Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem telecomanda

armani12

Postări Recomandate

Pentru schema data de ignotus52 ai nevoie asa:

1. Una bucata sursa alimentare 12V ( exemplu https://www.emag.ro/alimentator-12v-1a-ec1000/pd/DVYHVYBBM/ la care ii tai mufa si legi firele in rigletele de la modul unde a fost notat U1)
  2. Una bucata sursa alimentare 54V, pe care poate il ai daca tot insiti cu 54V ( pe care il legi la modul unde a fost notat U2)
  3. Una bucata motor pe care il legi unde a fost notat motor ( cu verde )
  4. Una bucata modul recomandat de ignotus52 sau orice alt model gasesti care sa aiba minim 2 relee. 

Aliemntarea la modulele astea cu relee este total separat de tensiunea comandata, asa ca modulul poate fi de orice tensiune (12V,24V, etc..) iar tensiunea pe care vrei sa o comanazi poate fi si 220V ca nu conteaza. Bineinteles atat timp cat ai 2 surse aferente, unu-l pentru a alimenta modulul si celalalt pentru motor. Daca vrei neaparat o singura sursa de alimentare si anume acela de 54V atunci iti trebuie un regulator "buck" care sa reduca tensiunea de la 54V la 12V pentru a alimenta modulul cu telecomanda  insa regulatorul buck nu o sa fie mai ieftin decat un amarat de alimentator de 12V, poate gasesti unu-l pe undeva de la vre-un incarcator de filetanta, un radio vechi, etc..

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• armani12

11

• sesebe

3

• validae

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asa este nu sunt de meserie..dar ce spui tu acolo înseamnă că acest modul o sa îmi scoată 54 de volti dacă fac exact ca în schema?

Eu nu o țin lângă cu telecomanda la 54 volti..deci eu vreau acel sistem care sa îl pot alimenta la 54 de volti..o sa revin cu alta schema..exact ce folosesc eu acum

Deci eu acum în prezent acest sistem îl folosesc

YTFxu4z.jpg

Se alimenteaza la 54 de volti cu plus și minus...iar la out1 și out2 alimentez motorul...prin care este acționat din telecomanda dar intr un singur sens...ce ma interesează pe mine este sa fac un sistem de la zero sa îl pot acționa din telecomanda în ambele sensuri...oare m am facut înțeles acum????

Link spre comentariu
La 20.11.2022 la 9:54, ignotus52 a spus:

Colegul Adydep ti-a recomandat sa faci aceste conexiuni care iti asigura functionarea dorita

image.jpeg

Schema de aici este ce iti trebuie ca sa mearga motorul in ambele sensuri, numai ca acest modul are nevoie de doua alimentari una de 12v sau 24v si ceilalta de 54v

Link spre comentariu

Scoate 20 mil si iti fac eu montajul.

Dar mai intii vreau sa postezi poze cu motorul ce vrei sa fie comandat, sursa pe care vrei sa o folosesti pt alimentrea lui si ce placi ai deja acumparate.

Acum 4 ore, validae a spus:

Care motor ??? Că nu a specificat nimic, nici de tipul lui nici de al sursei.El o ţine una şi bună cu telecomanda de 54V....

bine ca nu a spus ca vrea motor de 94V.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Florinel tv..eu am nevoie de o singura alimentare..cea de 54 v...cel care vrei 20 de milioane..pe ce ii dorești?sa mufezi 5-6 fire?

Dacă din păcate pentru mine,nu am găsit ce  nevoie,măcar poate îmi spune cineva cum se numesc aceste piese

f1utJ0h.jpg

Cea albastra am gasito

Link spre comentariu
Acum 19 minute, armani12 a spus:

Florinel tv..eu am nevoie de o singura alimentare..cea de 54 v...cel care vrei 20 de milioane..pe ce ii dorești?sa mufezi 5-6 fire?

Dacă din păcate pentru mine,nu am găsit ce  nevoie,măcar poate îmi spune cineva cum se numesc aceste piese

Cea albastra am gasito

Pai ai creat un topic la servicii. 

Fiecare are dreptul sa ceara cit vrea/crede el ca valoreaza informatiile si treaba ce o are de facut. 

Da, daca este cazul, cer acei 20 mil doar ca sa mufez citeva placi daca numai asta este nevoie. Nu mufatul placilor il platesti ci faptul ca eu stiu cum sa le mufez. Deci cunostintele mele le platesti. Daca vrei iti spun cum si le mufezi tu scazind pretul placilor.

Ti s-au cerut informatii suplimentare dar nu vrei sa spui nimic. Poate sint secrete si in cazul acesta acordul de a nu spune la nimeni ceea ce ti-am facut intra in acelasi pret, nu cer nimic in plus. 

Ti s-au cerut poze la motor si sursa ce il alimenteaza si n-ai pus. Daca nu ai motorul atunci dece insisti pe acest motor de 54V? Daca-l ai dece nu pui poze?

Nu ai pus nici poze la sursa ce vrei sa o folosesti pt alimentare. O ai sau nu? Dece nu pui poze la ea?

Daca nu ai nimic cumparat/recuperat din aparate defecte si vrei sa cumperi totul dece nu pui link pe net la ceea ce vrei sa cumperi?

Vrei sa tii totul secret atunci acesta este pretul meu.

Oricum cu informatiile postate pina acum nu cred ca-ti face nimeni montajul.

Link spre comentariu
Acum 49 minute, armani12 a spus:

f1utJ0h.jpg

Cea albastra am gasito

Degeaba gasesti piesele, in arduino (placa albastra, este un micro controler acolo ce trebuie programat) trebuie incarcat un soft sa faca ce vrei tu.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Pai ai creat un topic la servicii. 

Fiecare are dreptul sa ceara cit vrea/crede el ca valoreaza informatiile si treaba ce o are de facut. 

Da, daca este cazul, cer acei 20 mil doar ca sa mufez citeva placi daca numai asta este nevoie. Nu mufatul placilor il platesti ci faptul ca eu stiu cum sa le mufez. Deci cunostintele mele le platesti. Daca vrei iti spun cum si le mufezi tu scazind pretul placilor.

Ti s-au cerut informatii suplimentare dar nu vrei sa spui nimic. Poate sint secrete si in cazul acesta acordul de a nu spune la nimeni ceea ce ti-am facut intra in acelasi pret, nu cer nimic in plus. 

Ti s-au cerut poze la motor si sursa ce il alimenteaza si n-ai pus. Daca nu ai motorul atunci dece insisti pe acest motor de 54V? Daca-l ai dece nu pui poze?

Nu ai pus nici poze la sursa ce vrei sa o folosesti pt alimentare. O ai sau nu? Dece nu pui poze la ea?

Daca nu ai nimic cumparat/recuperat din aparate defecte si vrei sa cumperi totul dece nu pui link pe net la ceea ce vrei sa cumperi?

Vrei sa tii totul secret atunci acesta este pretul meu.

Oricum cu informatiile postate pina acum nu cred ca-ti face nimeni montajul.

Ba frate...eu am spus ca vreau sa conectez un motor..care sa deschidă și sa închidă din telecomanda..sa fie alimentat la 54 de volti...ce doamne iartă-mă mai vrei sa îți spun??am pus poze cu ce am eu..sa vezi exact despre ce e vorba...am pus poza și cu ce as vrea sa construiesc de la zero...ce vrei mai mult de atât?????

Acum 43 minute, sonic11 a spus:

Degeaba gasesti piesele, in arduino (placa albastra, este un micro controler acolo ce trebuie programat) trebuie incarcat un soft sa faca ce vrei tu.

Acum 45 minute, sonic11 a spus:

Și celelalte 2 piese verzi cum se numesc??știi cumva?

Link spre comentariu

Deci trebuie sa stim cum trebuie comandat motorul, daca vrei sai variezi turatia sau doar sai schimbi sensul de rotatie?

Modulul din  poza ta suparta max 30v deci nu poti alimenta driverul pt motor la 54v.

Trebuie stiute toate datele problemei sa poata cineva sa te ajute.

Link spre comentariu
Acum 39 minute, armani12 a spus:

Ba frate...eu am spus ca vreau sa conectez un motor..care sa deschidă și sa închidă din telecomanda..sa fie alimentat la 54 de volti...ce doamne iartă-mă mai vrei sa îți spun??am pus poze cu ce am eu..sa vezi exact despre ce e vorba...am pus poza și cu ce as vrea sa construiesc de la zero...ce vrei mai mult de atât?????

Daca eu v-as comanda o cutie ca sa pun cadoul meu de la mos Craciun ... nu v-ar interesa ce dimensiuni are cadoul ? Ce volum ocupa ? Ce greutate are ? Ce sanse as avea sa imi dati cutia corecta fara sa va mai dau alte detalii (nici macar o poza)?

Vreti sa actionati un motor dar nu se stie puterea lui ... e un motor mic, de jucarie ?  E un motor de la un circular de 54V (gen DeWalt) ? E un motor de la vreo bicicleta electrica ? Nu stiti puterea ? Se poate, oarecum, deduce dintr-o poza a lui (de aceea vi se solicita poza cu motorul), din grosimea firelor de alimentare se poate trage o concluzie cam ce curent are nevoie si implicit ce putere ar consuma. ori poate chiar are vreo eticheta cu modelul lui si se poate cauta pe internet o foaie de catalog.

Altfel e ceva de genul .... cumpar franghie ca sa ridic la 2 metri inaltime o cutie, fara sa spun ce greutate vreau sa ridic. 

Faptul ca trebuie extrase, cu "forta", toate aceste informatii de la dvs, refuzati orice colaborare, nu furnizati un minim de informatii (poze etc) ... 2000 lei e un pret redus :-) ...mai ales ca in aceste conditii sunt mari sansele sa nu fiti multumit de rezultat. Pare ca stiti doar cum trebuie sa iasa in final, dar nu vreti sa dati nici o alta informatie care sa ne ajute sa ne dam seama ce aveti nevoie din punct de vedere tehnic. Vreti partea electronica a unei masini ...si nu dati nici un alt detaliu despre masina respectiva.

Acum 40 minute, digix a spus:

Vedeti ca driverul de la motor ...are 30V tensiunea maxima ! Motorul dorit are nevoie de 54V. Evident ca va merge si la 25-30V ... dar cum nu stim la ce se utilizeaza motorul e posibil sa nu-i fie suficienta tensiunea aceea.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, armani12 a spus:

Florinel tv..eu am nevoie de o singura alimentare..cea de 54 v

Da ce cu 2 alimentari sughite motorul :rade: daca ai un transformator poate are doua iesiri de tensiune sau o sursa in comutatie cu 2 tensiuni 12v si 54v, sau numai 54v si cu acest modul din link faci 12v sau 24v pentru alimentarea modulului

https://zutech.ro/kituri-audiodiverse/12561-modul-step-up-dc-dc-600w-10a-12-60v-la-12-80v.html?gclid=CjwKCAiApvebBhAvEiwAe7mHSM0lXnswPV8HCVhW4Srw8GKIEig2VOgTDQ_bZgUB29kNoumgT__XyBoCdvUQAvD_BwE

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări