validae Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Am reparat recent un mixer profesional KitchenAid american.Avea un mic mecanism cu roţi dinţate uzat.După ce am căutat fără succes piesa local, comand originalul.Vine pachetul din SUA şi după ce montez totul, mă uit pe ambalaj. Există o avertizare de risc de cancer şi probleme reproductive, dar ,,Numai pentru rezidenţii din California,,. Cum vine asta ? Adică îi poate afecta numai pe californieni, sau cum ? Poate @merck are vreun răspuns, ştiu că era la curent cu din astea...dar e prima dată că văd aşa ceva. Pun poza etichetei, cu scuze privind calitatea ei, dar eram cam ,,pe fugă,, şi e puţin mişcată.. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Probabil statul California are, inafara de normele federale, norme proprii de securitate prin care locuitorii sunt avertizati si in legatura cu alte substante. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 (editat) Acum 44 minute, validae a spus: Am reparat recent un mixer profesional KitchenAid american.Avea un mic mecanism cu roţi dinţate uzat, am căutat la ,,fraţii,, chinezi ceva clonat şi n-am găsit.În final găsesc pe la noi o firmă importatoare şi-l comand.Vine pachetul din SUA şi după ce montez totul, mă uit pe ambalaj. Există o avertizare de risc de cancer şi probleme reproductive, dar ,,Numai pentru rezidenţii din California,,. Cum vine asta ? Adică îi poate afecta numai pe californieni, sau cum ? Pai ce aia din California sunt alta rasa de oameni? De afectat, afecteaza pe toata lumea, dar unii cetateni au decis sa fie informati, altii ... nu. Prin USA au fost multe belele cu substantele chimice care s-au deversat prin ape si apoi au produs cancere si nasteri cu malformatii. Fiecare stat cand voteaza la alegeri voteaza si unele legi locale. Deci este normal ca inclusiv pedeapsa cu moartea sa nu fie abolita in unele state. Proposition 65 requires businesses to provide warnings to Californians about significant exposures to chemicals that cause cancer, birth defects or other reproductive harm. Exposure to these chemicals may take place when products are acquired or used. Exposure may also occur in homes, workplaces, or other environments in California. By requiring that this information be provided, Proposition 65 enables Californians to make informed decisions about their exposures to these chemicals. Proposition 65 also prohibits California businesses from knowingly discharging significant amounts of listed chemicals into sources of drinking water. Proposition 65 requires California to publish a list of chemicals known to cause cancer, birth defects or other reproductive harm. This list was first published in 1987, and must be updated at least once a year. It now includes over 900 chemicals. Proposition 65 became law in November 1986, when California voters approved it by a 63-37 percent margin. The official name of Proposition 65 is the Safe Drinking Water and Toxic Enforcement Act of 1986. If a warning is placed on a product label or posted or distributed at a workplace, a business, or in rental housing, the business issuing the warning is aware or believes that it is exposing individuals to one or more listed chemicals. By law, a warning must be given for listed chemicals unless the exposure is low enough to pose no significant risk of cancer or is significantly below levels observed to cause birth defects or other reproductive harm. Penalties for violating Proposition 65 by failing to provide warnings can be as high as $2,500 per violation per day. Editat Noiembrie 14, 2022 de merck Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 (editat) Ceva istoric pentru cine doreste sa se informeze: https://www.organicconsumers.org/blog/devil-we-know-how-dupont-poisoned-world-teflon Si alt citat care este un bun rezumat: The chemical Perfluorooctanoic acid (PFOA) was used in non-stick Teflon pans up until 2015 and has been linked to many diseases such as breast cancer, prostate cancer, liver tumours and reduced fertility. … This is due to the gases released when heating the pans. Editat Noiembrie 14, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Acum 2 ore, validae a spus: Cum vine asta ? Adică îi poate afecta numai pe californieni, sau cum ? Asta îmi aduce aminte de bancul cu ungurul în tren când întreba ce scrie în toate limbile pământului, nu va aplecați în afară. Și era nedumerit de ce nu scrie și în maghiară. La care romanul ii răspunde, voi aveți voie. Asa și aici, californianul trebuie sa aibă grija sa nu facă cancer, restul lumii are voie. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Acolo se pare ca se poate face cancer din orice. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Validae.Cred că e o avertizare pentru californieni prin trimitere la un link.Piesa ta nu văd cum poate avea chimicale periculoase...poate numai ceva substanţă de protecţie anticorozivă. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Acum 8 ore, merck a spus: dar unii cetateni au decis sa fie informati, altii ... nu. Sigur! unii cetateni de pe acolo sint informati si sa nu spele copilul in masina de spalat sau sa nu usuce pisica la microunde! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 15, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Sau să nu-şi bage pungile de plastic pe cap, pericol de sufocare....asta chiar am văzut-o scrisă pe unele ambalaje. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Aia scrie si la noi, dar ca sa nu lași la indemana copiilor mici. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 @validae e buna asta cu "California residents only". Chestia cu cancerul am vazut-o scrisa si pe anumite ambalaje de la produsele Schneider Electric dar nu era adresa doar rezidenților de nu știu unde. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Asta cu cancerul e pentru a nu fi dați în judecată. În America se practică datul în judecată e la ordinul zilei acolo. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Acum 1 minut, maresaldeflota a spus: Asta cu cancerul e pentru a nu fi dați în judecată. În America se practică datul în judecată e la ordinul zilei acolo. Si ce sansa au cei care dau in judecata gigantii economici? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 Asta e buba, unii mai și câștigă și nu sume mici. Decât să aibă probleme trec acolo un avertisment. E că la pastile, vrute și nevrute. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 15, 2022 Partajează Postat Noiembrie 15, 2022 La 14.11.2022 la 17:08, merck a spus: was used in non-stick Teflon pans Ma lamureste cineva, ce sunt tigarile care nu adera??? Ati vazut ca pe prospectele aparatelor electrice/electronice, primul lucru scris e ca trebuie bagat in priza??? Eu am vazut un prospect prin care erai sfatuit ca, prin gaurile de aerisire, sa nu bagi andrele!!!! Adica, Vlidae, voala de vezi!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate