Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Vortex LEDV-48V289S (Vestel) imagine distorsionata

daniel.t

Postări Recomandate

Salutare!

Se da TV-ul din titlu cu imaginea ff. distorsionata. De fapt mai degraba fara imagine.

Se aprinde, fundal gri inchis-vinetiu cu linii orizontale fine gri-mov iar ce ar trebui sa afiseze apare ca o pata de linii orizontale distorsionate, tremurand, predominant albe.

De exemplu: pictograma de la mute apare asa in colt, bara de volum jos etc. Deci reactioneaza la comenzi, dar afiseaza prost.

As suspecta T-CON-ul. Problema e ca nu-i pe placuta separata ci e o placa comuna cu traseele care pleaca la panou (film lipit pe PCB deci schimbarea T-CON-ului iese din discutie).

Ma poate ajuta cineva cu o schema a T-CON-ului sa-l iau la puricat?

PCB T-CON, pare Samsung: 15Y_L48GF11BMB7S4LV0.6

Panou: VES480UNDS-2D-N12

Placa de baza: 17MB211S

Sursa: 17IPS12

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel.t

7

• iuliantv

2

• yokoono

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

o poza face cåt 1000 de cuvinte

https://postimages.org/

nu putem decat sa presupunem,banda mainboard t.con , soft,display defect,sau defect t.con(care se pare ca nu e detasabil)

i.ati dat rama display jos,sa priviti cu atentie legaturile display t.con?(driverele superioare) 

cu toate ca dupa cate am inteles eu ,ar face ceva ,,stålpi,, care nu cred sa fie reparabil

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Da, e desfacut in ideea ca scap cu o curatare ca lumea, desi slabe sanse.

Toate par intacte la prima vedere, inclusiv legaturile panou - T-CON.

T-CON-ul e detasabil, cu re-atasarea va fi problema :) Trebuie bonding machine.

Il asamblez imediat la loc si revin cu poza; nu m-am gandit sa fac inainte.

Link spre comentariu

Pus la loc, la fel face.

In imagine ar trebui sa afiseze meniul.

Liniile pulseaza si simptom nou: se aude in zona centrala a T-CON-ului un tacanit cu aceeasi cadenta cu care pulseaza liniile de pe ecran.

Probabil zgomotul era prezent si inainte dar nu l-am sesizat (incet se aude, ca si cum ar tot intra o protectie; scurt pe undeva?).

Am gasit pe net ceva informatii privind integratele de pe T-CON:

ICD2 = RT6936 = LEVEL SHIFTER
ICD1 = RT6929 = CONTROLER SURSA DC-DC
ICT1 = LTF64B2 = PROCESOR TCON
ICE1 = 4GFK / 8801 = MEMORIE NVM

Ma pun sa verific SMD-urile discrete dar mi-ar prinde bine o schema.

https://postimg.cc/QVKj7JZ2

https://postimg.cc/JHVvZJb8

Link spre comentariu

e driver superior defect,parerea mea,deci uitati-va atent cu lupa la driverul drepata privit din spate,eu cred ca la legatura dintre sticla si acel driver e ceva suspect,o lupå puternica,un microscop,o camera telefon poate ajuta,nu vad un defect remediabil,decåt pentru cineva ce repara displayuri ,nu grad de amator

Link spre comentariu

M-am uitat la amandoua, par intacte, si ele si lipiturile.

Nu e neaparat problema cu una dintre parti. Meniul la Vestel e pe stanga ecranului deci ce i-am spus, aia a afisat (prost). Daca schimb volumul, apar liniile jos, daca ar trebui sa afiseze ceva in dreapta, ar aparea liniile acolo etc.

Defectul se manifesta uniform / simetric pe tot panoul.

Banuiesc ca a crapat ceva pe T-CON de la caldura. Placutele separate mai au legatura la carcasa pt. dispersie termica. Asta e cu totul suspendat, se coace in aer.

Link spre comentariu

Am masurat niste tensiuni inscriptionate pe T-CON.

Cu probleme: AVDD_17V, HVIN_12V, HAVDD_8.5V, VONE, VOFFE_-11V.

Masurate cu voltmetru analogic, toate incearca sa urce spre valoarea inscriptionata (mai putin ultima, firesc vrea sa coboare) si revin imediat la 0.

Le-am marcat cu rosu in poza.

Dau in nas in cadenta cu care se aude tacanitul despre care presupun ca e o protectie.

Interesanta piesa care tacane, se aude fix ca un releu dar ceva mai incet si evident ca nu este niciun releu propriu-zis pe T-CON. Toate-s solid state. N-am reusit s-o identific inca.

Scurt circuit evident inca n-am identificat (condensatori, rezistente, diode etc.).

Sa fie prajit RT6929 controler sursa DC-DC?

M-oi uita peste datasheet, sa nu-l dau jos degeaba.

Ca idee, presimt ca buba asta va tot fi prezenta la panouri cu design-ul asta (T-CON integrat).tensiuni.jpg

Link spre comentariu

VONE este tensiune pozitiva si trebuie sa fie peste 20v. Masori rezistanta fata de masa si vezi cat este. Daca este foarte mica ai 3 sanse: scurt la unul din cele 3 condensatoare, scurt in panel, scurt in integrat.

Link spre comentariu

E OK rezistenta VONE fata de masa, tinde spre infinit (condensatorii la mijloc).

Tensiunea VONE da sa urce, ajunge pe la 10V si revine imediat la 0, ca restul cu probleme.

Ce tacane si tot intrerupe? Protectie proiectata in acest scop sau piesa care a cedat si a capatat rolul asta intamplator?

Link spre comentariu

Cu circuitul taiat se duc toate tensiunile la valorile inscriptionate iar la pinul corespunzator din RT6936 am aprox. 12V. Nu mai intrerupe nimic, panoul ramane desigur negru.

Se pare ca atat i-a fost.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări