fi un etaj clasic de amplificare cu AC184/185 sau ceva in genul, folositi ca etaje de preamplificare si probabil ceva defazor cu tranzistor cu siliciu din cate vad pe placa.Daca in unele versiuni de Bucur 7 sunt AD-uri... deduc faptul ca acesti P202 sunt "echivalenti" apropiati ai AD-urilor.Multam fain,ALEKS

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Chiar nu are nimeni posibilitatea de a ma ajuta cu o schema de radioreceptor Bucur 7 ? Am ridicat pe foaie 80% din schema dar sunt vreo 2 piese care habar nu am ce sunt, iar uneia i-am rupt cracii din greseala (seamana cu niste termistoare).

M-ar ajuta mult schema, pentru a-mi putea duce la bun sfarsit amplificatorul cu tranzistori Ge.

Editare ulterioara:

Am scos eu schema (de pe placa de circuit imprimat si de pe o poza cu schema originala) si am desenat-o in CadSoft EAGLE:

Posted Image

Multumesc,

ALEKS

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

intervin... un pic... Vreau eu sa construiesc, de dragul constructiei, un amplificator... mono.... cu tranzistori.Am gasit o pereche de AD 152, fac parte din amplificarea unui aparat de radio auto LIRA. [ TEHNOTON - LIRA ]. Cablajul e foarte intortocheat. Radioul nu funcvtioneaz, in schimb tranz finali sunt OK. M-ar interesa sa recuperez tot ce prind din radio, apoi sa incep sa construiesc un amplificator... mono pe tranzistori...Siin speranta ca il voi putea astfel ajuta si pe ALEKS, cu un pont, am postat aici.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 5 ani mai târziu...

buna seara

am un bucur 7 cu finalii de pe un canal in scurt CE

rezistenta 653 arsa nichelina

prefinall au jonctiunile bune dar AC 185 are pe CE intr-un sens infinit iar in celalalt sens pleaca de la 190 ohmi si scade pana la 118

la AC184 aceeasi jonctiune infinit intr-un sens si de la 850 pana la 760 in celalalt sens

stie cineva daca acesti prefinali mai sunt buni?

va multumesc mult

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări