Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem telecomanda

armani12

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• armani12

11

• sesebe

3

• validae

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai în poza dr mai sus,este un sistem care este alimentat la un motor..iar acel motor este acționat din telecomanda...as vrea sa fa  și eu unul pentru un motor care lucrează la 54 de volti si sa fie acționat din telecomanda

Link spre comentariu

Dacă nu explici amănunţit ce vrei să faci, nu cred să fii ajutat vreodată.Ai pus acolo o poză cu nişte module, un receptor de telecomandă, un modul Arduino, o sursă pentru alimentare, etc.

Dar ce anume acţionează acel motor, dacă nu e vreun secret militar ?

De exemplu ,,vreau cu un motor de 54V să fac un troliu pe care să-l acţionez prin telecomandă în ambele sensuri,,.

Doar aşa poate cineva să îşi facă o idee despre ce soluţie ar fi aplicabilă acolo....

Link spre comentariu

Deci...uite ce ma interesează pe mine mai exact sa fac un sistem cum este aceasta,dar sa îl pot alimenta la 54 de volti https://i.imgur.com/kA218f2.jpg

Acesta din imagine lucreaza pana la 24 de volti

Ce vreau eu sa lucreze la 54 de volti nu se găsește pe nicăieri sa cumpăr,din cauza asta am întrat sa întreb dacă se poate realiza și cum  ?

Link spre comentariu

La modulul care l-ai pus în link mai sus, pui o sursă de 12V(24)  la bornele - și +V din dreapta-asta ca să alimentezi modulul,n-are treabă cu 54V pentru motor.

Conectezi motorul  de 54 V la bornele COM.

Bornele NC le conectezi împreună și le legi la minusul sursei de 54V.

Bornele NO le conectezi împreună și le legi la plusul sursei de 54V.

După dorință firele motorului le poți inversa înre ele la bornele COM ca să-țicorespundă un anumit sens de rotație la apăsarea butoanelot A sau B ale telecomenzii.

kA218f2.jpg

Link spre comentariu

Eu vrea ca acel motor sa primească direct 54 de volti..am pus mai sus acel modul ca exemplu ce mi as dorii eu...dacă fac cum ai spus tu el o sa funcționeze la 12 sau 24 de volti..și nu îmi este bun la aceasta tensiune...as vrea dacă se poate sa fac unul de la zero

Prima poza care am pus-o la început este făcut de cineva pentru 24 de volti...ma repet,se poate face unul pentru 54 de volti?

Link spre comentariu

Adydep eu am nevoie de ambele sensuri..am găsit asa ceva dar are un singur sens o sa las o poza cu el

VY1gNen.jpgasta funcționează exact cum îmi trebuie mie..dar pe un singur sens..as vrea ceva sa ii schimb sensul..de exemplu când apăs pe A sa functioneze în dreapta când apăs B în celalalt sens

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări