Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde au disparut dacii

Postări Recomandate

Acum 50 minute, merck a spus:

Da stai in buricu' targului

Nu, stau in capatul orasului..... La cateva sute de metrii de mine este digul Somesului, cateodata ma plimb pe el ( asfaltat) totdeauna sunt si migranti, care vorbesc la telefon.... Apropo se Schengen. Daca mergi pe dig, ajungi in 5km in Hu.... Careva zi la mall in 3 minute văzuși vreo 25....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 54 minute, merck a spus:

Da stai in buricu' targului?

Exemplul 2: Casa situată în Cluj Napoca cu suprafața desfășurată de 295 mp și teren în suprafață de 800 mp, zona C, valoare împozabilă la 31.12.2021 479.000 lei și impozit anual 958 lei.

De fapt ce vrei sa demonstrezi? Ca mai e loc de jupit bani, nu? Dai exemple aiurea, doar sa demonstrezi ca ai dreptate. Cati romani au casa de aproape 300mp si teren pe langa? Si daca sunt multi, care e meritul statului ca sa imparti castigurile? Intreaba un patron ce inseamna sa faci productie in România, cat te sprijina statul si cat te jupeste. Nu veni cu ex de comercianti. Doar productie. 

Link spre comentariu
Acum 14 minute, doru3160 a spus:

Dai exemple aiurea

Omul sta intr-o casa de 52 mp si a platit 2000 lei, in Cluj pentru 295mp + teren de 800mp in zona C impozitul este de 958 lei. Nu-s cifrele mele eu doar compar si imi da cu virgula. La un apartament de 80mp impozitul este in jur de 300 de lei. 

Da tu un exemplu de chirie de 2000 lei daca stii. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Tu pui la socoteala doar acea suma platita anual ca impozit pe locuință ? Aduna tot ce platesti intr-un an la stat si nu primesti nimic la schimb decat poate chitanta, si vezi cat ia statul din banii tai pe taxe si impozite. Eu am incercat odata si m-au luat nervii cand am trecut de 50% si am renuntat. Oricum nu pot face nimic decat sa plătesc. Dar cand vine unu ca tine si spune ca e putin, parca ma enervez si mai tare. 

Link spre comentariu

Ca sa nu ma enervez,eu cred,personal,ca doar cineva care traieste bimbas pe banii celor care cu adevarat fac ceva,prin asta insemnind ca nu tiparesc hirtii la imprimanta ce deservesc uneori haznaua,pot sa afirme aberatii d'astea,de tip propagandistic.In caz contrar,inseamna ca e incadrat gresit din punct de vedere geografic sau a ramas agatat undeva in anii 1900...

Link spre comentariu
Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Tu pui la socoteala doar acea suma platita anual ca impozit pe locuință ? Aduna tot ce platesti intr-un an la stat si nu primesti nimic la schimb decat poate chitanta, si vezi cat ia statul din banii tai pe taxe si impozite. Eu am incercat odata si m-au luat nervii cand am trecut de 50% si am renuntat. Oricum nu pot face nimic decat sa plătesc. Dar cand vine unu ca tine si spune ca e putin, parca ma enervez si mai tare. 

Am zis ca am plecat de la faptul ca s-a afirmat ca stam in chirie. Eu stiu clar ca la un apartament de 80mp in Copou s-a platit anul asta 298lei, la altul mai mic de 60mp tot in Copou a fost de 176 de lei, la o casa in Iasi de vreo 250mp si cu ceva  mai mult pamant pe langa casa in zona C s-a platiti 500 de lei si in zona B ar fi fost dublu, dar asta din cauza terenului. 

Deci eu am zis doar de chirie ca este putin vis-a-vis de restul cheltuielilor. 

S-a afirmat ca in Ungaria nu se percepe impozit pentru casa, dar nu s-am spus ca ei au cel mai mare TVA din UE! Au 27%. Pai daca maresc TVA-ul la noi de la 19% la 27% si scot impozitul pentru casa eu zic ca am belit-o! Ne sar mult mai multi bani din buzunare!

Poate unii nu au calculat dar din salarul brut se trag:

25% CAS - pensie

10% CASS - sanatate

10% impozit

si ramane salarul net care intra pe card. Din acesta se mai trage TVA-ul la tot ce cumperi 5%, 9% sau 19%. Deci minim iesi la 50% maxim iesi la 64%. 

Sincer aia 10% impozit nu ma zgarie la ochi prea tare (in alte tari ajunge si la 50%), ce ma zgarie este CAS-ul si CASS-ul. CAS-ul este folosit in prezent nu este pus deoparte pentru mine si cand ajung eu la pensie altele vor fi regulile si CASS-ul prefer sa il incasez eu si sa ma descurc in caz ca sunt bolnav. 

Statul membru Codul țării Rata super redusă Rata redusă Rata normală
Austria AT   10%, 13% 20%
Belgia BE   6%, 12% 21%
Bulgaria BG   9% 20%
Cipru CY   5%, 9% 19%
Croaţia HR   5%, 13% 25%
Danemarca DK     25%
Estonia EE   9% 20%
Finlanda FI   10%, 14% 24%
Franţa FR 2,1% 5,5%, 10% 20%
Germania DE   7% 19%
Grecia EL   6%, 13% 24%
Irlanda IE 4,8% 9%, 13,5% 23%
Italia IT 4,8% 5%, 10% 22%
Letonia LV   5%, 12% 21%
Lituania LT   5%, 9% 21%
Luxemburg LU 3% 8% 17%
Malta MT   5%, 7% 18%
Olanda NL   9% 21%
Polonia PL   5%, 8% 23%
Portugalia PT   6%, 13% 23%
Regatul Unit UK   5% 20%
Republica Cehă CZ   10%, 15% 21%
România RO   5%, 9% 19%
Slovacia SK   10% 20%
Slovenia SI   5%, 9,5% 22%
Spania ES 4% 10% 21%
Suedia SE   6%, 12% 25%
Ungaria HU   5%, 18% 27%
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări